Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΥ – ΝΟΡΑΣΥ

Η συνέλευση της ΔΡΑΣΥ – ΝΟΡΑΣΥ στις 14 Απρίλη καταγγέλλει στον δημοκρατικό γιαννιώτικο λαό την χρησιμοποίηση του κρατικού και δημοτικού μηχανισμού σε αγαστή συνεργασία με τον άτομο με την αθλητική φανέλα με το νούμερο 7 των γεγονότων του Ξενία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και σθένος των αγωνιζόμενων πολιτών.

Όπως είναι ευρέως πλέον γνωστό σε όλα τα Γιάννενα αυτός ο «κύριος» που κατέδιδε στην μάχη του ΞΕΝΙΑ αγωνιστές και στην συνέχεια κτύπησε τρεις αγωνιστές του κινήματος για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων -παραμονές της δίκης του για τις προηγούμενες επιθέσεις στους αγωνιστές- ξανακτύπησε άνανδρα μαζί με τον πατέρα του και έκοψε το αυτί σε αγωνιστή, στήνοντας ενέδρα έξω από την εργασία του.

Λίγες μέρες αργότερα ολόκληρος ο δημοτικός, παρα- δημοτικός μηχανισμός με την ενίσχυση της αστυνομίας και του ίδιου του καταδότη του ΞΕΝΙΑ ξήλωναν αφίσες που κατήγγειλαν το γεγονός του κανιβαλισμού και την σχέση των παρακρατικών μηχανισμών με την δημοτική αρχή και τα οικονομικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται το πρώην ΞΕΝΙΑ. Παράλληλα επιδόθηκαν σε ένα ολονύκτιο τρομοκρατίας ενάντια σε νεολαίους που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός , με απειλές συλλήψεων για μια ακόμη φορά υποδεικνυόμενες από τον γνωστό σε όλη την πόλη χαφιέ.

Πρόκειται για γεγονότα που ντροπιάζουν τα Γιάννενα με την βαθιά δημοκρατική παράδοση τους. Φέρνοντας μας κοντά στις εποχές που οι τραμπούκοι κτυπούσαν το εβραίο ποιητή και κομμουνιστή Γ. Ελιγία στην μέση του δρόμου και στις εποχές των δικών και των εκτελέσεων της Πρίντζου, εντός όμως μιας νέας βαθιάς κρίσης του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού συστήματος που τρώει ακόμη και τις σάρκες του για να επιβιώσει.

Ανεξάρτητα με το εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την πολιτική αντίληψη και την αισθητική των αφισών είναι αναγκαίο να καταδικαστεί από κάθε δημοκρατικό πολίτη και συλλογικότητα η κινητοποίηση των κρατικών, δημοτικών και παρακρατικών μηχανισμών για να φιμωθεί κάθε αντιστασιακή φωνής.

Τελικά στόχος όλης αυτής της δημοτικής και παρα-δημοτικής κινητοποίησης, των τραμπουκισμών και του κανιβαλισμού είναι να φοβίσει την θιγόμενη- από τα μέτρα και την πολιτική της δημοτικής αρχής- πλειοψηφίας.

Ήρθε νομίζουμε η ώρα για ένα πλατύ αμεσοδημοκρατικό μέτωπο-κίνημα υπεράσπισης και διεύρυνσης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Και μπροστά σε αυτό το καθήκον θα κριθούμε όλοι μας, πολίτες και συλλογικότητες. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δευτέρα, Απριλίου 07, 2008

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται ένα κατεστημένο που πραγματικά θυμίζει άλλες εποχές και γυρνά τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω. Η παρούσα Δημαρχία εδώ και καιρό έχει πάρει την επιλογή να ξεπουλήσει ολόκληρη την πόλη μας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, να οικοπεδοποιήσει και να καταστήσει εκμεταλλεύσιμα ακόμα και τα λιγοστά τετραγωνικά μέτρα που έχουν μείνει ως ελεύθεροι χώροι στην πόλη μας και είναι σαφές ότι για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο. Σε αυτό το σχέδιο τα τελευταία χρόνια αντιδρούμε δυναμικά διεκδικώντας για εμάς και τα παιδιά μας μια ανθρώπινη πόλη όπου ο καθένας μας να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.
Απέναντι σε αυτό μια πρωτοφανής εκστρατεία τρομοκράτησης έχει ξεκινήσει απέναντι σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και αντιστέκονται στα σχέδια αυτά. Η χρησιμοποίηση των ΜΑΤ στις διαμαρτυρίες για το Ξενία ήταν μόνο η αρχή. Η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίστηκε με την απαγγελία μηνύσεων στους αγωνιστές αυτούς. Και αφού κατάλαβαν ότι η φωνές αυτές δε σωπαίνουν τόσο εύκολα όσο πίστευαν ανέλαβε ρόλο το παρακράτος.
Σε ένα απίστευτο περιστατικό ο γνωστός τραμπούκος του επιχειρηματία και αφεντικού του Κ. Μήτση μαζί με τον πατέρα του ξυλοκόπησαν εργαζόμενο που συμμετείχε στις διαδηλώσεις για το Ξενία. Του στήσανε καρτέρι στην πλατεία, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο τον πέτυχαν με το μηχανάκι του εν ώρα εργασίας, και τον ξυλοκόπησαν απρόκλητα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Εντύπωση προκαλεί η βιαιότητα του περιστατικού καθώς κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού έκοψαν κομμάτι του αυτιού του φοιτητή με δαγκωματιά. Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε μία μέρα πριν από τη δίκη του συγκεκριμένου τραμπούκου για τον ξυλοδαρμό τριών άλλων αγωνιστών που συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στην κατεδάφιση του Ξενία.
Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να πάρει θέση για το περιστατικό, ενώ η αστυνομία δε θεώρησε απαραίτητο να το καταγράψει στο δελτίο που βγάζει καθημερινά με τα σύμβαντα στην πόλη. Με τη συνεργασία των αρχών τα τελευταία χρόνια. Ο κύκλος αυτός της βίας και της τρομοκρατίας που προωθεί η δημοτική αρχή πρέπει να σπάσει εδώ.
Την ίδια στιγμή προς το τέλος της εβδομάδας που μας πέρασε ο γνωστός διώκτης των δέντρων της πόλης των Ιωαννίνων- αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννίνων Γ. Ανυφαντής- εμπλέκεται σε ξυλοδαρμό -μετά μπράβων νυκτερινού κέντρου - του προέδρου των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Ενώ το πρωί της ίδιας μέρας ο ίδιος άνθρωπος είχε χαρακτηρίσει τους σκληρά εργαζόμενους της καθαριότητας «τεμπέληδες». Ένα γεγονός που δείχνει πως ο τσαμπουκάς και ο τραμπουκισμός έχει καταλάβει τα ίδια τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους αγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους αυτής της πόλης και διώκονται από τον επιχειρηματία Κ. Μήτση ή ξυλοκοπούνται από τους τραμπούκους του.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, μεθοδευμένες και μειωτικές για την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Καλούμε σε διαδήλωση ενάντια στο κλίμα αυτό τρομοκρατίας την Τρίτη 8/4 και ώρα 8:00μμ στη νομαρχία.
Τέλος κάνουμε έκκληση σε κάθε πολιτικό, κοινωνικό, εργασιακό και πολιτιστικό φορέα, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους πολίτες και να συνταχθεί μαζί μας στην προσπάθεια να αναχαιτίσουμε την επιδρομή βίας και τρομοκρατίας που γνωστοί αντιδραστικοί κύκλοι έχουν εξαπολύσει ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ