Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Πέρασαν δεκάδες χρόνια από τα μαύρες μέρες της ναζιφασιστικής κατοχής που η Γκεσταμπίτικη μπότα πάταγε την περήφανη γη του Ελληνικού. Σήμερα τόσα χρόνια μετά, οι κάτοικοι της περιοχής γεύτηκαν την βάρβαρη επιδρομή ενός νέου εισβολέα, ντόπιου αυτή την φορά. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Μια ιστορική γωνιά του νομού μας στρατοκρατείται. Μια πανέμορφη τοποθεσία της πατρίδας μας που χαρίζει ανεμελιά, γαληνεύει την ψυχή και ανανεώνει τον νου. Πάνε οι άθλιοι να διώξουν τον κόσμο από έναν ευλογημένο τόπο.

Το κράτος της καταστολής και της αυθαιρεσίας επεμβαίνει με την βία για να εγκαταστήσει τον εργολάβο στον τόπο του εγκλήματος, όταν ακόμη εκκρεμεί η απόφαση στο συμβουλίου επικρατείας. Δεν σέβονται οι φαύλοι ούτε αυτή την δική τους νομοθεσία. Η παρουσία των ΜΑΤ στο Ελληνικό επιβεβαιώνει την αδυναμία του συστήματος να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της ολιγαρχίας του πλούτου. Αυτή η αδυναμία του κράτους της βίας γίνεται καταλυτική δύναμη των ενωτικών αγώνων του λαού που αργά ή γρήγορα οδηγούν στην νίκη.

Ανεργία, φτώχεια, πείνα, διαφθορά, βία και αυταρχισμός είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας του αδίσταχτου κεφαλαίου. Από όπου και να το πιάσεις λερώνει. Αυτό το κράτος της ωμής βίας και της αυθαιρεσίας έστειλε 17 διμοιρίες ειδικών δυνάμεων καταστολής, για να υποτάξουν με κλομπ και χημικά τον φιλειρηνικό λαό της μικρής κοινωνίας των δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας. Γέροντες, γυναίκες, παιδιά γίνανε με μιας εχθρός της πατρίδας.

Η περίφημη δημοκρατία της δύσης κήρυξε πόλεμο, ρίχτηκε στην μάχη να συντρίψει με τα ΜΑΤ τους νομοταγείς κατοίκους της υπαίθρου ενώ έχει αποστολή και καθήκον να τους προστατεύει.
Οι άνδρες των ΜΑΤ, παιδιά και αυτοί στερημένων οικογενειών που η φτώχεια και η ανεργία τους ανάγκασε να στρατευτούν στις κατασταλτικές ορδές του συστήματος, είναι άνθρωποι που ζουν διπλά την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οικονομικά, γιατί αμείβονται με ένα πικρό μεροκάματο τρόμου και ηθικά, γιατί είναι επιφορτισμένοι να ασκούν βία στα ταξικά τους αδέλφια.

Ανάμεσά τους ασφαλώς και υπάρχουν και τυχοδιωκτικά στοιχεία με παραβατική διάθεση που στα χέρια των αδίσταχτων εκπαιδευτών του επιτελείου τρομοκράτησης και καταστολής της άρχουσας τάξης, μετατρέπονται σε νόμιμους εγκληματίες που δυστυχώς οι αγωνιστές συχνά υφίστανται την κτηνωδία τους.

Η επιλογή του Ελληνικού για τον ΧΥΤΑ είναι απολύτως αντιεπιστημονική γι’ αυτό αυθαίρετη και περιβαλλοντολογικά επικίνδυνη. Είναι κοινωνικά άδικη γι’ αυτό και πολιτικά αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή. Είναι το αποτέλεσμα της ελαστικής επιστημονικής συνείδησης της ομάδας των μελετητών και συνέπεια των πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων των κομματικών παραμάγαζων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και να σκεφθεί κανείς πως ο δήμος Κατσανοχωρίων, προκειμένου να οδηγηθεί σε λύση το πρόβλημα, ήταν ο μόνος που δέχθηκε να εγκατασταθεί στα μέρη του ο ΧΥΤΥ προτείνοντας και συγκεκριμένη τοποθεσία, στην λογική της μικρότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Αλήθεια με πόση αναλγησία, αλαζονεία, κυνισμό, αυταρχισμό και δημαγωγία συμπεριφέρεται το περιβάλλον των πολιτικών μηχανισμών των κομμάτων εξουσίας;; Που το βρίσκουν τόσο θράσος για τόση υποκρισία;; Και οι δυο δηλώνουν, σε όλους τους τόνους, πως για ότι κακό συμβαίνει σ’ αυτή τη δόλια κοινωνία φταίνε πάντα οι άλλοι.

Δεν φταίνε αυτοί για την επιλογή μιας μελετητικής ομάδας με χαλαρό επιστημονικό ήθος!! Ούτε φταίνε για τις διαρκείς παλινωδίες στην αξιολόγηση των χώρων για τον ΧΥΤΑ!!
Δεν φταίνε ακόμη αν η θέση του ΧΥΤΑ δώδεκα ολόκληρα χρόνια περιφέρεται από τόπο σε τόπο και
μπαινοβγαίνει από φάκελο σε φάκελο στα γραφεία της Περιφέρειας, των Δήμων και της Νομαρχίας!!
Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η θλιβερή ιστορία είναι καταδικό τους έργο, δική τους η ευθύνη. Και οι δυο εξουσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι, και οι δυο τους είναι πολιτικοί κλώνοι του ίδιου άδικου αντιλαϊκού κοινωνικού συστήματος.

Ας αφήσουν λοιπόν το θέατρο και ας πάψουν να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο.
Δυο κόμματα, η ίδια ιδεολογία, οι ίδιες πρακτικές. Χθες η Όαση, η πλατεία, το Ξενία, η Λίμνη, ο Καλαμάς, οι καταπατημένοι ελεύθεροι χώροι, ο σταθμός των ΚΤΕΛ, σήμερα ο ΧΥΤΑ, αύριο το Βελισάριο και πάει λέγοντας….

Μπορεί να είναι σκληρός ο χαρακτηρισμός φασιστική εκτροπή, αλλά τι άλλο μπορεί να σημαίνει αστυνομικό κράτος, τρομοκρατία, πολιτική αυθαιρεσία, κυβερνητική αλαζονεία; Αλήθεια πόσο απέχει η διολίσθηση στον φασισμό, από την φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική αναλγησία, την πολιτιστική βαρβαρότητα;

Η δημοκρατικότητα μιας κυβερνητικής εξουσίας δεν κατοχυρώνεται ούτε διασφαλίζεται από το γεγονός και μόνον, ότι αναδείχθηκε από πολιτικές εκλογές.Ο δημοκρατικός χαρακτήρας μιας κυβέρνησης καθορίζεται από τον τρόπο άσκησης της πολιτικής της εξουσίας. Κρίνεται από την κοινωνική, την πολιτική, την οικονομική, και την πατριωτική της συμπεριφορά. Εξαρτάται ακόμη από τη συνέπεια όσων προεκλογικά εξαγγέλλει και εκείνων που μετεκλογικά πράττει.

Η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι συγκλονισμένη με την βάρβαρη επιδρομή που οργάνωσαν οι νοσηροί εγκέφαλοι της εξουσίας και στέκει αμήχανη μπροστά σε τόση αυθαιρεσία… Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση πάνω τους και να βγούνε στους δρόμους.

Ο Γιαννιώτης πρέπει να καταλάβει καλά πως η ιστορία του ΧΥΤΑ είναι δική του υπόθεση. Τα δικά του σκουπίδια, αν τελικά πήγαιναν στη θέση επιλογής του περιβόητου πανεπιστήμονα Πανοζάχου, τότε όλα τα τοξικά απόβλητα θα του γύριζαν πίσω μέσω του υδροφόρου ορίζοντα, που έχει ως λεκάνη απορροής την λίμνη.

Για όσα τραγελαφικά και απάνθρωπα συνέβησαν και συμβαίνουν γύρω από τον ΧΥΤΑ έχουν ευθύνη οι τοπικές αρχές: Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμοι και ΤΕΔΚ. Ευθύνη όμως έχουμε και όλοι εμείς που ολιγωρήσαμε και δεν αντισταθήκαμε μαζικά ενάντια στην κοινωνικά άδικη και επιστημονικά διάτρητη επιλογή της κοινότητας Ελληνικού ως χώρου απόθεσης των απορριμμάτων.

Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει πως την λύση των προβλημάτων την καθορίζει πάντα ο δικός του αγώνας. Σήμερα περισσότερο από χθες επιβάλλεται να αναπτύξει δυναμικούς ενωτικούς αγώνες. Πρέπει να απαιτήσει τη άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την παραδεισένια περιοχή που καταπατεί.

Ο αγώνας και η κοινωνική κατακραυγή θα αναγκάσουν την τοπική και κεντρική εξουσία να αλλάξουν την αντιδημοκρατική και αδιέξοδη θέση και στάση τους. Θα τους υποχρεώσει να οδηγηθούν σε λύση επιστημονικά έγκυρη και κοινωνικά αποδεχτή.

Οι αγωνιστικές ριζοσπαστικές παρατάξεις ΔΡΑΣΥ ΝΟΡΑΣΥ ήταν και θα είναι αποφασιστικά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των κατοίκων των δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας.
Η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός και η βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων βίας και καταστολής δεν θα περάσουν.

Ο ενωμένος αγώνας των πολιτών θα νικήσει.

Ο ΧΥΤΥ του νομού θα γίνει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2008

21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ



ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΚΗΣΗ


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

6ΜΜ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Η ΔΡΑΣΥ - ΝΟΡΑΣΥ καλεί τον ανυποτακτο λαό των Ιωάννινων να καταδικάσει την χουντική παρεκτροπή της κυβέρνησης- Περιφερειάρχη Δ. Πανοζάχου και Νομάρχη Ιωαννίνων- στέλνωντας ολόκληρο στρατό απο ΜΑΤ- ενάντια στους κατοίκους της περιοχής του Ελληνικού που αντιστέκονται με παρρησία, ενάντια σε μια εξουσία που θέλει να μετατρέψει την περιοχή τους σε μια "επιστημονική" χωματερή!!!
Καλεί τον Γιαννιώτικο λαο ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2008

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Οι επικεφαλείς της ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ Σ. Σκοπούλης και Κ. Λούκας συνοδευόμενοι από κλιμάκιο της παράταξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έδρα του δήμου Μπιζανίου για να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το ρυθμιστικό σχέδιο του οικιστικού συγκροτήματος Ιωαννίνων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μπιζανίου κ. Σίντος Αχιλλέας, ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Παππάς, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καραμπίνας Ευάγγελος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του δήμου.

Παρουσιάζοντας τις αποφάσεις ο κ. δήμαρχος τόνισε τη ριζική αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής:

Στη δημιουργία ημικόμβου της Εγνατίας στην Πεδινή.

Και στη δημιουργία βιοτεχνικής ζώνης στην περιοχή Πεδινής – Κοσμηράς - Ασβεστοχωρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μπιζανίου εξάλλου ζητά:

Την αλλαγή χάραξης της Ιόνιας οδού σύμφωνα με την πρόταση του ΤΕΕ/ΤΗ.

Τον περιορισμό της έκτασης, που προτείνει η μελέτη του ρυθμιστικού σχεδίου, για τη δημιουργία ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ.

Και την επέκταση οικισμών όπου αυτό είναι απαραίτητο για τις οικιστικές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων των ΔΔ.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Μπιζανίου αναφερόμενοι στις σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων από τις ήδη υπάρχουσες ρυπογόνες δραστηριότητες (χωματερή Δουρούτης, διέλευση Εγνατίας, εργοστάσιο ασφαλτομίγματος, εργοστάσιο χρωμάτων και άλλων διάσπαρτων μονάδων) ανέδειξαν την επιπρόσθετη επιβάρυνση που οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα επιφέρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η όλη εργασία σύνταξης ρυθμιστικού σχεδίου, έγινε ερήμην των δημοτικών αρχών που ζουν και γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής τους. Τέλος θύμισε τις παρεμβάσεις που είχε ο δήμος σε θεσμικά όργανα και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου η δεύτερη φάση του ρυθμιστικού να πάρει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες απόψεις της τοπικής κοινωνίας και να αποσύρει τις προαναφερόμενες προτάσεις, που ζημιώνουν κοινωνικά, εργασιακά και περιβαλλοντολογικά τους κατοίκους και βάζουν σε επικίνδυνη περιπέτεια την προοπτική και το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ αναφέρθηκε στις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο και τόνισε ότι ο άναρχος τρόπος ανάπτυξης αποτελεί σύμφυτο φαινόμενο του καπιταλιστικού συστήματος.

Για τη ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση κάθε προτεινόμενου μέτρου είναι εάν αυτό υπηρετεί η όχι τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες στην διαχρονικότητά τους.

Το λεκανοπέδιο και τα πλατειά λαϊκά στρώματα που κατοικούν σε αυτό για να «ανασάνουν» δεν έχουν την ανάγκη των μεγαλεπήβολων σχεδιασμών της άρχουσας τάξης και των επεκτατικών πολιτικών ανάπτυξης, χρειάζονται μια ριζικά διαφορετική πολιτική στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής τους, η δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Η αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΥ –ΝΟΡΑΣΥ δηλώνοντας την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή της στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του δήμου Μπιζανίου, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της διεύρυνσης του μετώπου πάλης με το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπέδίου για να επιβάλλουν τους όρους και τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

8 Οκτώβρη 2008.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 03, 2008

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ «18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ»


Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του την ερχόμενη άνοιξη.
Οι ηγέτες των χωρών μελών ετοιμάζουν εκείνες τις μέρες μια πανηγυρική σύνοδο στο Στρασβούργο.
Θέλουν να γιορτάσουν 60 χρόνια γεμάτα με πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χούντες, τρομοκρατία
και εκατομμύρια νεκρούς.
Η επέκτασή του προς την Ανατολή προκαλεί νέες εστίες πολέμου στον Καύκασο
και στα Βαλκάνια. NATO σημαίνει αντιπυραυλική ομπρέλα, στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο,
πυρηνικά όπλα, στρατιωτικές εξορμήσεις και επεμβάσεις.
Μια διεθνής αντιπολεμική πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 9 Ιούνη στο Ανόβερο με τη συμμετοχή εκατοντάδων
αγωνιστών της Ειρήνης από τη Γερμανία, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες και βάζει στόχο να «γιορτάσει»
τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του ΝΑΤΟ με μια πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις 3 και 4 Απρίλη
που θα μετατρέψει το Στρασβούργο στη …Γένοβα του 2009!
Δεν πρόκειται για μια επετειακή διαδήλωση αφού η βαθειά οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει εντείνει τους
ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και φέρνει την απειλή του πολέμου ξανά στο προσκήνιο όπως είδαμε
και με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και τον Καύκασο που έρχονται να προστεθούν
στα μέτωπα του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Μέσης Ανατολής. Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέρμα
στα πολύνεκρα σχέδια τους είναι το αντιπολεμικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Αναγνωρίζουμε την ευθύνη των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων(που ήρθαν τώρα
να υποδυθούν τον ρόλο της περιστεριών της ειρήνης) αφού όχι μόνο ακολουθούν σαν πιστοί σύμμαχοι
αλλά κ πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα όσο και να θέλουν να μας πείσουν οι κυβερνήσεις δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης αλλά
πρωτοστατεί στο χώρο των Βαλκανίων και πολλές φορές έχει πάρει τα συγχαρητήρια για τη βοήθεια τους
στις ΝΑΤΟΙΚΕΣ σφαγές.
Η χώρα μας συμμετείχε κι συμμετέχει σε όλες τις επεμβάσεις από την Κορέα μέχρι σήμερα
ώπου και διατηρεί στρατό σε όλα τα μέτωπα του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη ( περσικός, Αφγανιστάν,
Κόσσοβο) και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να συμμετέχει στην «ειρηνευτική δύναμη»
στην Γεωργία. Στη χώρα μας βρίσκονται δυο από τις πιο σημαντικές βάσεις του ΝΑΤΟ.
Η βάση της Σούδας για τις επεμβάσεις από τη Μέση Ανατολή μέχρι τον Καύκασο αλλά και πιο συγκεκριμένα
στην περιοχή μας βρίσκεται η αεροπορική βάση του Ακτίου, καθοριστική για τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια
και όχι μόνο, όπως στον τελευταίο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία.
Παράλληλα είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, τα ήδη πενιχρά
κονδύλια για την παιδεία και την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση πετσοκόβονται ακόμα περισσότερο και η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις απαντάει περικοπές, λιτότητα και
φοροεπιδρομή , τεράστια χρηματικά ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό να πηγαίνουν για εξοπλισμούς
κ τη συμμετοχή στα πολύνεκρα μέτωπα του πολέμου σε όλο τον πλανήτη. Γι αυτό στις 18 του Οκτώβρη συντονιζόμαστε με συνδικάτα, κινήσεις ειρήνης και μαζικούς φορείς της Κρήτης που θα πολιορκούν
την Βάση της Σούδας και σας καλούμε να περικυκλώσουμε τη βάση του Ακτίου.
Απαιτούμε:
- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο
- Πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και το Κόσσοβο
- Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου
- Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ
- Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

ΚΑΛΟΥΝ: Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Σωματείο Μετάλλου Νομού Ιωαννίνων, Πακιστανική Κοινότητα Ιωαννίνων, ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ , Δημοτική Παράταξη: «Συνεργασία για την Αλλαγή», Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

«18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ»ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ


Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του την ερχόμενη άνοιξη. 60 χρόνια γεμάτα με πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χούντες, τρομοκρατία και εκατομμύρια νεκρούς.
Ο Ελληνικός Λαός έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει ΝΑΤΟ. Τι να πρωτοθυμηθούμε την Χούντα που ήρθε ως απάντηση σε ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα της δεκαετίας του 60 και που οδήγησε στην κατοχή της Κύπρου από τον Τούρκικο Επεκτατισμό . Μια κατοχή που είχε και έχει την πολιτική κάλυψη του ΝΑΤΟ και του Ιμπεριαλισμού.
Το NATO σήμερα δεν σημαίνει τίποτε άλλο από «αντιπυραυλική ομπρέλα»- όπως αυτή που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ- ΤΣΕΧΙΑΣ-ΠΟΛΩΝΙΑΣ, στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, πυρηνικά όπλα, στρατιωτικές εξορμήσεις και επεμβάσεις.
Οι ηγέτες των χωρών μελών ετοιμάζουν εκείνες τις μέρες μια πανηγυρική σύνοδο στο Στρασβούργο σε μια συγκυρία που η επέκτασή του προς την Ανατολή προκαλεί νέες εστίες πολέμου στον Καύκασο και στα Βαλκάνια.
Ας δούμε π.χ την σιωπηλή «ανοχή» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που εξασφάλισε «το Ισραήλ» της περιοχής η Γεωργία. Προκαλώντας την δυναμική πολεμική αντίδραση της ΡΩΣΙΑΣ. Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ούτε κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί εκδήλωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων ΗΠΑ- ΕΕ –ΡΩΣΙΑΣ στην περιοχή της Κασπίας που βάζει σε τεράστιο κίνδυνο την παγκόσμια τάξη και ειρήνη.
Χαιρετίζουμε την διεθνή αντιπολεμική πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 9 Ιούνη στο Ανόβερο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών της Ειρήνης από τη Γερμανία, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες και βάζει στόχο να «γιορτάσει» τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ με μια πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις 3 και 4 Απρίλη.
Μια διαδήλωση που ευχόμαστε να αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός της επανεμφάνισης ενός νέου αντιπολεμικού- αντινατοϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος , σε μια εποχή που τα σύννεφα του πόλεμου μας σκεπάζουν απειλητικά.
Καθώς η βαθιά οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει εντείνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και φέρνει την απειλή του πολέμου ξανά στο προσκήνιο όπως είδαμε και με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και τον Καύκασο που έρχονται να προστεθούν στα μέτωπα του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Μέσης Ανατολής. Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέρμα στα πολύνεκρα σχέδια τους είναι το αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό- αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Ένα αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα στέκεται απέναντι και στις επιδιώξεις και της ΕΕ που συμμετέχει ενεργά με όλα τα μέσα την ιμπεριαλιστική – πολεμόχαρη πολιτική του ΝΑΤΟ.
Κατά συνέπεια θα πρόκειται για ένα κίνημα που δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει την τεράστια ευθύνη των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων- που μόνο περιστέρια της ειρήνης δεν είναι- αφού όχι μόνο ακολουθούν σαν πιστοί σύμμαχοι αλλά και πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Ας μην ξεχνάμε τι συνέβηκε με τον πόλεμο ενάντια στον Σέρβικο και Γιουγκοσλάβικο λαό.
Η Ελλάδα -όσο και να θέλουν να μας πείσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ τώρα, και του ΠΑΣΟΚ πριν - δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης , αλλά πρωτοστατεί στο χώρο των Βαλκανίων και πολλές φορές έχει πάρει τα συγχαρητήρια για τη βοήθεια τους στις ΝΑΤΟΪΚΕΣ σφαγές.
Η χώρα μας συμμετείχε κι συμμετέχει σε όλες τις επεμβάσεις από την εκστρατεία στην Ουκρανία ενάντια στην Οκτωβριανή Επανάσταση, ενάντια στην Σοσιαλιστική Κορέα, μέχρι σήμερα όπου και διατηρεί στρατό σε όλα τα μέτωπα του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη ( περσικός, Αφγανιστάν, Κόσσοβο) και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να συμμετέχει στην «ειρηνευτική δύναμη» στην Γεωργία.
Ενώ είναι γνωστό πως τελευταία μετέβαλε το πολεμικό της Δόγμα από αμυντικό σε επιθετικό με στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο και στην περιοχή. Αλλά και να μεταβάλει τον ελληνικό στρατό σε θεματοφύλακα της διατήρησης της κοινωνικής καθιστωτικής τάξης, απέναντι σε κάθε είδος εσωτερικό εχθρό.
Στη χώρα μας βρίσκονται δυο από τις πιο σημαντικές βάσεις του ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας για τις επεμβάσεις από τη Μέση Ανατολή μέχρι τον Καύκασο αλλά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας βρίσκεται η αεροπορική βάση του Ακτίου, καθοριστική για τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια και όχι μόνο, όπως στον τελευταίο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. Μια βάση που συμφωνήθηκε να γίνει από την κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό εξωτερικών τον Ε. Αβέρωφ και υλοποιήθηκε από την “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.
Παράλληλα είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, τα ήδη πενιχρά κονδύλια για την παιδεία και την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση πετσοκόβονται ακόμα περισσότερο και η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις απαντάει με περικοπές, λιτότητα και φοροεπιδρομή , τεράστια χρηματικά ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό να πηγαίνουν για εξοπλισμούς και για την συμμετοχή στα πολύνεκρα μέτωπα του πολέμου σε όλο τον πλανήτη.
Είναι αναγκαιότητα -και ως ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ θα συνεισφέρουμε όλες τις δυνάμεις μας - η δημιουργία μιας μόνιμης αντιπολεμικής- αντινατοϊκής – αντιιμπεριαλιστικής επιτροπής που θα δρα μακροχρόνια , συντονίζοντας την δράση της με όλους τους λαϊκούς αντιπολεμικούς φορείς.
Για αυτό το λόγο στις 18 του Οκτώβρη μαζί με συνδικάτα, κινήσεις ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς περικυκλώνουμε την βάση του Ακτίου, συντονιζόμενοι με την αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Κρήτη που αντίστοιχα θα περικυκλώσει την Βάση της Σούδα.


Απαιτώντας :


- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο
- Πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και το Κόσσοβο
- Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου
- Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ
- Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ






ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ