Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Οι δημοτικές επιχειρήσεις πρωταγωνίστησαν στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων στους ΟΤΑ. Αφού έπαιξαν το ρόλο τους και πολυδιασπάσαν τους εργαζόμενους σε συμβάσεις κι εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων, τώρα παραχωρούν τη σκυτάλη στις Ανώνυμες Εταιρείες, στις Ειδικού Σκοπού ή στις Κοινωφελείς και στην πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει, οι δήμοι εκτελούν…

Στο Δήμο Ιωαννιτών σήμερα, γίνεται η πρώτη απόπειρα. Χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, αλλά και μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μια δημοτική αρχή που μισεί τους εργαζόμενους που απασχολεί, ετοιμάζει τρεις κοινωφελείς επιχειρήσεις (Πνευματικό Κέντρο, ΔΗΠΕΘΕ & Οργανισμό Άθλησης), μια Ανώνυμη Εταιρεία, σπρώχνοντας σ' αυτή, το ΚΕΚΩΠ (πρώην εργαζόμενοι στο ΞΕΝΙΑ), ενώ αφήνει την Α.Δ.Ε.Ι. γι' αργότερα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμείβονται με 650-700 ευρώ, χωρίς να διασφαλίζεται το πότε θα πληρωθούν κι έχει δώσει δείγματα γραφής η δημοτική αρχή, πολλές φορές ως σήμερα. θα συνεχίσουν να είναι όμηροι και ο καθημερινός εκβιασμός με κάθε μορφή θα χαρακτηρίζει την μέρα τους, θα στιγματίζει την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους. Η μόνιμη δουλειά, η Συλλογική Σύμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., τα Έξοδα Κίνησης θα είναι μακρινό όνειρο.

Θα αποτελούν "μπαλώματα", γραφεία ρουσφετιού κι εξαγοράς συνειδήσεων, αλλά και κακέκτυπα των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου κι όχι οργανωμένες υπηρεσίες στα πλαίσια του δήμου. Θα ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση κι ας βαφτίζουν σήμερα το ΚΕΚΩΠ & τη Δ.Ε.Τ.Α.Ι. … μονομετοχική Α.Ε. (!!!)

Φυσικά, τα πολύ δικά της παιδιά, δεν θα τα αφήσει στις επιχειρήσεις που θέλει να στείλει μαζικά εκατοντάδες εργαζόμενους που τους θεωρεί "…παιδιά ενός κατώτερου θεού…", -είπαμε για "ανημποριά" τα ταμεία να πληρώσουν μ' όσα δικαιούνται τους νέους ανθρώπους, αλλά εδώ, κάτι θα κάνει-. Έτσι λοιπόν, αναμένεται χαρακτηρισμός κάποιων ευνοούμενων (κόρες, γαμπροί, ανήψια, κ.ο.κ.), σε πλεονάζον προσωπικό, που θα μεταφερθεί στο δήμο σε αντίθεση με την πλειοψηφία. Βέβαια, δεν έχουμε αυταπάτες. Οι συγκεκριμένοι και τώρα, όπου κι αν απασχολούνται, κανονικά πληρώνονται και κανονικά εργάζονται… κι εκτός ωραρίου…!!!

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα και για το μέλλον των εργαζόμενων της Α.Δ.Ε.Ι., πρόκειται επίσης, για εκατοντάδες νέα παιδιά, διαφόρων ειδικοτήτων απαραίτητων για τη λειτουργία του δήμου. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι με αισιοδοξία να απαιτήσουν:

Ø Εφαρμογή άμεσα της Σ.Σ.Ε. της ομοσπονδίας και στις δημοτικές επιχειρήσεις (π.χ. Δήμος Βύρωνα, από την 1 Ιουλίου πήραν αυξήσεις 75-80%, διπλασιάζοντας τις απολαβές τους κερδίζοντας κι άλλα μέτρα κοινωνικής και οικονομικής υποστήριξης).

Ø Λήψη των ατομικών ειδών προστασίας απ' τα μισά του 2006 κι έπειτα, στους συμβασιούχους. Άμεση εξόφληση των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Ø Εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων και οριστικό κλείσιμό τους. Να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες και το προσωπικό τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου. Να διατηρηθεί ο δημόσιος/κοινωνικός χαρακτήρας στην Τ.Α. Ότι έγινε στη Νέα Ιωνία, στο Βύρωνα, στη Νίκαια, στη Χαλκηδόνα, στη Φιλαδέλφεια, στα Νέα Λιόσια, κ.α. να κερδηθεί και στα Γιάννενα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στις δημοτικές επιχειρήσεις και στους Ο.Τ.Α.

τολμήστε να νικήσετε, χαρίστε μας αυτή τη νίκη… δεν είστε μόνοι σας!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 73’. ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ...



Σε πείσμα όσων προφήτευαν το τέλος της ιστορίας, ενάντια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών και σκεπάζοντας τις κραυγές των κάθε λογής απολογητών του συστήματος, ακούγεται το τραγούδι της μνήμης του Νοέμβρη, τα συνθήματα της λαϊκής εξέγερσης, η βουή των επερχόμενων σεισμών...

Η εξέγερση ενάντια στη Χούντα, τους ντόπιους θεράποντες και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις πλατειές λαϊκές μάζες και τα αιτήματα τους:

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.

Το όραμα της ηττημένης, αλλά ποτέ προσκυνημένης γενιάς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της αδικαίωτης «χαμένης άνοιξης» των Ιουλιανών ήρθε ξανά στο προσκήνιο το Νοέμβρη του 73’. Το αίτημα της διεκδίκησης του κοινωνικού πλούτου από τους παραγωγούς του, του δικαιώματος των λαών να ορίζουν τις τύχες τους και -κάτι που γεμίζει με τρόμο τα επιτελεία των εκμεταλλευτών και τα δεκανίκια τους - της λαϊκής εξουσίας.

Η μνήμη του Νοέμβρη επανέρχεται ενοχλητικά ανυπότακτη κάθε χρόνο, μπολιάζεται με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας, αφήνοντας αμήχανους όσους ποντάρουν στην ιστορική λήθη για να διαιωνίζουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Γι’ αυτό κάθε χρόνο προσπαθούν να μετατρέψουν την Πορεία του Πολυτεχνείου σε κομματικό μνημόσυνο, αποστειρωμένη σχολική γιορτή ή θέατρο επιχειρήσεων με πρωταγωνιστές «αγανακτισμένους πολίτες» και «κουκουλοφόρους» μπροστά σε διψασμένες για επεισόδια κάμερες.

Οι εργαζόμενοι όμως και η νεολαία συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους, γκρεμίζοντας τα τείχη της υποταγής, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε δίκαιο αγώνα πάνω από σύνορα και τοίχους φυλακών, ποδοπατώντας απαγορεύσεις και σπάζοντας την κρατική τρομοκρατία, κάνοντας το Νοέμβρη ιστορική ανορθογραφία, μοναδική στα χρονικά της πάλης των λαών.

Η εξέγερση του 73’ και οι μάχες που την ακολούθησαν, αν και αδικαίωτες, είναι ακόμη επικίνδυνες. Γιατί το κόκκινο νήμα της αντίστασης που τις διαπερνά, ξεδιπλώνεται στις πορείες των φοιτητών και τις απεργίες του σήμερα, δίνοντας ελπίδα στους απολυμένους, τους «απασχολήσιμους», τους μετανάστες, τους κολασμένους του σύγχρονου δουλεμπορίου. Και πάνω απ’ όλα, αναζητά να συναντηθεί με τους εξεγερμένους από τα οδοφράγματα της Ιντιφάντα μέχρι τα δάση της Τσιάπας και τα λευκά κελιά, συνδέεται με το όχι στο Ευρωσύνταγμα και την Ευρωσυνθήκη που βροντοφώναξαν οι λαοί της Ευρώπης, φτάνοντας ως τους νικητές επαναστάτες στις βουνοκορφές του Νεπάλ και δείχνοντας πως οι μαζικοί και ανυποχώρητοι λαϊκοί αγώνες, μπορούν να είναι νικηφόροι.


Η εξέγερση δεν τελειώνει

δεν εξαργυρώνεται, δε δυσφημείται...

üΑντιστέκεται

στην επίθεση του κεφαλαίου

στο σάρωμα των λαϊκών κατακτήσεων

στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

ü Απαντά Αγωνιστικά

στην προσπάθεια να φορτώσουν στο λαό τα βάρη της κρίσης

ü Ζει

στους νικηφόρους αγώνες του σήμερα

ü Αναζητά την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Προοπτική

Δ.Ρ.Α.ΣΥ. - ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ.























Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2008

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Δράσεις αλληλεγγύης στους κρατούμενους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ


Γιάννενα, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008




Ένα ευρύ κύμα αλληλεγγύης στους κρατούμενους των φυλακών που αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στα Γιάννενα. Στο πλαίσιο αυτό (αποχή συσσιτίου, απεργία πείνας κλπ.) και σύμφωνα με τα αιτήματα που προέκυψαν από τους ίδιους τους κρατούμενους συγκροτήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στα Γιάννενα Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους στην οποία μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα ο καθένας.

Η τοπική Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους έχει να δηλώσει τα εξής:

1) Στηρίζει απόλυτα τα αιτήματα των κρατουμένων και τον αδιαμεσολάβητο αγώνα τους για αξιοπρέπεια, ίσα δικαιώματα, κοινωνική απελευθέρωση, για μία κοινωνία χωρίς φυλακές. Οι κρατούμενοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να διαπραγματευτούν τα αιτήματά τους και να διαχειριστούν τον αγώνα τους. Ζητά επίσης να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα της Πανελλαδικής Επιτροπής Κρατουμένων (διατυπώθηκε την Τετάρτη 13/11) για συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης στον Κορυδαλλό το οποίο απορρίφθηκε χθες Πέμπτη 13/11 από το υπουργείο μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

2) ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙ: Οι κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας από την αρχή της εβδομάδας μετά την καθολική συμμετοχή τους στην αποχή συσσιτίου. Σε αυτήν συμμετέχει η πλειοψηφία των κρατουμένων (ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί-άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμετέχουν οι 180 από τους 225, άλλες πληροφορίες μιλούν για 220 από τους 225).

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι στη διάρκεια της απεργίας πείνας υπήρξαν κρατούμενοι οι οποίοι παρουσίασαν σημάδια εξάντλησης αλλά παρόλα αυτά η διεύθυνση των φυλακών, υπεύθυνη πλέον για την υγεία τους, δεν μερίμνησε για την άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ποιος αποφάσισε κάτι τέτοιο; Για οτιδήποτε συμβεί στους κρατούμενους υπεύθυνη πλέον είναι η διεύθυνση των φυλακών, ο διευθυντής προσωπικά, το υπουργείο δικαιοσύνης και αυτό να γίνει σαφές.

3) Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του κρατούμενο Νικόλαου Μπαρδάκη στις φυλακές Γρεβενών, ανεξάρτητα από τις συνθήκες θανάτου του, ανεξάρτητα από τα επίσημα λόγια του υπουργείου, το περιστατικό αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του τι σημαίνει “σωφρονισμός”: θάνατος και εξόντωση στα κολαστήρια που κατ' ευφημισμόν αποκαλούνται φυλακές.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους πραγματοποίησε δράση αλληλεγγύης έξω από το κολαστήριο του Σταυρακίου όπου φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους οι οποίοι εκείνη την ώρα δέχονταν επισκέψεις των συγγενών τους.

Συγκεντρώνονται υπογραφές συμπαράστασης στους κρατούμενους. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υπογράψουν το κείμενο των αιτημάτων μπορούν να περνούν καθημερινά 6 με 8 το απόγευμα μπροστά από τη Νομαρχία όπου έχει στηθεί περίπτερο ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών.

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των κρατουμένων έχουν ακόμη εκφράσει με ψηφίσματά τους οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Επιστήμης Υλικών, Μαθηματικών, ΦΠΨ, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Ηπείρου (σχολές Ιωαννίνων), η τοπική ΕΛΜΕ, ο σύλλογος μελών ΔΕΠ και έπονται και άλλοι. Καλούμε και τους υπόλοιπους φορείς να τοποθετηθούν υπέρ των κρατουμένων.

Τέλος, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους καλεί σε πορεία αλληλεγγύης από την Νομαρχία προς τις φυλακές Σταυρακίου την ερχόμενη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στις 14:30.


Η επόμενη συνάντηση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 16/11 στις 18:00 στο 'Λαβύρινθο' (Άννης Κομνηνής και Ζαλοκώστα γωνία).


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Κοινή Δράση Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κρατουμένων


Δελτίο Τύπου
13 Νοεμβρίου 2008

Μετά τη σημερινή επίσκεψη του ΔΣΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση στις φυλακές, πληροφορηθήκαμε οτι το Υπουργείο αντιμετώπισε αρνητικά το αίτημα των κρατουμένων, να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την εκλεγμένη από όλες τις φυλακές της Ελλάδας επιτροπή κρατουμένων που έχει δημιουργηθεί.
Ως εκ τούτου κάθετη άρνηση υπήρξε σχετικά με την απαραίτητη μεταγωγή των κρατουμένων που αποτελούν την εκλεγμένη επιτροπή στον Κορυδαλλό, ώστε να είναι πραγματοποιήσιμη η συνάντηση.
Οι κρατούμενοι ξεκάθαροι στο ότι αποτελεί για αυτούς μονόδρομος αυτή η συνάντηση, καθώς μόνο αυτοί όπως διατύπωσαν θέλουν να μιλάνε εξ ονόματός τους και κανένας άλλος, είναι διατεθειμένοι να μην υποκύψουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο και να αποδυναμώσει την όλη διαδικασία. Θα συνεχίσουν σθεναρά και σύσσωμα την απεργία πείνας με πρωτεύων ζήτημα πλέον για αυτούς την αποδοχή από πλευράς του υπουργείου της συνάντησης με την προαναφερθείσα επιτροπή. Στοιχειώδης και επιβαλλόμενη λοιπόν κίνηση αλληλεγγύης από όλες τις Επιτροπές και Κινήσεις που έχουν δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα στο ζήτημα των φυλακών, είναι να ενισχύσουν με όποιο τρόπο μπορούν την επιτροπή των κρατουμένων, σεβόμενοι την αυτοτέλειά της, στην προσπάθεια της να μεταχθούν τα μέλη της στον Κορυδαλλό ώστε να γίνει ευφικτή η συνάντηση.


Κοινή Δράση Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κρατουμένων

Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Α/Κ), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), Κομμουνιστική Ανανέωση, ΚΚΕ(μ-λ), κ. ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)

Πάμε παρέα, αδερφέ μου, μη κάνεις κράτη. Το έχω άχτι να περάσω απ' τον συρμάτινο φράκτη και τον ήλιο να θαμπώσω για λίγο, να μη μας πάρουν χαμπάρι ...