Πέμπτη, Δεκεμβρίου 25, 2008

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΧΩΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ !!!!!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2008

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ - ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΑΤΩ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Την Τετάρτη 10/12/2008, το απόγευμα των μεγάλων πανεργατικών απεργιακών διαδηλώσεων συγκεντρωθήκαμε στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων και ύστερα από ένα πλούσιο διάλογο αποφασίσαμε:


1) Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας για την δολοφονία του 15χρόνου Αλέξη, αλλά και για την πολιτική της κυβέρνησης που δολοφονεί καθημερινά τα όνειρα χιλιάδων νέων και εργαζόμενων.


2Καταγελούμε άμεσα κάθε σκέψη και πολιτική αντιδημοκρατικής εκτροπής στο όνομα της νομιμότητας και της νομιμοφροσύνης. Κάθε απόπειρα αντιδημοκρατικής εκτροπής θα βρει όλο τον Ελληνικό λαό στο δρόμο να μάχεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του. Επίσης καταγγέλλουμε την χρησιμοποίηση του σκοτεινού παρακράτος , είτε για να «προβοκάρουν» τις διαδηλώσεις των νέων , είτε για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις- όπως έγινε στην Πάτρα. Δεν μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία ασφάλειας όταν οι «καουμπόηδες» της αστυνομίας και οι «ράμπο» των ειδικών στρατιωτικών ταγμάτων της αστυνομίας μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Όταν πυροβολούν ατιμώρητα νέους και μετανάστες, όταν δέρνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.


3) Χαιρετίζουμε τις μαζικές , μαχητικές και συγκρουσιακές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χιλιάδων νέων και λιγότερων νέων σε όλη την Ελλάδα αλλά και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλο το κόσμο ενάντια στην κρατική καταστολή. Η νεολαία απέδειξε πως συνεχίζει να είναι ο ευαίσθητος δέκτης της κοινωνίας μας.


4) Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα που έσπασε την πολιτική νομιμοφροσύνης των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η εργατική τάξη ξαναβγήκε στο δρόμο ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης- κεφαλαίου- ΕΕ. Διεκδικώντας μαζικά και μαχητικά τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες. Προβάλλοντας μια δημοκρατία των εργατικών μαζών. Μια δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και όχι των επίδοξων, καλών ή κακών σωτήρων.


5) Πιστεύουμε πως η όποια συνομιλία με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση των δολοφόνων, της ζαρντινιέρας, του Βατοπεδίου, των απαγωγών των Πακιστανών και των παρακολουθήσεων, δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Επίσης τίποτα δεν έχει να προσφέρει η αναπαραγωγή αβάσιμων, προβοκατόρικων κατηγοριών για δήθεν έμμεση ή άμεση εκμετάλλευση των «κουκουλοφόρων», ούτε βεβαίως και η μικροκομματική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της αριστεράς. Όλες οι εκφράσεις της αριστεράς έχουν την υποχρέωση να συνδράμουν σε ένα ενωτικό, εργατικό και φοιτητικό κίνημα, με στόχο να γίνει πιο συνειδητή η πάλη της νεολαίας και των εργαζόμενων, διεκδικώντας να πέσει η κυβέρνηση των αίματος, της λιτότητας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, και ανατρέποντας τις αυταπάτες που δημιουργούν οι δημοκοπικές ίντριγκες και τα καιροσκοπικά σενάρια των επίδοξων πολιτικών μνηστήρων του ΠΑΣΟΚ.

Πιστεύουμε στην ανάγκη προβολής ενός εργατικού προγράμματος επιβίωσης, ενός προγράμματος εργατικής αντίστασης, ρήξης και ανατροπής. Ένα πρόγραμμα που θα διεκδικεί:

1400 ευρώ βασικό μισθό- σύνταξη- επίδομα ανεργίας- Να καταγγελθεί η σύμβαση της αύξησης του ένα ευρώ την μέρα

35ωρο- 5μερο- 7ωρο.

Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, stage και συμβασιούχων σε μόνιμες και πλήρους απασχόλησης συμβάσεις.

Ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες και στο κεφάλαιο. Τα 28 δισεκατομμύρια στο λαό και την εργατική τάξη.

Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών- αντεργατικών νόμων.

Ανατροπή των συμφώνων σταθερότητας και δημοσιονομικής επιτήρησης της Ε.Ε.

Καμία ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων.

Λεφτά για μια δημόσια παιδεία- υγεία

«Σεισάχθεια»- Άμεσο σβήσιμο των δάνειων στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, στην φτωχομεσαία αγροτιά.

Κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.

Αφοπλισμός της αστυνομίας, απαγόρευση των χημικών , διάλυση των ΜΑΤ , των ειδικών φρουρών, της αστυνομίας συνόρων και της ΟΠΚΕ. Κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Μια τέτοια μαχόμενη αριστερά μπορεί να γίνει η ελπίδα για κάθε νέο, εργαζόμενο και καταπιεσμένο.


6) Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν μέσα στους μαζικούς εργατικούς φορείς και τις συνελεύσεις των φοιτητών να οικοδομήσουν όρους ενός αγωνιστικού και μάχιμου συντονισμού που θα υπερβαίνει τους γραφειοκρατικούς και κομματικούς διαχωρισμούς μέσα στο μαζικό κίνημα. Να συντονιστούμε όλοι μαζί σε κοινό αγώνα, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία και καταστολή της κυβέρνησης. Ο μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος και μαζικός αγώνας όλου του λαού. Οι φοιτητές ήδη αποφάσισαν να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι μαθητές σε όλα τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Να πιεστεί η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα νέα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την επόμενη εβδομάδα.


Υπογράφουν οι οργανώσεις και παρατάξεις:

ΑΡΑΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ. ΖΙΤΣΑΣ

ΔΡΑΣΥ- ΝΟΡΑΣΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ

Κ.Ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΜΕΡΑ

ΝΑΡ

ΟΚΔΕ- ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΣΕΚ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ