Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

Η χούντα στην Ηγουμενίτσα – Ενημέρωση από πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (29/01)


Γύρω στα 400 άτομα διαδήλώσαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα, μετά από πανελλαδικό κάλεσμα τοπικών αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων για αλληλεγγύη στους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει κοντά στην πόλη και βάλλονται καθημερινώς από τους (στρατό)μπάτσους – συνοροφύλακες του σύγχρονου ελληνικού και ευρωπαϊκού απαρτχάιντ.

Όχι στον αγωγό και στο εργοστάσιο συμπίεσης φυσικού αερίου στα παράλια Θεσπρωτίας(Πέρδικα,Σύβοτα)-Πάργας-Πρέβεζας


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σχεδιάζεται η διέλευση ενός αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή μεταξύ Σύβοτα και Πάργας. Το 2006 κυρώθηκε η σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με την οποία τα συμβαλλόμενα μέρη ανέλαβαν την υποχρέωση να κατασκευάσουν υποθαλάσσιο αγωγό για την διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου των δυο χωρών και την σύνδεση με την Τουρκία (αγωγός ITGI, νόμος 3441/2006).

Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

Αλληλεγγύη στους μετανάστες- Κάτω τα χέρια απο το άσυλο


Δεν κατανοούμε γιατί η παρουσία των μεταναστών- απεργών πείνας σε ένα πανεπιστημιακό χώρο ήταν ποινικά κολάσιμη πράξη και μάλιστα κακουργηματικής φύσεως, κάτι που θα δικαιολογούσε την άρση του ασύλου. Όπως έπραξε λογού χάρη η πρυτανεία της Νομικής.
Ας σημειωθεί πως οι μετανάστες διαμαρτύρονται ειρηνικά με λογικές μη-βίας χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το σώμα διεκδικώντας τα αυτονόητα: Νομιμοποίηση, ίσα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως και αυτοί ως τμήμα της εργατικής τάξης έκτισαν με πολύ ιδρώτα και λίγα λεφτά την πάλαι ποτέ «ισχυρή Ελλάδα», για να κάνουν τώρα πάρτι οι τράπεζες και οι καπιταλιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6ΜΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ(πρώην Νομαρχία)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Πορεία ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  6ΜΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ(πρώην Νομαρχία)

Επειδή οι μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα αλλά έχουν προβλήματα.
Επειδή είναι εργαζόμενοι σαν εμάς αλλά και άνθρωποι που τους βομβαρδίζει ο ιμπεριαλισμός και μεις σαν χώρα μέσω του ΝΑΤΟ.
Επειδή η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στο καπιταλιστικό κράτος, την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς του.
Επειδή  το άσυλο είναι κατάκτηση του ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ λαού και όχι απλώς άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεων...   

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στη Νομική-25/01/2011


Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάζουμε την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ «σχετικά με την προαναγγελθείσα κατάληψη των χώρων της ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ από μετανάστες!!». Άλλη μια φορά οι συνδικαλιστικές διαδικασίες παρακάμπτονται για να βγουν ανακοινώσεις με τις θέσεις του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίες εμφανίζονται ως θέσεις της Ομοσπονδίας και εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική. Το Προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ επιχειρεί πάλι να θέσει ζήτημα αναδιατύπωσης του πανεπιστημιακού ασύλου, ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, όπου ο πανεπιστημιακός χώρος δεν χρησιμοποιείται για καμία λειτουργία του ΕΚΠΑ.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Επείγον- Βοήθεια στους 36 μετανάστες

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με το ΛΑΟΣ ετοιμάζεται να εφαρμόσει τη νέα ‘’μεταναστευτική πολιτική’’ της κτίζοντας ‘’Φράχτη του αίσχους στον Έβρο’’, δημιουργώντας πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης και προχωρώντας σε σκούπες σε όλη την χώρα, άλλο ένα καράβι με 36 πρόσφυγες και μετανάστες βούλιαξε ανοιχτά της Λούτσας, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Καλούμε το λαό της Πρέβεζας και όλους τους φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες.


Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε ασφαλές μέρος και γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν κουβέρτες, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Για πληροφορίες: 6944591124 (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία)


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 


http://arpapreveza.net/2011/01/25/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-36-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

Δήλωση-πρόταση της ΔΡΑΣΥ προς το δημοτικό συμβούλιο.



Η παράταξή μας εκφράζει την έντονη ανησυχία της αλλά ταυτόχρονα και την διαμαρτυρία της για τον μεροληπτικό τρόπο με τον οποίο καλύφτηκαν ειδησιογραφικά οι εργασίες του πρώτου έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΑΣΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Θα θέλαμε ευθύς εξ αρχής να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους στους άνεργους στους συνταξιούχους και τη νεολαία και να τους καλέσουμε να μπολιάσουν το δημοτικό συμβούλιο με τις αγωνίες και τα βάσανά τους, και να αξιοποιήσουν το πολιτικό αυτό βήμα προκειμένου να αναδείξουν τα δίκαια αιτήματά τους επιβάλλοντας λύσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2011

Για τον επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ


Δυσάρεστη κατάπληξη προκάλεσαν οι απαράδεκτες και θρασύτατες δηλώσεις του προέδρου του ΚΤΕΛ σε τοπικό κανάλι. Λίγο πολύ και δίχως να κοκκινίζει, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ μας δήλωσε πως τόσα χρόνια το ΚΤΕΛ λειτουργούσε δίχως άδεια, πως σχεδόν όλα τα ΚΤΕΛ λειτουργούν δίχως άδεια, άρα και το ΚΤΕΛ στην Παπανδρέου θα συνεχίζει να λειτουργεί εκεί, σαν να μην άλλαξε τίποτε, για μακρό ακόμη χρονικό διάστημα.. Δηλαδή να λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ, παρά και ενάντια στις αποφάσεις του ΣτΕ.

ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ

η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.


Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης-Τζένη Καρέζη

Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν' ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.
Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό,
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί.

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2011

Άλλη μια νίκη για τους πολίτες

Η ΔΡΑΣΥ και η Αριστερή Παρέμβαση χαιρετίζει άλλη μια μεγάλη νίκη των
πολιτών. Το παράνομο ΚΤΕΛ δεν κατάφερε να σταθεί ούτε στην αστική
δικαιοσύνη που με καθυστέρηση πολλών μηνών αποφάσισε ότι πρέπει να
φύγει από τη λεωφόρο Παπανδρέου.

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Ανακοίνωση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την απεργία στις 10 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Την στιγμή που πολτοποιείται κάθε έννοια εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος, την στιγμή που δεκάδες κολασμένοι μετανάστες πνίγονται στο Ιόνιο και στον Έβρο και εκατοντάδες λιμοκτονούν σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, οι ματωμένες κατακτήσεις της εργατικής τάξης ρίχνονται στο καιάδα των επιταγών της χούντας κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, στο νομό μας έχουμε μια πραγματική καταιγίδα απολύσεων.   

Απολύσεις συμβασιούχων στο Δήμο Ιωαννιτών και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στο νομό μας. Τα επίσημο στοιχειά μιλάνε για 14% του εργατικού δυναμικού αλλά φοβούμαστε πως τα πραγματικά στοιχεία είναι κατά πολύ αυξημένα. Ένα είναι σίγουρο: Σε κάθε εργατική οικογένεια έχουμε τουλάχιστον ένα άνεργο και σε πολλές δυο, ενώ και όσοι εργάζονται, συχνά έχουν να πληρωθούν μήνες και επίσης συχνότερα παίρνουν λιγότερα από τι λένε οι κλαδικές συμβάσεις τους.

Την καταιγίδα απολύσεων και των απλήρωτων εργαζόμενων ακολουθεί η καταιγίδα των αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης, αυξήσεις στην ΔΕΗ, στα καύσιμα, στις μεταφορές,  στα τρόφιμα, με την αύξηση του ΦΠΑ, δηλαδή της άμεσης φορολογίας, της πλέον άδικης φορολογίας, να παίζει το δικό της καθοριστικό ρόλο στην εκτίναξη του κόστους της ζωής, επιβαρύνοντας τα είδη λειψά και κακορίζικα εργατικά  βαλάντια.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2011

Καμιά εμπιστοσύνη στις κυρίαρχες δημοτικές παρατάξεις



Οι μάσκες έπεσαν στο δημοτικό συμβούλιο. Οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου, του ΔΝΤ, που τζογάρει στο εμφύλιο μεταξύ των εργαζόμενων και στο κοινωνικό αυτοματισμό κρύφτηκαν πίσω από την ηθικοπλαστική αντιδεξιά ρητορική της πλειοψηφίας της νυν δημοτικής αρχής.
Την ίδια στιγμή δεν πείθει η όψιμα και υποκριτικά φιλεργατική στάση της λησταρχικής ομάδας που διοικούσε τον Δήμο Γιαννίνων μέχρι προχτές, που ξεπούλησε δημόσια γη, ελεύθερους χώρους και κράτησε αιχμαλώτους τους εργαζόμενους,

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΠΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σχεδιάζεται η διέλευση ενός αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή μεταξύ Σύβοτα και Πάργας Ο φυσικός αγωγός θα περάσει TRANSIT και δεν θα τροφοδοτήσει την περιοχή. Το μόνο που θα κάνει είναι να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον (κίνδυνος όξινης βροχής, κίνδυνος ατυχήματος, μόλυνση υδάτων) και την οικονομική υποδομή που στηρίζεται στο τουρισμό και στην φυσική ομορφιά. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν μιλάμε για έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η εμμονή της κατασκευή του εκεί, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, δημιουργεί υπόνοιες για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Οι δυνάμεις της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Πέρδικας ενάντια σε ένα έργο που θα τους καταστρέψει τις ζωές και την περιοχή τους. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που δεν αναγνωρίζει τις τοπικές κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες και αντιμετωπίζει την περιοχή ως αποικιοκρατούμενη περιοχή, μη επιλέγοντας άλλους τρόπους διέλευσης. Καλούμε δε και την υπόλοιπη αριστερά σε ένα πλατύ μέτωπο ενεργητικής αλληλεγγύης στο αγώνα των κάτοικων.


ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2011

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Μετά την ματαίωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω της κατάληψης του δημαρχείου από τους απολυμένους συμβασιούχους  ο δήμαρχος κ. Φ. Φίλιος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση.

Αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης των συμβασιούχων επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία πράγματι τους ενέπαιξε και τους παγίδευσε πολιτικά αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που σήμερα αντιμετωπίζουν.

Ο ίδιος εστιάζοντας αποκλειστικά στη νομική πλευρά του ζητήματος μετέθεσε την όλη υπόθεση σε κεντρικό επίπεδο, αρνούμενος να αναλάβει την δική του πολιτική ευθύνη επίλυσης του κρίσιμου προβλήματος με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων που για χρόνια κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα την ανεύθυνη αντεργατική του επιλογή επικαλέστηκε τον εκμαυλιστικό και ρουσφετολογικό χαρακτήρα των προσλήψεων γεγονός που αποτελεί πάγια πρακτική της κεντρικής και τοπικής εξουσίας της άρχουσας τάξης.

Τέλος επικαλούμενος τις επείγουσες προτεραιότητες για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει σε χώρο εκτός δημαρχείου.

 Στην προφανή του αδυναμία να στηρίξει την απαράδεκτη αυτή πρόταση και επιδιώκοντας να προσδώσει κάποια νομιμοφάνεια στο αντιδημοκρατικό ολίσθημά του επικαλέστηκε τον αντιλαϊκό Καλλικράτη που όπως είπε προβλέπει ακόμη και  τέτοιες λειτουργίες !!! 

Η παράταξή μας  στηλιτεύοντας άμεσα αυτήν την «εν κρυπτό» συνεδρίαση απέρριψε κατηγορηματικά την πρωτάκουστη πρόταση και ζήτησε να προταχτεί το ζήτημα των συμβασιούχων στην Η.Δ ή ακόμη και να πραγματοποιηθεί έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο όπως και τελικά αποφασίστηκε.

Στη συνέχεια αφού δηλώσαμε την συστράτευση της ΔΡΑΣΥ στο δίκαιο  αγώνα των εργαζομένων και αναδείξαμε τις βαριές ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καλέσαμε τον κ. Φίλιο και την παράταξή του να  αναλάβουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες δρομολογώντας τις  αναγκαίες διαδικασίες  για την μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων.

Τονίσαμε δε ότι στη κρίσιμη αυτή συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση μέσω του αντιδραστικού Καλλικράτη επιχειρεί να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, κρίνεται  η πολιτική στάση  και το αίσθημα της ευθύνης όλων μας απέναντι στους συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν.

Οι απαράδεκτοι υπαινιγμοί του δημάρχου ότι η παρακώλυση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από τη δίκαιη και ιερή αγωνιστική κινητοποίηση των υπό απόλυση εργαζομένων αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη τον οδηγεί σε σκοτεινές ατραπούς, ατραπούς που τον εντάσσουν στις δυνάμεις που αντιστρατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της πόλης μας.

Θα θέλαμε τέλος να δηλώσουμε ότι η παράταξη μας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση του δημάρχου της Στυλίδας που αγνοώντας τις συνέπειες υπερασπίστηκε περήφανα και παλικαρίσια το δικαίωμα των συνδημοτών του να μην πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων και έδειξε  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον τίμιο και αταλάντευτο δρόμο του αγώνα.
               
12 Γενάρη 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ 

Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ (YΠΟΓΡΑΨΤΕ)


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ (ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ) 

Σε νέα δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Βήχου προχώρησε ο Εισαγγελέας Εφετών, με κατηγορίες που συνδέονται με τη σκευωρία που εξυφάνθηκε εναντίον του, μετά την καταγγελία του ιδίου και της Αθηνάς Βήχου για κυκλώματα σωματεμπορίας και καταναγκαστικής πορνείας στο νησί της Σαντορίνης το 1998, και τον μακρόχρονο δικαστικό μαραθώνιο που ακολούθησε.

Μόνο οργή προκαλεί η νέα αυτή δίωξη, που έχει ως αποτέλεσμα τη σπίλωση της προσωπικότητάς του και την απαξίωση όσων καταγγέλλουν τα κυκλώματα του τράφικινγκ τα οποία μέχρι σήμερα δρουν είτε τελείως ανεξέλεγκτα, είτε με μικρές και σποραδικές ποινές από τα δικαστήρια. Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των καταγγελθέντων από τον ίδιο βρισκόταν αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος αθωώθηκε όπως και όλοι οι αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί για εμπλοκή στο τράφικινγκ και πορισμό μέρους από τα τεράστια κέρδη που αυτό αποφέρει από την σεξουαλική εκμετάλλευση εις βάρος των γυναικών, συχνά και παιδιών, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται αυτή η κακουργηματική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πολλές γυναικείες, φεμινιστικές και κοινωνικές οργανώσεις έχουν εκφράσει παντοειδώς την αλληλεγγύη τους εναντίον αυτής της δίωξης και έχουν σταθεί στο πλευρό του Παν. Βήχου για όλο το διάστημα που αυτή εξελίσσεται.

Οι πολίτες και οι φορείς που υπογράφουμε αυτή την διαμαρτυρία, ζητούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος του Παναγιώτη Βήχου.

Υπογραφές:

Α/Α ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΛΗ

Στείλτε υπογραφές ΕΔΩ:

vihospanos@yahoo.gr

Για τους πυροβολισμούς ενάντια σε μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

 Θεωρούμε ως ΗΘΙΚΟ  ΑΥΤΟΥΡΓΟ της νέας δολοφονικής απόπειρας ενάντια σε μετανάστες που έγινε στην Ηγουμενίτσα, την κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Καταγγέλλουμε τη ρατσιστική, δολοφονική, ακροδεξιά πολιτική του υπουργού εκδίωξης του πολίτη, που έχει στόχο τους  κολασμένους, δίχως πατρίδα και μέλλον, μετανάστες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 6.30 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ(ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2011

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ηθικός αυτουργός  της απόπειρας δολοφονίας η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ που κάνουν πράξη τα ρατσιστικά προγράμματα του ΛΑΟΣ- Χ.Α 


Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου



ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ-
 

Τα Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τον συλληφθέντα Α. Γκλέτσο, από την Κυβέρνηση του ΔΝΤ και των πολυεθνικών.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 10, 2011

Και το σήριαλ του Νέου Νοσοκομείου της Πρέβεζας καλά κρατεί…

Μια επιστολή του υφυπουργού Υγείας,  που δόθηκε στη δημοσιότητα, προς το νέο Δήμαρχο Πρέβεζας με αίτημα την παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της ανέγερσης νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Η επιστολή αυτή ήλθε σε συνέχεια ασαφών δηλώσεων του ίδιου υφυπουργού  από τα Γιάννενα, παραμονές των περιφερειακών εκλογών, για απένταξη του έργου από το θεσμό των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) -στον οποίο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ- και σχετικών υποσχέσεων για ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου.

Να μην περάσουν οι αυξήσεις στα αστικά και στα υπεραστικά


Μπορεί οι αποστάσεις μειώνονται-3 ώρες για να πας στην Θεσσαλονίκη-άρα και τα έξοδα, αλλά τα εισιτήρια των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ  αυξάνονται, επιβαρύνοντας δραματικά το λειψό λαϊκό βαλάντιο. 

Προσφέροντας χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες στο λαό, συχνά σε δρόμους καρμανιόλες, κινδυνεύοντας ακόμη και τις ζωές των επιβατών ή των εργαζόμενων, στο όνομα να βγει το κέρδος, ιδιωτικές εταιρίες γαρ.  Απαιτώντας, εκβιάζοντας για επιδοτήσεις, για να κρατηθούν οι τιμές σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Όπως εκβίαζαν λίγο καιρό πριν με τα αναπηρικά εισιτήρια..!!!!!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

"Ανοίγουν" τα διόδια Δροσοχωρίου οι πολίτες την Κυριακή


Η "Πρωτοβουλία Πολιτών Γιαννίνων για Ελεύθερους Χώρους, Δρόμους και Δημόσια Αγαθά" καλεί όλους τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στο, συμβολικό ακόμα, "άνοιγμα" του σταθμού διοδίων στο ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ, την Κυριακή 9/1 στις 3 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία θα γίνει ταυτόχρονα άνοιγμα όλων των διοδίων από Θεσσαλονίκη ώς την Καλαμάτα, από τις κατά τόπους Κινήσεις κατά των διοδίων που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό.Αντιστεκόμαστε στην αντικοινωνική ΚΑΙ αντισυνταγματική (άρθρο 4#5) νοοτροπία και πρακτική του "ο χρήστης πληρώνει", που επιδιώκει να μετατρέψει την κοινωνία σε ένα τεράστιο εμπορικό κατάστημα, σε μιά "αγορά" όπου τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται, ακόμα και τα πιό στοιχειώδη κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.Ειδικά ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι, διεκδικεί την πανελλαδική, αν όχι και παγκόσμια..., πρωτοτυπία να βρίσκεται όχι μόνον ΜΕΣΑ στον -πρώην...Νομό Ιωαννίνων αλλά μέσα στον ίδιο τον νέο ΔΗΜΟ Γιαννιωτών.Μόλις λειτουργήσει κάποιοι δημότες θα πρέπει να πληρώνουν χαράτσι για να μετακινηθούν από ένα σημείο του Δήμου σε κάποιο άλλο αντίπερα!

Πρωτοβουλία Πολιτών Γιαννίνων
για Ελεύθερους Χώρους, Δρόμους
και Δημόσια Αγαθά

Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ





Σε μια χρονική συγκυρία όπου συνθλίβονται στην κυριολεξία οι μισθοί και οι συντάξεις και η επιβίωση γίνεται Γολγοθάς για τα λαϊκά στρώματα,  κυβέρνηση ΔΕΗ και Τρόικα αποφάσισαν να αυξήσουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στους χαμηλούς καταναλωτές
.
Στις χαμηλές καταναλώσεις από 0-800 KWh, η αύξηση ανέρχεται σε 11%. Η συγκεκριμένη κατανάλωση αφορά περίπου 2,8 εκατ. χρήστες. Το επιχείρημα της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για το κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο θα ενταχθούν τα χαμηλά εισοδήματα καταρρίπτεται αφού οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 200.000.
Τη «νύφη» θα πληρώσουν και οι αγρότες με αυξήσεις της τάξεως του 6% ενώ στις καταναλώσεις από 801 έως 2.000 KWh οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 1,4-3,1%.
Μειώσεις υπάρχουν μόνο στα εμπορικά τιμολόγια, με τη μεγαλύτερη να φτάνει το 9,2%. Ενώ η μείωση που αφορά τις επιχειρήσεις και το βιομηχανικό ρεύμα θα ανέλθει στο 5,8% παρότι για τις ηλεκτροβόρες βιομηχανίες οι τιμές ήταν ήδη προκλητικά κάτω του κόστους!
Τo κυριότερο είναι ότι οι αυξήσεις δεν σταματάνε εδώ αλλά μέσα στην επόμενη τριετία (2011-2013)  σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του μνημονίου, θα ξεπεράσουν το 30% για τα περισσότερα νοικοκυριά, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται αυξήσεις σε πρόσθετα τέλη, όπως αυτά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας κλπ.
Στο Ηλεκτρικό Ρεύμα επιβεβαιώνεται η γραμμή Κυβέρνησης και Τρόικας που εφαρμόζεται πλέον σε όλη τη σφαίρα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας όπου οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «οφείλουν να χρηματοδοτούν» από το υστέρημά τους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και γενικότερα το κεφάλαιο για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα, ακόμα και από την κρίση που τα δικά τους υπερκέρδη δημιούργησαν!
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα έναν δρόμο έχουν μόνο, τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

1.    Συντονισμός αγωνιστικών, ταξικών συνδικάτων, εργαζόμενων, συνταξιούχων. Επιτροπές αγώνα παντού. Καμιά διακοπή ρεύματος σε ανέργους και συνταξιούχους.
2.    Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό. Έξω το χρηματιστήριο από τη ΔΕΗ. Αποκλειστικά δημόσιος φορέας ενέργειας.
3.    Να πληρώσει επιτέλους το κεφάλαιο απ’ τα υπερκέρδη του.

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  στην  Ήπειρο
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Δ.Πρέβεζας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2011

Χρόνια πολλά από ΑΡΠΗ ΗΠΕΙΡΟΥ και Πρέβεζας

Η τοπική επιτροπή της ΑΡ.ΠΑ πραγματοποίησε συνέλευση στις 27/12/2010.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από την αντιδραστική θωράκιση του κράτους με βάση τη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη και καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης της κίνησης στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, της ανεργίας , της λιτότητας, της τοπικής φορολογίας, της αγροτικής παραγωγής, του περιβάλλοντος, της παιδείας , της υγείας, του πολιτισμού κ.τ.λ
Στο τέλος της συζήτησης εκλέχτηκε επταμελής συντονιστική επιτροπή της κίνησης.

Η ΑΡ.ΠΑ εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με αγώνες ενάντια στις νέες περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις που αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε τοπικό επίπεδο. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με αγώνες που αποτελούν προϋπόθεση για να καλυτερέψουμε τις ζωές μας, τις πόλεις και τα χωριά μας.

Κυριακή, Ιανουαρίου 02, 2011

Το 2011 «σιγά μην κλάψουμε» τα δικαιώματα που χάσαμε και «σιγά μη φοβηθούμε» να διεκδικήσουμε την ευτυχία και τα όνειρα που μας ανήκουν!


Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ
στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω.
Και πως ο κόσμος είν' ανήμερο θεριό
κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.
Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.

Μα εγώ μ΄ ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ
καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι.
Και πως αν θέλω περισσότερα να δω,
σ' ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.
Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.

Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
Γιάννης Αγγελάκας



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

αριστερή παρέμβαση πολιτών Πρέβεζας
αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων Πρέβεζας ιδιωτικού και δημίσιου τομέα
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο