Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Φίλιου μετά και την τρομοκρατική βάναυση αστυνομική επίθεση σε βάρος των απολυμένων του δήμου, διέλυσε και τις όποιες ψευδαισθήσεις είχαν απομείνει αποκαλύπτοντας έτσι το βάναυσα αντεργατικό, αντιλαϊκό της πρόσωπο.

Η αυταρχικότητα και η αλαζονική συμπεριφορά επέδειξε πως:
Ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την κυρίαρχη ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και των άλλων κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου.
Προμηνύει με τρόπο ξεκάθαρο ότι ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος δεν πρόκειται να έχει τέλος προκειμένου να εφαρμοστούν οι επαίσχυντες και καταστροφικές για τον εργαζόμενο λαό Καλλικράτειες επιταγές.
Ανασύρει μαύρες και επώδυνες μνήμες που καταγράφηκαν από το αντίστοιχο κλίμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η δημοτική αρχή Γκόντα προκειμένου να παραδώσει στους ιδιώτες το δημόσιο χώρο του Ξενία.

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

Απέναντι στα ΜΑΤ της δημοτικής αρχής – κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε. Πανεργατικός - Παλλαϊκός αγώνας


Τελικά η νέα «προοδευτική» δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών-ακολουθώντας κατά γράμμα την δημαρχία Γκόντα και στα πρότυπα του «ΞΕΝΙΑ» - έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους συμβασιούχους της ΑΔΕΙ και τις αλληλέγγυες κοινωνικές - πολιτικές δυνάμεις.

Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011

Να κλείσει η βάση του Ακτίου- Καμιά ανοχή, καμιά συμμετοχή


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ
Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ 2/4, στις 12π.μ.
(Προσυγκέντρωση Ηπείρου
11 π.μ. στο φόρο στην Πρέβεζα).

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο 

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ
και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΔΡΑΣΥ)

Η ΑΡΠΗ και η ΔΡΑΣΥ χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς εργάτες των Γιαννίνων, που πήραν μέρος στην απεργία που προκήρυξε ομόφωνα το ΕΚΙ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και στην οποία συμμετείχαν και οι κτηνοτρόφοι.
Η απεργία αυτή έγινε πραγματικότητα κάτω από την πίεση των ίδιων των εργατών και των προβλημάτων τους. Αποτέλεσε μια κινητοποίηση δύο ημέρες πριν την σύνοδο της Ε.Ε. στην οποία θα αποφασιστούν καινούργια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους. Η κινητοποίηση αυτή είναι παράδειγμα για το ποια θα έπρεπε να είναι η στάση όλων των Β’βάθμιων και Γ’βάθμιων οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, που στοιχειωδώς είναι αναγκασμένες να υπερασπίσουν τους εργαζόμενους από την ανελέητη επίθεση της αστικής τάξης – ΔΝΤ – Ε.Ε. – της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

Ψήφισμα γυμνασίου Μεσοποτάμου Πρέβεζας


Καταδικάζουμε τη συγχώνευση του Γυμνασίου Μεσοποτάμου με το Γυμνάσιο Καναλακίου ως κοινωνικά άδικη και αντιπαιδαγωγική η οποία έρχεται να δημιουργήσει προβλήματα παρά να επιλύσει, καθώς μαθητές από το Μεσοπόταμο, το Θέμελο, τη Λούτσα, την Τσουκνίδα και τη Βαλανιδορράχη θα αναγκαστούν να μετακινηθούν αρκετά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία τους και την έκθεσή τους σε πολλαπλούς κινδύνους. Αυτή η αρνητική εξέλιξη σε συνδυασμό με το χαμηλό μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της μαθητικής διαρροής.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΟ «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ.

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΓΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


"Το επόμενο βήμα θα είναι να κάνουν κατάληψη και απεργία πείνας"
Δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου στο RealFm, για τις κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις
Πριν προλάβουν να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της συνόδου της ευρωζώνης όπου η κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι της παραδέχτηκαν την αποτυχία του Μνημονίου, αλλά αποφάσισαν την επιμήκυνση του χρέους και την επέκταση της αντικοινωνικής πολιτικής ως το 2024, η νεοφιλελεύθερη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων.

Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δήμου Πρέβεζας για το κοινωνικό ιατρείο


Διανύουμε μια από τις πιο σκοτεινές εποχές από τις οποίες έχει περάσει ποτέ αυτή η χώρα.
Το καρτέλ Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ με την ένθερμη στήριξη  της ντόπιας μεγαλοεργοδοσίας  αλλά και όλου του πολιτικού προσωπικού που την υπηρετεί, έχουν περάσει σε  μια γενικευμένη επίθεση, με χαρακτηριστικά «σοκ και δέους», απέναντι  στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, στην προσπάθεια τους να αναδιατάξουν όλο το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τοπίο .
Στόχος τους: -αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική  κρίση και την κρίση χρέους  της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας- να βγάλουν στο τέλος κερδισμένους από αυτή τη κρίση τη μεγαλοεργοδοσία  και το  κεφάλαιο.

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡΠΗ – ΔΡΑΣΥ


Βρισκόμαστε σήμερα 5 μήνες περίπου από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και 3 μήνες περίπου από την ανάληψη των καθηκόντων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.
Είχαμε τονίσει και προεκλογικά ότι οι νέοι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι η πιο αντιδραστική δομή του αστικού κράτους που θα εφαρμόσουν όλες τις αντιδραστικές τομές του κάθε φορά επικαιροποιημένου Μνημονίου. Μέρος της πολιτικής του Μνημονίου θα εφαρμόζεται πλέον από τους Δήμους και την Περιφέρεια απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δήμου Πρέβεζας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είχαμε τονίσει και προεκλογικά ότι οι νέοι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι η πιο αντιδραστική δομή του αστικού κράτους που θα εφαρμόσουν όλες τις  τομές του κάθε φορά επικαιροποιημένου Μνημονίου. Μέρος της πολιτικής του Μνημονίου θα εφαρμόζεται πλέον από τους Δήμους και την Περιφέρεια ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πρέβεζας πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης – Ε.Ε –ΔΝΤ προχώρησε σε υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας μετακυλώντας το κόστος μιας κοινωνικής παροχής στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων όπως ακριβώς προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Φυσικά δεν μπήκαν καν στη λογική να διεκδικήσουν(όχι με επιστολές) από την κυβέρνηση.
Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη. Δεν υπάρχει ο «καλός Δήμος» και η «κακιά κυβέρνηση», που εξαναγκάζει το Δήμο να πάρει μέτρα. Η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-περιφέρειας και δήμου είναι ενιαία, μια πολιτική φτώχειας, φορομπηξίας, άγριων περικοπών ,χρεοκοπίας και διάλυσης. Με αγώνες θα την ανατρέψουμε. Να μας βρουν απεναντί τους.
18/03/11 

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

Πρόσκληση για Γ.Σ


Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο και η ΔΡΑΣΥ την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 10.30 πμ στο χώρο του πρώην ΕΛΚΕΠΑ(Στοά Σάρκα) στο 2 όροφο πραγματοποιεί την τρίμηνη τακτική γενική Πανηπειρωτική συνέλευση της.
Φιλοδοξώντας να καθορίσει τους άξονες πάλης της επόμενης περιόδου για την υπεράσπιση των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων, των κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημόσιων- κοινών αγαθών και του περιβάλλοντος. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, τα λαϊκά και τα εργατικά συμφέροντα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο- ΔΡΑΣΥ 

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

Παρέμβαση στην ημερίδα των ΑμεΑ για το Καλλικράτη


Αλήθεια τι μπορεί να πει κανείς για τα ΑμεΑ σε μια εποχή μεγάλων δυνατοτήτων και μικρών προσδοκιών;  Σε μια βαθιά οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κρίση που εύκολα μετατρέπει τους αδύνατους, τις αδύνατες κοινωνικές κατηγορίες, σε θύματα προκαταλήψεων, κοινωνικών και οικονομικών αποκλεισμών, όπως γίνεται με τα ΑμεΑ που εδώ και ενάμιση μήνα σχεδόν τους έχει καταργηθεί η δωρεάν μετακίνηση στα αστικά; Με το Δήμο και την περιφέρεια να σιωπά, αφήνοντας τα ΑμεΑ έρμαια του εκβιαστικού παιχνιδιού του ΚΤΕΛ και της αναλγησίας της κυβερνητικής μηχανής. Με το «βοήθεια στο σπίτι» αντί να ενισχύεται οικονομικά και σε ανθρώπινο υλικό να υποχρηματοδοτείται, περικόπτοντας το εύρος των παρεμβάσεων του.    

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

ΠΟΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ;;;


Δεν ήταν το πρώτο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ιωαννιτών που οδήγησε στο θάνατο του εργαζομένου και φοβόμαστε πως δεν θα είναι ούτε το τελευταίο.   Πόσο μάλλον στα εργασιακά κολαστήρια του ιδιωτικού τομέα που η εργατική ζωή κοστίζει όλο και λιγότερο.
Δεν φτάνουν τα ειλικρινή ή μη συλλυπητήρια, ούτε τα ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει άμεσα και ανεξάρτητου οικονομικού κόστους να παρθούνε μέτρα για να γίνει πιο ασφαλής η εργασία των εργαζόμενων, για να μην ξαναυπάρξει άλλη  εργατική ‘’δολοφονία’’.
Το σωματείο του Δήμου και το εργατικό κίνημα είναι  στο δικό τους χέρι με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες να επιβάλουν αυτούς τους όρους που θα κάνουν την εργασία πιο ασφαλή και πιο αξιοπρεπή. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο από αυτούς που μας κυβερνάνε  
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου…

ΔΡΑΣΥ

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ... ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ...



Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου εργάτη καθαριότητας Δημήτρη Χατζάρα...
 
Εδώ και πάρα πολύ καιρό τονίζαμε ότι η κατάσταση στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων - κύρια σε εκείνη του Δήμου Ιωαννιτών - έχει φτάσει στο κόκκινο. Κι αυτό γιατί βλέπαμε πως είχε μείνει, με ευθύνη των δημοτικών αρχών, ένα αποδεκατισμένο προσωπικό, με ελλείψεις σε χέρια και μέσα. Ελάχιστοι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν το μεθάνιο, το μονοξείδιο & διοξείδιο, τα βαριά μέταλλα, τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της περιοχής  και τους κινδύνους μόλυνσης, καθημερινά. Απορριμματοφόρα κι άνθρωποι να διανύουν χιλιόμετρα και να συλλέγουν τόνους σκουπιδιών, σχηματίζοντας μια εκρηκτική δυσαναλογία, που αντιστοιχούσε ετήσια σε 380 τόνους ανά εργαζόμενο...!!!

Δυο μέτρα και σταθμά για την αξία της ανθρώπινης ζωής.


Διαβάζουμε από τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων

"Τραγικό θάνατο βρήκε γύρω στις 10.30 το πρωί ο 49χρονος Δημήτρης Χατζάρας, εργάτης στην καθαριότητα του δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο την ώρα που προσπαθούσε να φορτώσει σε αυτό έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο Νεοχωρόπουλο".

Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ


Το υπεραστικό ΚΤΕΛ με πληρωμένη καταχώρησή του στις εφημερίδες, ανακοινώνει ότι νοικιάζει κατάστημα στον παράνομο χώρο του, στην οδό Παπανδρέου. Ένω την ίδια στιγμή νοικίαζει και δεν το λεει αυθαίρετο δίπλα στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Χαιρετίζουμε τους αγώνες των συμβασιούχων της ΑΔΕΙ που ζητάνε το βασικό, να έχουν δουλεία για να θρέψουν τα παιδιά τους και να πληρώνουν τα χρέη τους για να μην τους τα παίρνουν οι τράπεζες.

Οι δυνάμεις της ΔΡΑΣΥ και της ΑΡΠΗ, από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων. Χαιρετίζουμε που και άλλες δυνάμεις κατανοούν την αναγκαιότητα να βρεθούν στο πλευρό τους. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που μπορεί να διαμορφώσει ένα διαφορετικό σκηνικό ταξικής αλληλεγγύης.

Με αφορμή τις δίκες του Ξενία..