Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- 1 ΜΑΗ και 11 ΜΑΗ 10.30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρεις μέρες πριν την Πρωτομαγιάτικη απεργία η πολυεθνική εταιρία “πράκτικερ” απέλυσε ένα εργαζόμενο της στα Γιάννενα, στην συνέχεια των δεκάδων απολύσεων της σε όλη την Ελλάδα, με αιτιολογία την ελάχιστη πτώση του τζίρου.

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

Επίσκεψή της Αριστερής παρέμβασης στην Ήπειρο στις επιχειρήσεις ΒΙΚΗ και του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας.


Στα πλαίσια των παρεμβάσεών μας για την απλήρωτη εργασία σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας με στόχο την άμεση πληρωμή των εργαζομένων κλιμάκιο της ΑΡΠΗ με τον περιφερειακό σύμβουλο Ν. Ζήκο επισκέφτηκε σήμερα 18 Απριλίου τα εργοστάσια της ΒΙΚΗ και του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού στην Άρτα και επιδίωξε συνάντηση τόσο με τις διοικήσεις τους, όσο και με τους εργαζόμενους. Στους τελευταίους χρωστάνε 4-5 μήνες μισθούς και την ίδια στιγμή που τους τρομοκρατούνε, χρησιμοποιώντας την κρίση και τον φόβο της όλο και αυξανόμενης ανεργίας, προκειμένου να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση 10-15% επί του μισθού των εργαζομένων.

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙ

Με αγανάκτηση ο Γιαννιώτικος λαός παρακολουθεί την επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, πολιτική της καταστολής και της αστυνομικής τρομοκρατίας που επιβάλλει η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ- Φ. Φίλιου.
Μια επιλογή που υπαγορεύεται από  τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που επιτάσσει  η καπιταλιστική βαρβαρότητα και που εξειδικεύει μέσω της τοπικής διοίκησης ο λαοκτόνος Καλλικράτης.


Ερήμην του Γιαννιώτικου λαού και της αντιπολίτευσης  εγκαινίασε  την προσφιλή πλέον τακτική του μονολόγου και της λήψης σημαντικών, διάτρητων πολιτικά και ηθικά, αποφάσεων που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των πλατειών λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.

Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Πριν από λίγο στο πολιορκημένο "ανοικτό" δημαρχείο των ΜΑΤ,  οι δυνάμεις καταστολής του Φ. Φίλιου- ΠΑΣΟΚ  κτύπησαν τους συμβασιούχους, ρίχνοντας δακρυγόνα με φυσούνες για τους απωθήσουν από το δημαρχείο.
  Έτσι ώστε το δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να αποφασίσουν νέες προσλήψεις 8μηνών συμβάσεων.
 Την στιγμή που 100 συμβασιούχοι ρίχνονται στην ανεργία εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής της προηγούμενης και της σημερινής δημοτικής αρχής...
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ του μνημονίου και  των  ΜΑΤ γρήγορα θα βρουν απεναντί τους το σύνολο των εργαζόμενων στο Δήμο Ιωαννιτών.
Για αυτό να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή του Φ.Φίλιου, του ΠΑΣΟΚ, της  ΔΗΜΑΡ και των οικολόγων πρασίνων....    

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

Από την δημοκρατία στην Χρεοκρατία....


Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το debtocracy παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Κυριακή, Απριλίου 10, 2011

Τοποθέτηση Ν. Ζήκου στο περιφερειακό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό 31-03-2001



Όσο περισσότερο μελετά κανείς τους αριθμούς αλλά και την κατεύθυνση ενός προϋπολογισμού τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται και τη λάθος κατεύθυνση και τους λάθος αριθμούς. Ζήσαμε σ’ αυτή την τοπική κοινωνία τέσσερα οικονομικά προγράμματα από τη μεταπολίτευση και μετά και η κατάληξή τους ήταν η αποτυχία στο μεγαλείο της. Και τις τέσσερις φορές μια αναπτυξιακή λογική που εξυπηρετούσε μια κάστα συγκεκριμένων κρατικοδίαιτων επενδυτών και μια καταστροφική λογική που επιβάλλονταν από την παρέμβαση της ΕΕ και ιδιαίτερα της ΚΑΠ με αποτέλεσμα από τη μια μεριά να επιδοτούνται επιχειρηματίες με χρήματα που μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε που έχουν πάει και από την άλλη επιζητήσεις για καταστροφή κύρια της αγροτικής μας οικονομίας.

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011

Εισήγηση του Ν. Ζήκου επικεφαλής της ΑΡΠΗ στο περιφερειακό συμβούλιο για την απλήρωτη εργασία


Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιείται μετά την πανγιαννιώτικη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μάρτη 2011 και ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζομένων και αγροτών της περιοχής.
Η ανεργία αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της εργατικής τάξης της περιοχής μας. 12000 είναι οι απολυμένοι τα τελευταία 2 χρόνια. Ο κατασκευαστικός τομέας βρίσκεται στο μηδέν και εκατοντάδες μικρομάγαζα κλείνουν καθημερινά. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό. 

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

Ο δημοκρατικός Γιαννιώτικος λαός αποκρούει και καταδικάζει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιβάλλει η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φίλιου.


Η δημοκρατική κοινή γνώμη του δήμου μας είναι ανάστατη από την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής ΠΑΣΟΚ-Φ.Φίλιου να επιστρατεύσει την αστυνομική τρομοκρατία προκειμένου να παρακάμψει το καυτό πρόβλημα των απολυμένων της πρώην ΑΔΕΙ και να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Ο Δήμος στην εποχή του μνημονίου: Σκάνδαλα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές, απολύσεις, ΜΑΤ

Και απο το πουθενά(;;)- τυχαίο δεν νομίζουμε- το πάρκινγκ, ένα από τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, βγαίνει στο σφυρί. Κατά αυτό τον τρόπο ένα, ένα τα «μεγάλα έργα» της δημαρχίας Γκόντα ξηλώνονται, αφήνοντας πίσω τους ρημαγμένους αστικούς τόπους και κατεστραμμένο περιβάλλον.


Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέρμα στα πολύνεκρα σχέδια τους είναι το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα.




Πρώτη μαχητική αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική απάντηση στην επέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε στη Λιβύη δόθηκε στις 2 Απρίλη στις 11 π.μ με πορεία μέσα στην πόλη της Πρέβεζας. Αμέσως μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της βάσης του ΑΚΤΙΟΥ.
Την πορεία και τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ένας ευρύς αντιπολεμικός συντονισμός από την "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο", το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ", τις δημοτικές κινήσεις της Πρέβεζας ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ,τις περιφερειακές κινήσεις ΑΡ.ΠΑ Ηπείρου και ΑΥ.ΡΙ.Ο, τα σωματεία μετάλλου Ιωαννίνων,Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την ΠΕΤ-ΟΤΕ, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, την αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό Λαό.
Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς παραδόθηκε ψήφισμα στη βάση. Η κινητοποίηση έκλεισε με την υπόσχεση κλιμάκωσης των αντιιμπεριαλιστικών αντιπολεμικών κιντοποιήσεων.