Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η εταιρεία Praktiker το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εργαζομένους  της.Συγκεκριμένα μετά το μπαράζ απολύσεων (32 σε όλη την Ελλάδα,2 εκ των οποίων στο κατάστημα των Ιωαννίνων),χθες προέβη σε μαζικές και εκβιαστικές αλλαγές σύμβασης στις ταμίες,Τις 8ωρες σε 6ωρες και τις 6ωρες σε 4ωρες.Η διευθυνση καλεί τις εργαζόμενες στο γραφείο και τις εκβιάζει να δεχτούν αλλιώς θα απολυθούν!Δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα ώστε να δωθεί στις συναδέλφους λίγος χρόνος να αποφασίσουν και να μιλήσουν με το σωματείο ή τους δικούς τους ανθρώπους.Σε κάποια καταστήματα μάλιστα προχώρησαν μέχρι και σε απολύσεις αυτών που δε δέχτηκαν την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης και συνεπώς τη μείωση τοων αποδοχών τους.Η εταιρεία μάλιστα δεν μπήκε στον κόπο να διαβουλευτεί με το Σωματείο,παρά μόνο ανακοίνωσε την πρόθέσή της να προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγή συμβάσεων.
   Αυτές οι κινήσεις είναι παράνομες και εκβιαστικές και το Σωματείο Eργαζομένων  στην Praktiker Hellas αποφάσισε να προβεί στις ακόλουθες κινητοποιήσεις:

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12:00-16:00) THN TETAΡTH 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  2 ΙΟΥΝΙΟΥ.
Η επιτροπή του σωματείου στο κατάστημα των Ιωαννίνων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης όλους τους φορείς  τα σωματεία και τους αλληλέγγυους της πόλης την Τετάρτη 1/6  στις 12:00 έξω από το Πρακτικερ 

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


   - ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ –ΤΟΠΙΚΟ
         «ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ» ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ!


   Οι δυο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου κ.κ. Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) και Καχριμάνης (ΝΔ) με προσυννενόηση και στα πλαίσια της μεγάλης «συναίνεσης του ροπάλου», θέλουν από κοινού «να καθαρίσουν τις βιτρίνες τους», τις πύλες τους προς την Ευρώπη (τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας) από τις χιλιάδες κατατρεγμένους μετανάστες που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα», θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της φτώχειας και της καταπίεσης του λεγόμενου «τρίτου κόσμου».

Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ


Ο Καλλικράτης θηλιά στο λαιμό του λαού! Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που δυναστεύει και ρημάζει τη ζωή μας!


Στους πέντε μήνες Καλλικρατικής τοπικής διοίκησης επιβεβαιώνεται με τρόπο αδιαμφισβήτητο ο αντιδραστικός της χαρακτήρας, αποκαλύπτεται και ομολογείται πλέον και από τους ίδιους τους θιασώτες της ο ρόλος της ως μηχανισμού στήριξης και εφαρμογής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων  κυβέρνησης και ΕΕ.

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

Καταγγελία ΑΡΠΗ Πρέβεζας..


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
             « ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας»
                                                   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Καταγγέλλουμε την ενέργεια "αγνώστων" να αφαιρέσουν τα πανό που είχαμε αναρτήσει έξω από την είσοδο του στρατοπέδου στην παραλία της Πρέβεζας, αλλά και στην είσοδο του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα . Ποιοι είναι αυτοί που θορυβήθηκαν  από το περιεχόμενο των δυο πανό;  Ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούνται από τη θέση μας να δοθούν αυτά τα δύο στρατόπεδα στους πολίτες της Πρέβεζας ως χώροι πρασίνου και άθλησης; Μήπως έχουν άλλα σχέδια γι' αυτούς τους δύο χώρους στην εξαιρετική τοποθεσία όπου βρίσκονται; Γιατί πρέπει για άλλη μια φορά να επικρατήσει η λογική της κωλυσιεργίας και της αναβλητικότητας όσον αφορά την αξιοποίησή τους ή το σενάριο του ξεπουλήματός τους  σε ιδιώτες και η εκμετάλλευσή τους με γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος;
   Η Πρέβεζα χάνοντας σταδιακά το παραδοσιακό της χρώμα μετατρέπεται  σε ένα αδιάφορο αστικό κέντρο την ώρα που πραγματικά η αξιοποίηση αυτών των δύο στρατοπέδων θα έδινε δύο εξαιρετικούς χώρους πρασίνου στους κατοίκους της  για άθληση ,ψυχαγωγία και αισθητική απόλαυση. Τους έχουν ανάγκη τα παιδιά για το παιχνίδι τους , οι ηλικιωμένοι για τον περίπατο και οι νέοι για τον αθλητισμό.
    Η Αριστερή Παρέμβαση θα κάνει τα πάντα και καλεί όλους τους πολίτες της Πρέβεζας να συστρατευτούν στον αγώνα απόδοσής τους στον Πρεβεζάνικο λαό. Αυτοί που έχουν άλλα σχέδια για όλους αυτούς τους χώρους θα μας βρουν απέναντί τους με δυναμισμό και αγωνιστικότητα .
                                                                                                                  ΜΑΗΣ  2011                  

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ





Επίθεση, εντός και εκτός εισαγωγικών, έκαναν χθες το πρωί περίπου τριακόσιοι συγκεντρωμένοι έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Γιάννενα, στην οδό Ζωσιμάδων κοντά στα παλιά ΚΤΕΛ. Πιο… επιθετικά ήταν τα τρακτέρ των κτηνοτρόφων, καθώς οι συγκεντρωμένοι αφού έφτασαν εποχούμενοι στα αγροτικά τους μηχανήματα, κυριολεκτικά στο κατώφλι της τράπεζας γκρεμίζοντας τα κολωνάκια του πεζοδρομίου, ξήλωσαν τα μάρμαρα και τα κάγκελα από τα σκαλιά του κτιρίου και κατέστρεψαν την ταμπέλα της ΑΤΕ, αντικαθιστώντας τη με ένα πανό που έγραφε «κάτω τα χέρια από τη «Δωδώνη». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν κυρίως κτηνοτρόφοι, περισσότεροι από άλλες φορές, αλλά και οι εργαζόμενοι της «Δωδώνης» που έκαναν στάση εργασίας 11 με 1 χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της  εταιρίας.

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2011

Nα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για το ΚΤΕΛ


Είναι γνωστό πως οι πολίτες πέτυχαν σημαντική νίκη με την ακύρωση της άδειας του ΚΤΕΛ στην οδό Παπανδρέου, όμως δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή και η συνδεδεμένη μαζί της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και τα συμφέροντα, ντόπια και κεντρικά, που τις στηρίζουν και τις δύο, επιμένουν να δίνουν παράταση ζωής στην προφανή παρανομία.
Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά  αυτό που λέμε χρόνια, ότι η αστική δικαιοσύνη είναι διακοσμητική και τα παράθυρα χωράνε τους πάντες, αρκεί να είναι με τη σωστή πλευρά των συμφερόντων, την καπιταλιστική, τη ληστρική για τους πολίτες, την καταστροφική για το περιβάλλον.

Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕ





Εχτές το πρωί στην συνέχεια του Σαββάτου το κράτος της παρακμής και της ξεφτίλας, το κράτος των Στρον Καν και Κόντων, η κυβέρνηση της οικονομικής χούντας του ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίου μεσω σεκιούριτι επιχείρησε να ελέγξει τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους και εργαζόμενους. Η άμεση αντίδραση του κοινού αγωνιζόμενου μετώπου  κτηνοτρόφων- εργατών απέτρεψε την προληπτική κατασταλτική πολιτική και την διοίκηση να πατήσει πόδι στην επιχείρηση.  

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ
Η μαχόμενη και αταλάντευτη ενότητα των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων στην ΔΩΔΩΝΗ  για μια ακόμη φορά απέτρεψε την ποινικοποίηση και την καταστολή του αγώνα μας. Είναι αυτός ο ενωτικός αγώνας κτηνοτρόφων και εργαζομένων  που εγγυάται   την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ. 

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

Καταγγελία ΑΡΠΗ για ΔΩΔΩΝΗ




Η τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγρότες και το λαό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ενώ παραμένουν νωπές οι μνήμες από τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία της 11ης Μάη και τα κρούσματα της τρομοκρατίας συνεχίζονται. Το Σάββατο το πρωί αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ για να σταματήσουν την κατάληψη στην οποία είχαν προχωρήσει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Η διοίκηση της επιχείρησης παρά τις δεσμεύσεις της απέναντί τους αρνείται πεισματικά να δώσει αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος.

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ- ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ



Με τον οδοστρωτήρα του μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπηρετώντας τις εντολές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις και να γκρεμίσει όσα με κόπο και πόνο έκτισε ο εργαζόμενος λαός. Για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, προχωράει και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Από αυτή τη διαδικασία δε θα μπορούσε να λείπει και η ΔΩΔΩΝΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Η Αριστερή Παρέμβαση Δήμου Πρέβεζας θεωρεί πολύ σημαντική την ύπαρξη ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου, άθλησης και παιχνιδιού μέσα στην πόλη και στις άλλες περιοχές του Δήμου. Θεωρούμε δικαίωμα του κάθε παιδιού, του κάθε νέου, του κάθε ανθρώπου να ζει σε μια πόλη που δεν θα κατακλύζεται από το τσιμέντο, από την κερδοσκοπία και τις εμπορικές χρήσεις όλων των χώρων. Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε για τα πάντα, αρνούμαστε να ζούμε σε χώρους συνειδητά υποβαθμισμένους και σε πλήρη εγκατάλειψη. Γνωρίζουμε πως ο στόχος τους είναι το ξεπούλημα των πάντων, της παραμικρής σπιθαμής ελεύθερου χώρου σε επιχειρηματίες και ιδιώτες. Ταυτόχρονα συναισθανόμαστε την μεγάλη ευθύνη που όλοι φέρνουμε σε περιόδους εκποίησης όλων των δικαιωμάτων μας .

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ...




Φίλε Θανάση, δικέ μας άνθρωπε, άνθρωπε του λαού και της εργατιάς, σε αποχαιρετάμε...θα σε χουμε στις καρδιές και στο γέλιο και στους αγώνες μας για πάντα...

Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

οι απολύσεις πάρθηκαν πίσω

Οι προφορικές απολύσεις την ημέρα την απεργίας της 1ΜΑΗ στην   PIAZZA DEL CAFÉ”  ύστερα από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων πάρθηκαν πίσω. Και αυτό πάσης αμφιβολίας θέλουμε ή δεν θέλουμε να το πούμε συνιστά μια ταξική νίκη που αφορά όλη την εργατική τάξη και όχι μονάχα τους 6 παραλίγο απολυμένους και τους αλληλέγγυους.
Άλλωστε και το γεγονός της τρομοκρατικής και καταχρηστικής απολύσεις δεν αφορούσε μονάχα τους 6 εργαζόμενους αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης.
Έτσι κανένας δεν δικαιούται να έχει ιδιοκτησιακές και συντεχνιακές λογικές στο ζήτημα του αγώνα και της αλληλεγγύης. Ούτε να αποκλείει πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις να παίρνουν θέση και να δημοσιεύσουν άποψη.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  Ιωαννίνων           

Οχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων....

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δήμου Πρέβεζας

Δελτίο τύπου
Η δημοτική μας κίνηση εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της με τις συγχωνεύσεις- κλείσιμο των σχολείων του δήμου Πρέβεζας.
Η πολιτική του μνημονίου και ο «Καλλικράτης» στην εκπαίδευση μετατρέπει τα σχολεία σε οικονομικές μονάδες και τους μαθητές σε προϊόντα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο να απεξαρτηθεί η μόρφωση από τη λογική της «ανταποδοτικότητας» και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Καταγγέλλουμε στους γονείς και στους μαθητές τη Δημοτική Αρχή, η οποία με την τακτική της λειτούργησε σαν «αμορτισέρ» των αντιδράσεων συμβάλλοντας στην ανακύκλωση φημών, ότι το υπουργείο υποχώρησε στο θέμα της συγχώνευσης του 2ου και του 3ου Γυμνασίου τα οποία τελικά συγχωνεύονται.
Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας κλείνουν τα σχολεία άρον άρον και ξεκινούν τις εξετάσεις πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεπεράσουν το σκόπελο των αντιδράσεων. Είναι βαθιά γελασμένοι. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούν και πρέπει να ανατρέψουν την πολιτική τους και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η γραμματεία


3/5/2011








Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ



 Ο εργασιακός μεσαίωνας τον οποίο βιώνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι γίνεται συνεχώς πιο άγριος καθώς οι εργοδότες αποθρασύνονται και εξαπολύουν άνευ προηγουμένου επίθεση χωρίς να τηρούν ούτε καν τα προσχήματα , ακόμα και την ημέρα της πρωτομαγιάς.
Στις 2 /5 η εργοδοσία της κρεπερί PIAZZA DEL CAFÉ” προχώρησε σε μία πρωτοφανή σε έκταση και ακρότητα κίνηση ενάντια στους εργαζομένους της.