Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2011

ΘΕΜΑ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


ΘΕΜΑ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αν συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και η εφαρμογή της ΚΑΠ δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα για τους παραγωγούς, καθώς ούτε αγρότες, ούτε κτηνοτρόφοι θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια.
Η συζήτηση για το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου (σύνολο επώνυμων, ποιοτικών, πιστοποιημένων, τυποποιημένων, κατοχυρωμένων προϊόντων) δεν ξεκινά από το μηδέν, δεν προκύπτει από παρθενογένεση!
101 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ (6/3/1910) βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άλλης ποιότητας, σύγχρονο και εκρηκτικό αγροτικό ζήτημα. Τριάντα (30) χρόνια παραμονής στην Ε.Ε. και εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής της (ΚΑΠ) από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχαν και έχουν ολέθριες συνέπειες στους φτωχομεσαίους αγρότες της χώρας και της περιοχής μας :

Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ της ΗΠΕΙΡΟΥ


σχετικά με τις εξελίξεις στις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών(ΕΑΣ)


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. συνεχίζουν ακάθεκτοι την παραπέρα παράδοση της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, στις ορέξεις της αγοράς και του κεφαλαίου. Σύμμαχος σε αυτή την επιλογή είναι η συνεταιριστική νομενκλατούρα και οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις των ΕΑΣ οι οποίες εδώ και χρόνια κόβοντας τις επαφές με τον αγροτικό κόσμο, τη μικρή και μεσαία αγροτιά, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας κάστας αγροτών και υπαλλήλων σε αυτές, μετατρέποντας τις ΕΑΣ σε πελατειακούς μηχανισμούς. Η κυβέρνηση μετά το μέχρι στιγμής μπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗ από τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων, έβαλε στο μάτι τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Με πειθήνιο όργανο την ΑΤΕ, προσπαθούν να διαλύσουν την ΕΑΣ Πρέβεζας(μήπως ετοιμάζονται και για την ΕΑΣ Θεσπρωτίας?), να αφήσουν στο δρόμο τους εργαζόμενούς της και να παραδώσουν την αγροτική παραγωγή και την περιουσία των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και της ΕΑΣ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Η αντίσταση και η αποφασιστικότητα μας τους έχει τρομάξει.

Όπως έδειξε άλλωστε και η αναβολή της Γενικής συνέλευσης που είχε ως στόχο να αλλάξει το καταστατικό για να μπορεί εύκολα να πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ