Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

Ισχύς και στήριγμα του λαϊκού κινήματο η εργατική αλληλεγγύη και ο ενωτικός και οργανωμένος αγώνας του!


Σε αγαστή συνεργασία η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ-Φ.Φίλιου και η αντιπολίτευση ΝΔ- Ν. Γκόντα συμφώνησαν και υπερψήφισαν τους ισολογισμούς-απολογισμούς των πρώην δήμων, ανεξάρτητα τις οξύτατες διαρκείς καταγγελίες της τωρινής δημοτικής αρχής για την εκτεταμένη κακοδιαχείριση της πρώην, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την πολιτική τους ταύτιση αλλά και την πάγια προσπάθειά τους να συγκαλύπτουν αιτίες και υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λαϊκή οικογένεια και στο δήμο μας.

Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.
Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.

Ώρες λαϊκής ευθύνης και αποφασιστικής παρέμβασης!



Επιχειρησιακό σχέδιο προορισμένο να υπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου με βάση τις κυβερνητικές κατευθύνσεις  ψήφισε η δημοτική αρχή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου.

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

Για τον Κώστα Μπαλάφα


Ο Κώστας Μπαλάφας, ο καλλιτέχνης, ο φωτορεπόρτερ, ο φωτογράφος του αγώνων του λαού για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη, ο αντάρτης, o Ηπειρώτης, δεν είναι πια ανάμεσά μας.



 Μας αφήνει όμως μια τεράστια παρακαταθήκη που αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, τις έχουμε απόλυτη ανάγκη. Την παρακαταθήκη της αντίστασης και του αγώνα, το πείσμα της ματιάς των απλών ανθρώπων που συνέλαβε στις φωτογραφίες του, την αντριοσύνη και τη λεβεντιά των ανταρτών του ΕΛΑΣ του οποίου ήταν μέλος, την προσδοκία ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και θα γίνει.
 
Αντίο σύντροφε, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει
 
ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ