Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2011

Όχι στην ανάπτυξη που καταστρέφει


Παρά την κρίση και διαμέσου αυτής- βεβαίως, βεβαίως- η ανάπτυξη- αυτή η ευλογία και κατάρα μαζί- δείχνει τα δόντια της, συγνώμη δείχνει να παίρνει τα πάνω της. Συγκεκριμένα στις 24-12-2011 η Περιφέρεια αδειοδότησε περιβαλλοντικά γνωμοδοτώντας θετικά για δυο υψίστης σημασίας για τις τσέπες των επιχειρηματιών έργα.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2011

ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ-ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Προϋπολογισμό μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του δήμου, και με δυσβάσταχτους για τα λαϊκά εισοδήματα φόρους και δημοτικά τέλη ψήφισε η δημοτική αρχή για το 2012.
Την κρίσιμη τούτη χρονική περίοδο όπου ο λαός στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική τρόικας και μαύρης συγκυβέρνησης, ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής Φ.Φίλιου ΠΑΣΟΚ-. Αριστεράς του κ. Κουβέλη, θα συμβάλλει καθοριστικά στη γιγάντωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα του δήμου μας.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2011

ΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


Σε οριακό σημείο βρίσκεται η υπόθεση της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, απαντώντας σε «αιχμή» της αντιπολίτευσης ότι το έργο δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα στο Σχεδιασμό, απέρριψε τον ισχυρισμό, υπογραμμίζοντας ότι η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την ωριμότητα των μελετών.
«Όπως ξέρετε για το Νοσοκομείο δεν υπάρχει καν μελέτη», είπε για να συμπληρώσει ότι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης είχε υποσχεθεί να την εκπονήσει η ΔΕΠΑΝΟΜ. Όμως η εταιρία αυτή, συγχωνεύεται τώρα με τον ΟΣΚ και την «ΘΕΜΙΣ» με αποτέλεσμα η υπόθεση να πηγαίνει πίσω, εκφράζοντας μάλιστα φόβους ότι μπορεί και να χαθεί η «υπόσχεση».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος «θύμισε» ότι την  εξαγγελία για νοσοκομείο στη Λευκάδα δεν την έκανε η Περιφέρεια, ενώ επεσήμανε ότι  αν δεν υπήρχαν αντιρρήσεις στο παρελθόν για τον τρόπο κατασκευής του νοσοκομείου, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Σχόλιο:

Με τη σημερινή πολιτική που ακολουθείται από την συγκυβέρνηση αλλά και με τις πολιτικές που έχει συμφωνήσει η συγκυβερνητική τριάδα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) με την τρόικα, μάλλον ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί η ανέγερση δημόσιων νοσοκομείων στην περιοχή.
Να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία  είναι το πιο πιθανό  , να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν νέα αποκλείεται...
Εκτός και αν εννοούν  ιδιωτικό νοσοκομείο!!!
Και μάλλον αυτό ταιριάζει με τις αιχμές  που άφησε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης λέγοντας ότι  «αν δεν υπήρχαν αντιρρήσεις στο παρελθόν για τον τρόπο κατασκευής του νοσοκομείου, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».Εννοώντας βέβαια την καθολική αντίδραση που βρήκε στην Πρέβεζα η προσπάθεια ανέγερσης νέου Νοσοκομείου μέσω της σύμπραξης δημοσίου με ιδιώτες (ΣΔΙΤ).
Επειδή ήμασταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν  στη μάχη για ένα πραγματικά δημόσιο Νοσοκομείο  στην πόλη και όχι για ένα στα λόγια δημόσιο και στην ουσία ιδιωτικό νοσοκομείο, έχουμε να πούμε τούτα.
Η περιοχή και η πόλη της Πρέβεζας έχει ανάγκη από ένα νέο αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο με υψηλής επιστημονικής επάρκειας προσωπικό και επαρκώς εξοπλισμένο με όλη τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία που θα παρέχει δωρεάν  υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους γηγενείς και τουρίστες. 
Προς αυτή την κατευθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. 

Η Πρέβεζα  και οι κάτοικοι της περιοχής - πολύ περισσότερο στην παρούσα  συγκυρία- δεν έχουν ανάγκη από ένα ιδιωτικό μαγαζί πολυτελείας, που θα χαρατσώνει και θα «γδέρνει»  τον  κάθε πολίτη που θα τολμά να το επισκέπτεται για υπηρεσίες  υγείας.

Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών Πρέβεζας
Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.


Το χαρακτήρα της καινούριας κυβέρνησης τον είδαμε και από την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Ροντούλη. Στη συνάντηση που έγινε στην περιφέρεια ο εν λόγω υφυπουργός εμφανίστηκε με τη συνοδεία μπράβων, ενώ όταν άρχισαν οι συνομιλίες που περιλάμβαναν και τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο σχεδιάζει το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τις εισόδους της περιφέρειας απαγορεύοντας σε αρμόδιους φορείς, μέλη σωματείων, που σχετίζονται με το θέμα και πολιτών της πόλης, απαγορεύοντας την παρέμβαση σε μια σύσκεψη που αφορά το μέλλον όλων των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων στον τομέα αυτό, μια σύσκεψη που αφορά όλους τους πολίτες και το τι ποιότητας φαγητό θα έχουμε στο μέλλον.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Κείμενο υπογραφών συμπαράστασης

 Συμπληρώνεται ένας μήνας απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ένας μήνας ηρωικού αγώνα 400 χαλυβουργών, που βαδίζουν ενωμένοι σαν γροθιά στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας!
Εμείς οι παρακάτω δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Βιώνουμε και μεις, στις περιοχές που δρουν οι κινήσεις μας, την κατάσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων, που υποφέρουν από την περικοπή των μισθών και συντάξεων, την ανεργία, την αφαίμαξη από τους φόρους και την ακρίβεια, τη συρρίκνωση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στέκονται όρθιοι, μπροστά στην πύλη του εργοστάσιου και απεργούν. Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν, επειδή η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.
Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοποιώντας την  πολιτική των άθλιων αλλεπάλληλων μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,.
Είναι τεράστια η σημασία του αγώνα αυτού για όλο το λαό και το εργατικό κίνημα, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια ρωγμή στην παντοδυναμία των βιομηχάνων. Από την άποψη αυτή, η μεγαλειώδης απεργία των χαλυβουργών αποτελεί σήμερα τη «ναυαρχίδα» του εργατικού κινήματος.
Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ,  αφορά όλους μας. Και σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ και για να νικήσει ο δικός τους αγώνας, να υψώσουμε τη μαζική και οργανωμένη απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής! Με ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των νέων, με απεργίες, καταλήψεις διαδηλώσεις. Για να ανατραπεί η επίθεση, να επιβληθούν κατακτήσεις σε όφελος του λαού, να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, προς όφελος όλης της κοινωνίας.
1/12/2011

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αθανασοπούλου-Βαφειάδου Αντωνία, από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Βριζάκη Τάνια, από Ανταρσία στις γειτονιές 2ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
Γεννηκομσίου Φάνης, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Θεσσαλίας
Δεσσύλας Δημήτρης, από Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Διαβολάκης Θανάσης, από Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά
Εφραιμίδη Ιωάννα, από Ανταρσία στις γειτονιές 5ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
Ζήκος Νίκος, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Ηπείρου
Κορτζίδης Χρήστος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Κούτρας Γιάννης,  από Αντικαπιταλιστική Αριστερά Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
Κουτσιανάς Πάνος, από Αριστερό Σχήμα Ιλίου
Κωνσταντίνου Πέτρος, από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Λαχανιώτη Τώνια, από Αντικαπιταλιστική Αριστερά της Περιφέρειας Ιονίου
Λιερός Γιώργος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Μητροβγένης Γιώργος, από Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη  Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
Νενεδάκη Ράνια, από Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Παπαδοκωστόπουλος Άρης, από Άλλος Δρόμος για μια κοινωνία αλληλεγγύης & συμμετοχής δημ. κίνηση Γαλατσίου
Παπαδόπουλος Κώστας από Κίνηση Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα" Νίκαιας-Ρέντη
Παπασπυρίδης Αλέκος, από Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πατρικίου Κατερίνα, από Ανυπότακτη Πετρούπολη
Πλειώνης Δημήτρης, από "Κοινωνία Δημοτών" του Δήμου Παπάγου Χολαργού
Πολάκης Παύλος, δήμαρχος Σφακίων Κρήτης
Πολυχρονιάδης Δημήτρης, από Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» Αμαρουσίου
Ρίζος Σεραφείμ, από Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Κρήτης
Ρούσσος Σίμος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Σεφερλής Γιάννης, από  Ανταρσία στο δήμο Πύργου
Σκοπούλης Στέφανος, από Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση Δ.Ρ.Α.ΣΥ Ιωαννίνων
Ταστάνης Τάσος, από Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Τζιορτζιώτης Σταύρος, από Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Χάγιος Άγγελος, από Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

Δημοτικά τέλη δυσβάσταχτα για το λαϊκό εισόδημα ψήφισε η δημοτική αρχή!


Για μια ακόμα χρονιά η δημοτική αρχή ενέκρινε δημοτικά τέλη δυσβάσταχτα για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
Ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τις αντιδραστικές κυβερνητικές επιλογές και αποδεχόμενη το πλαίσιο του οικονομικού εμπάργκου  που έχει επιβληθεί  προς την τοπική διοίκηση, προχωρά ανάλγητα στη λαϊκή φοροεπιδρομή αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πλατιά λαϊκά στρώματα του δήμου μας.