Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2012

Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. αγρότες και κτηνοτρόφοι, νέοι και νέες, Λαέ της Ηπείρου.
Ήρθε η ώρα της μεγάλης μάχης για να μην πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ μας. Τη στιγμή που οι υπάλληλοι της τρόικας και του ΔΝΤ μας ζητούν να υποταχτούμε, εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα μαζί με τους ηρωϊκούς εργάτες της Χαλυβουργίας.


Η ΔΩΔΩΝΗ δεν ανήκει στα παπαγαλάκια της διορισμένης διοίκησης, στους βιομήχανους που τη γλυκοκοιτάζουν ή στους βουλευτάδες που με το μνημόνιο της ντροπής ψήφισαν το θάνατο των εργαζόμενων, των αγροτοκτηνοτρόφων και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Δεν ανήκει σε όσους προσπαθούν εδώ και καιρό να την απαξιώσουν, για να την ξεπουλήσουν σαν ένα ακόμη θύμα της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2012

Εκρηκτικό το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών


Να μην επιτρέψουμε το χαράτσι που μεθοδεύεται σε βάρος των γονιών
Εκρηκτικό είναι το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και των συνεργατών της. Η προσωρινή παράταση του παλιού καθεστώτος, με την παράταση στις συμβάσεις με τις Περιφέρειες, ως τον Φλεβάρη του 2012 καθόλου δεν έλυσε το πρόβλημα, το οποίο εντέλει προκαλείται από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες, από τα άδεια ταμεία του ήδη χρεοκοπημένου Καλλικράτη.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012

Γκραντ Σαράι: Οι θέσεις εργασίας έγιναν άδειες άνευ αποδοχών…. και που σαι ακόμη…..


Κάποτε- δεν πάνε πολλά χρονάκια- υπήρξε ένα μικρό, λειτουργικό ξενοδοχείο, ενταγμένο πλήρως στο αστικό και φυσικό οικοσύστημα. Που συν τις άλλοις ήταν μνημείο  νεώτερης πολιτιστικής κληρονομίας. Το ξενοδοχείο ήταν δημόσια- δημοτική περιουσία και βρίσκονταν εντός ενός δημόσιου- δημοτικού χώρου. Δεν λειτουργούσε βέβαια με τις καλύτερες των συνθηκών αλλά ήταν  μια βάση για μια λειτουργιά στα πλαίσια μια οικονομίας που θα βασίζεται στις εργατικές και λαϊκές ανάγκες- δικαιώματα. Όπως λόγου χάρη αποτελεί υψίστη ανάγκη στις μέρες μας   

Οι αγώνες των εργαζομένων στο κανάλι των απλήρωτων

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/01/blog-post_2244.html


Πολύ θετικό το γεγονός ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Αλτερ έδωσαν βήμα σε εκπροσώπου συλλογικοτήτων εργαζομένων, όπως επίσης και σε απλούς εργαζόμενους, να εκφράσουν τις αγωνίες τους, τις ανασφάλειες τους και να περιγράψουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί εξ αιτίας της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. 






Από την σημερινή σχετική εκπομπή παρακολουθήσαμε –και παραθέτουμε σε βίντεο- εργαζόμενους από αρκετούς εργασιακούς χώρους να περιγράφουν τις συνέπειες που υφίστανται από την βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου-τρόικας εκδηλώνοντας παράλληλα την απόφαση τους να αντισταθούν δυναμικά με αφετηρία την Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. 

Στα βίντεο που παραθέτουμε ακούμε να μιλάν ο Κ. Χαριτάκης από την συλλογικότητα της εργατικής εφημερίδας «Δράση», ο Γ. Σιφωνιός, Πρόεδρος των εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδας, ο Ν. Αντωνίου από τον σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου –χάρτου. Επίσης εκφράζουν τις απόψεις τους ο Π. Παπανικολάου, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια;, ο Κ. Μυτιληνού, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, ο Ν. Γούρλας από τον Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέας Και η Λ. Καφαντάρη, πρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών. 


Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

Το δίκαιο της οργανωμένης εξέγερσης


Απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι και εργοδοτική τρομοκρατία παντού είναι τα απτά αποτελέσματα και της νέας μνημονιακής πολυκομματικής κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Φυσικά το χρέος και το έλλειμμα βρίσκονται στα ύψη, όπως στα ύψη βρίσκονται και ας το αποκρύπτουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.
Η κλοπή του ιδρώτα του εργαζόμενου λαού δεν έχει όρια και φαίνεται να μην έχει και τέλος, σκορπώντας την μιζέρια, την φτώχια και την εξαθλίωση δεξιά και αριστερά.  Ταυτόχρονα η  αγορά πλέει τα λοίσθια κτυπημένη από την φτώχια και την φοροκαταιγίδα.
Το αποτέλεσμα εξίσου γνωστό: κλειστά μαγαζιά, αύξηση της ανεργίας, απλήρωτοι εργαζόμενοι…, φαύλος κύκλος που οδηγεί στην εργατική και λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση που δεν σώζεται από τα κοινωνικά παντοπωλεία, την φιλανθρωπία και την κοινωνική αλληλεγγύη.  
Τα πράγματα αποκτάνε μια δραματική τροπή που θα σπείρει τον κοινωνικό όλεθρο αν δεν προσεχθεί από την απόφαση της μνημονιακής χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ να τελειώνει με τον 13 και 14 μισθό, καθώς και με το κατώτερο μισθό και μεροκάματο.
Η μόνη λύση είναι να πάρουν πόδι οι χουνταίοι της τρόικας, τα κόμματα και οι πολίτικοι που την στηρίζουν. Δεν υπάρχει σωτηρία μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ. Τα λεφτά φεύγουν και θα συνεχίσουν να φεύγουν έξω και οι εργαζόμενοι θα λιμοκτονούν.
 Άμεση διαγραφή του χρέους τώρα, κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, καθώς  και έλεγχος των εξαγωγών κεφαλαίου και χρήματος για να ζεσταθεί η αγορά. Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ωρών εργασίας, απαγόρευση των απολύσεων, μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.  
Σίγουρα όλα αυτά δεν θα τα φέρει εις πέρας καμία αστική κυβέρνηση. Θα τα φέρει εις πέρας μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στο αγωνιζόμενο λαό και τους εργαζόμενους.  Για να οδηγηθούμε εκεί θα πρέπει άμεσα οι εργαζόμενοι να ξαναβγούν στο δρόμο και διάμεσου των σωματείων τους να συγκροτήσουν ένα μαχητικό εργατικό μέτωπο-κίνημα που θα διώξει τα αφεντικά και τους πάτρωνες τους.

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο