Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ




Από τη «Φωνή του Αγρότη» (Φιλιππιάδα).
Συνέντευξη στη Ντόρα Βλάρα.
Ο Γιώργος Τσακανίκας είναι κτηνίατρος και εργάζεται ως σύμβουλος ποιότητας και ασφάλειας στη βιομηχανία τροφίμων. Είναι Γραμματέας του Παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

1. Για ποιο λόγο θέλουν να πουληθεί μία κερδοφόρος επιχείρηση όπως είναι η "Δωδώνη";

Ακριβώς γιατί είναι κερδοφόρα! Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί εδώ και χρόνια «φιλέτο» για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Σκεφτείτε πως εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα παρά τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσής της από τις εντεταλμένες για το σκοπό αυτό διοικήσεις. Η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να είναι βιώσιμη και ταυτόχρονα να στηρίζει την τοπική κοινωνία όσο διατηρεί τον κρατικοσυνεταιριστικό χαρακτήρα της. Μπορεί να αποτελέσει επιτυχημένο παράδειγμα μιας εναλλακτικής πρότασης, που θα βάζει στο επίκεντρο τους παραγωγούς και την κοινωνία και όχι το κέρδος. Αυτό δεν το θέλουν σε καμμιά περίπτωση η τρόικα, το ΔΝΤ και τα τσιράκια τους στην κυβέρνηση κι  έτσι προσπαθούν με το Μνημόνιο της ντροπής να επιβάλλουν την πώληση των επιχειρήσεων της ΑΤΕ, συμπεριλαμβανόμενης και της ΔΩΔΩΝΗΣ.

ΔΩΔΩΝΗ ..αλλος ενας αγωνας



Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΑΟ.
Εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι επιμένουμε σε κοινό μέτωπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες που απειλούνται με λουκέτο, με τους εργαζόμενους που τους μειώνουν τους μισθούς , τους ανέργους που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν και τη νεολαία με το αβέβαιο μέλλον.

Οι Πρεβεζάνοι Κτηνοτρόφοι του
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Η ΔΩΔΩΝΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΓΚΙ...


Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΑΟ.
Εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι επιμένουμε σε κοινό μέτωπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες που απειλούνται με λουκέτο, με τους εργαζόμενους που τους μειώνουν τους μισθούς , τους ανέργους που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν και τη νεολαία με το αβέβαιο μέλλον.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Όλοι τη Πέμπτη 16 Φλεβάρη στις 11: 30 π.μ στη διασταύρωση του στρατοπέδου μετά την Φιλιππιάδα 
Οι Πρεβεζάνοι Κτηνοτρόφοι του
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΩΔΩΝΗ.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. αγρότες και κτηνοτρόφοι, νέοι και νέες,
Λαέ της Πρέβεζας.

Ήρθε η ώρα της μεγάλης μάχης για να μην πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ μας. Τη στιγμή που οι υπάλληλοι της τρόικας και του ΔΝΤ μας ζητούν να υποταχτούμε, εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ξεκλήρισμά μας, ενάντια στις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις και την ανεργία . Την εβδομάδα που μας πέρασε πετάξαμε έξω από το εργοστάσιο τους υποψήφιους αγοραστές. Αυτοί θα είναι η τύχη όποιου έρθει να αγοράσει το εργοστάσιο.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

ΔΗΛΩΣΗ του ΝΙΚΟΥ ΖΗΚΟΥ για την ΔΩΔΩΝΗ


Ακολουθώντας τους πειθήνιους ραγιάδες βουλευτές των Ιωαννίνων που ψηφίσαν την πτώχευση του εργαζόμενου λάου, η πλαστή πλειοψηφία της καλλικρατικής Περιφέρειας της Ηπείρου, επί της ουσίας είπε ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Ο τοπικός ακόλουθος του νεομνημονιακού Σαμαρά και της  ΝΔ  Αλέκος Καχριμάνης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση να σταματήσει η διαδικασία της πώλησης της εταιρίας ταυτιζόμενος με το ναι στην ιδιωτικοποίηση της. Αρκεί βέβαια  αυτή να έχει καταρχήν ηπειρωτικό χρώμα και κατά δεύτερον εθνικό, για να παραμείνει το ΠΟΠ στην περιοχή μας.. Όσο για τις τιμές στους παραγωγούς και τις εργασιακές σχέσεις σιωπή, η ένοχη σιωπή αυτού που δουλεύει για αλλότρια συμφέροντα.. Αυτό φάνηκε  άλλωστε και με την ουσιαστική συμφωνία του με την κατάργηση της εργατικής εστίας , όπως επιτάσσει το νέο μνημόνιο.    

Αντίστοιχα ο βουλευτής του μνημονικού ΠΑΣΟΚ- αυτός που μέχρι και τώρα την τελευταία ώρα στήριξε την τρόικα, ψηφίζοντας  ναι στην καταστροφή της χώρας και των ελλήνων για να σωθούν οι τράπεζες και το κεφάλαιο- ο εκπρόσωπος του μεγάλου αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου στην περιοχή μας, ο Βαγγέλης Αργυρής στήριξε την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ δια της συμμετοχής της περιφερείας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Καμία αυταπάτη για τους εκπρόσωπους του μνημονίου, της τρόικας, της χούντας των αγορών,  του ΔΝΤ και της ΕΕ στην Περιφέρεια. Ο αγώνας για την σωτήρια της ΔΩΔΩΝΗΣ και των κτηνοτρόφων βρίσκεται στα χέρια του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Βρίσκεται στο αγωνιστικό μέτωπο που έχουν συγκροτήσει οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι..η ιδιωτικοποίηση της δεν πρέπει και δεν θα περάσει…

ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ
Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο