Τρίτη, Απριλίου 10, 2012

Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ.



ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΘΗΝΑ 07-04-2012)



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. αγρότες και κτηνοτρόφοι, νέοι και νέες,
Λαέ της Ηπείρου.

Ήρθε η ώρα της μεγάλης μάχης για να μην πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ μας. Τη στιγμή που οι υπάλληλοι της τρόικας και του ΔΝΤ μας ζητούν να υποταχτούμε, εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα μαζί με τους ηρωϊκούς εργάτες της Χαλυβουργίας.

Η ΔΩΔΩΝΗ δεν ανήκει στα παπαγαλάκια της διορισμένης διοίκησης, στους βιομήχανους που τη γλυκοκοιτάζουν ή στους βουλευτάδες που με το μνημόνιο της ντροπής ψήφισαν το θάνατο των εργαζόμενων, των αγροτοκτηνοτρόφων και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Δεν ανήκει σε όσους προσπαθούν εδώ και καιρό να την απαξιώσουν, για να την ξεπουλήσουν σαν ένα ακόμη θύμα της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Κάθε απόπειρα αλλαγής του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Σημαίνει απολύσεις και  τρομοκρατία για τους εργαζόμενους, μείωση των τιμών παραγωγού και ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων και αμφιβόλου ποιότητας και πανάκριβα γαλακτοκομικά προϊόντα για τον εργαζόμενο λαό.

Καλούμε τους  γραφειοκράτες της διοίκησης με τους παχυλούς μισθούς, να σταματήσουν  να υπονομεύουν τη λειτουργία και να μεθοδεύουν το ξεπούλημα της επιχείρησης, αν δεν θέλουν να φύγουν όπως η προηγούμενη διοίκηση.

Μια ακόμη κυβέρνηση, ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει ΑΤΕ και ΔΩΔΩΝΗ για να πετάξει στο δρόμο 6000 παραγωγούς και εκατοντάδες εργαζόμενους στη βιομηχανία και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Όπως τόσες άλλες φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι εργαζόμενοι οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι Ηπειρώτες, με μια φωνή και μια γροθιά, καλούνται να κόψουν τα χέρια αυτών που πάνε να αρπάξουν τη ΔΩΔΩΝΗ (Συγκυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, υποψήφιοι αγοραστές και πολυεθνικές).

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΑΟ.

Γιάννενα, 30 Γενάρη 2012

Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., Σύλλογος Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις ν. Ιωαννίνων, Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου, Παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Πέμπτη, Απριλίου 05, 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΑΣ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και για μια βιώσιμη λύση στη λειτουργία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με κριτήριο τις ανάγκες των παραγωγών και της κοινωνίας.
Η 24ωρη αυτή απεργία πρέπει να αποτελέσει την αρχή ενός αγώνα για την ίδια την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας στην Ένωση αλλά και όλων των εργαζομένων της πόλης. Η απλήρωτη εργασία, η καταστρατήγηση των συμβάσεων εργασίας και οι απολύσεις έχουν γίνει νόμος. Ειδικά μετά την ψήφιση  του μνημόνιου2 οι εργοδότες έχουν ξεσαλώσει.