Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Πρέβεζα, …… Μάη 2012
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, ο Δήμος Πρέβεζας πρόκειται να ξεκινήσει εργασίες το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου στην Κυανή Ακτή.
Με στόχο την «ανάπλαση» της περιοχής γίνεται λόγος για μπετόν που θα «πέσει» στο δάσος της περιοχής.
Στα πλαίσια αυτά, διαφωνώντας κάθετα με οιαδήποτε χρήση τσιμέντου στο συγκεκριμένο χώρο και θεωρώντας αναφαίρετο δικαίωμά μας, ως πολίτες της Πρέβεζας, να ενημερωθούμε άμεσα για το συγκεκριμένο «έργο»,
ΖΗΤΑΜΕ:
u  Τα σχέδια  του εν λόγω έργου ώστε να ξέρουμε την τελική του μορφή.
u  Το τεύχος δημοπράτησης του έργου και το αποτέλεσμα αυτής. (Σε ποιον εργολάβο έχει ανατεθεί και με ποιούς όρους).
Το «έργο» πρόκειται να υλοποιηθεί το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, οπότε δεν θα σας είναι καθόλου δύσκολο να μας επιδώσετε αντίγραφα των όσων αιτούμαστε παραπάνω.
Παρακαλούμε, όπως ικανοποιήσετε το αίτημά μας εντός μίας ή δύο ημερών καθώς πρόκειται για κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Σε αντίθεση περίπτωση θα θεωρήσουμε πως υπάρχει δόλος και πως εσκεμμένα εμποδίζετε την ενημέρωσή μας.

Η Δημοτική Κίνηση
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εργαζομένων Πρέβεζας


Όσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο και αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στους χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει.
Από Δευτέρα 14/5 έχουμε μια πιο αποφασιστική εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους  προχωράνε σε μείωση μισθών, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες. Πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους εργαζόμενους. Πολλές  συμβάσεις λήγουν και ετοιμάζονται ατομικές συμβάσεις. Στις εμπορικές επιχειρήσεις παρά το γεγονός ότι η σύμβαση συνεχίζει να ισχύει, συνεχίζεται η υπογραφή ατομικών με μειώσεις μισθών. Οι απειλές απολύσεων γίνονται όλο και πιο έντονες παντού. Οι συντάξεις θα μειωθούν το επόμενο διάστημα. Η ΔΩΔΩΝΗ για πρώτη φορά από το 1964 δε δίνει προκαταβολή στους κτηνοτρόφους και η ιδιωτικοποίηση προχωράει παράλληλα με μειώσεις στους μισθούς. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μπαίνει στη τελική ευθεία.
Την ίδια ώρα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που ενισχύθηκαν στις εκλογές συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες μέσω του κοινοβουλευτικού παζαριού.