Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ


Διανύουμε μια από τις πιο σκοτεινές εποχές από τις οποίες έχει περάσει ποτέ αυτή η χώρα.
Το καρτέλ συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ με την ένθερμη στήριξη  της ντόπιας μεγαλοεργοδοσίας  αλλά και όλου του πολιτικού προσωπικού που την υπηρετεί, έχουν περάσει σε  μια γενικευμένη επίθεση, με χαρακτηριστικά «σοκ και δέους», απέναντι  στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

ΠΑΝΣΤΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ ΔΩΔΩΝΗΣ!


Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, θέτουν σε ανησυχία αλλά και σε αγωνιστική εγρήγορση όλους όσους πραγματικά πονάνε και νοιάζονται για το πολύτιμο και ζωτικής σημασίας παραγωγικό αυτό κεφάλαιο της περιοχής μας.

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΧΟΥΝ: όχι για τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, αλλά για την αναπαραγωγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε βάρος του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις εξελίξεις σε λιμάνι, Παντοκράτορα και κυανή ακτή.

Πρεβεζάνες, οι
Η τριμερής οικονομική χούντα συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ επιβάλλει μέσω των Δήμων και της Περιφέρειας, την πλήρη υποταγή των κάθε είδους «αναπτυξιακών» σχεδιασμών στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του ντόπιου, εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού (π.χ. η επιλεξιμότητα των έργων μέσω ΠΕΠ, ΕΣΠΑ κτλ, όπως το καταφύγιο του Παντοκράτορα) και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων. Κριτήριο τους είναι η λογική της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης ή περιφέρειας. Πρόκειται για μια πολιτική που συμβαδίζει απόλυτα με τη γενικότερη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλλει για να ξεπεράσουν τη κρίση τους. Προχωράνε, λοιπόν σε «έργα» (παράδοση του λιμανιού σε ιδιώτη, «λιμενικό-αλιευτικό» καταφύγιο στο Παντοκράτορα, «ανάπλαση» της» κυανής ακτής) που ανοίγουν δρόμους για την παραπέρα «αξιοποίηση» της Πρέβεζας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια(ιδιωτικοποίηση, παράδοση δημόσιου χώρου και τσιμεντοποίηση).

Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2012

ANAKOINΩΣΗ του παραρτήματος Ιωαννίνων του Σωματείου Γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων για τη συνέλευση εργαζομένων και κτηνοτρόφων στη ΔΩΔΩΝΗ


Το σωματείο παραβρέθηκε στη συνέλευση και χαιρέτησε τον μεγάλο αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι της γαλακτοβιομηχανίας ενάντια στην ιδιωτικοποιήση της, τονίζοντας  για ακόμη μια φορά με την παρουσία του στο εργοστάσιο την πάγια θέση του για τη διατήρηση του κρατικοσυναιτεριστικού της χαρακτήρα.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού μας προς τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους προσπάθησε να μας φιμώσει ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Αυτή η πράξη καθόλου τυχαία δεν είναι. Για ακόμα μια φορά λειτουργεί ως λαγός για τη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.
Αυτό αποδείχτηκε από την φασιστική του έμπνευση να διακινήσει ως απόφαση της συνέλευσης (στην οποία ήμασταν παρών μέχρι τέλους) στα ΜΜΕ, την πρότασή του για ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά της ΔΩΔΩΝΗ μέσω των καταχρεωμένων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την καθολική άρνηση των κτηνοτρόφων που παραβρίσκονταν στη συνέλευση. Ήμαστε πεισμένη ότι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού θα πέσει στο κενό και θα λάβει από τους αγροτοκτηνοτρόφους την απάντηση που του αρμόζει . Το σωματείο μας θα είναι στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων που παλεύουν κατά της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας και καλεί σε πανηπειρωτικό-παλλαϊκό μέτωπο για την αποτροπή της.
Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ
Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων-παράρτημα Ιωαννίνων
9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2012

δελτίο τύπου για την ΔΩΔΩΝΗ



Iωάννινα   3/8/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι ΕΑΣ της Ηπείρου  μέτοχοι και ιδρυτές της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ σε συνεργασία με τις κτηνοτροφικές Οργανώσεις της Ηπείρου και  με το σωματείο εργαζομένων στην Γαλακτοβιομηχανία  μετά τις ραγδαίες  εξελίξεις  στο ιδιοκτησιακό της Αγροτικής  Τράπεζας η οποία είχε σαν συνέπεια  την διαμόρφωση νέων δεδομένων τόσο στην λειτουργία της ίδιας  της Γαλακτοβιομηχανίας όσο και  στην εξέλιξη  του διαγωνισμού για την πώληση του πακέτου των μετοχών  της ΑΤΕ  καλούν τους  Κτηνοτρόφους της Ηπείρου  σε ενημερωτική συγκέντρωση  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  8 Αυγούστου 2012  και ώρα 12η μεσημβρινή    στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ προκειμένου  να τους ενημερώσουν για τις  εξελίξεις και τα νέα δεδομένα  καθώς επίσης για τις ενέργειες  οι οποίες έγιναν μέχρι τώρα  για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας αλλά και να καθορίσουν την μορφή  του αγώνα  μέχρι την τελική δικαίωση και την  μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών  στους φυσικούς φορείς όπως ορίζει  και η ιδρυτική πράξη της βιομηχανίας.
Η παρουσία κάθε κτηνοτρόφου που παραδίδει γάλα στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ είναι απαραίτητη.
- Μαζί στηρίξαμε  αυτή τη βιομηχανία και μας  στήριξε
- Μαζί πρέπει ν παλέψουμε  ώστε η βιομηχανία να παραμείνει στον τόπο μας και να λειτουργεί με αυτά τα χαρακτηριστικά
- Μαζί θα αποτρέψουμε κάθε  επίδοξο  ευκαιριακό αγοραστή
- Μαζί θα παλέψουμε ώστε η βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό που συνέταξαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ



- ΕΑΣ Ιωαννίνων , Αρτας –Φιλιππιάδας , Πρέβεζας , Θεσπρωτίας
- Κτηνοτροφικές Οργανώσεις Ηπείρου
- Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.