Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2013

όχι στους νοσταλγούς του ΧΙΤΛΕΡ


Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ προχωράνε ακάθεκτοι στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου. Νέα μέτρα, ακόμη πιο βάρβαρα, για τους εργαζομένους και το λαό αυτής της χώρας. Μείωση μισθών και κατάργηση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων, αντιδραστική προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο που θα προστεθούν στο ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων και θα διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια, ελεύθεροι χώροι), ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2013

παρέμβαση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο μπλόκο στο καναλάκι
  Το μπλόκο αγροτών στο Καναλάκι επισκέφθηκε σήμερα 18.2.13 αντιπροσωπία της Αριστερής Παρέμβασης Περιφέρειας Ηπείρου με επικεφαλή τον Νίκο Ζήκο ...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2013

Οι εργαζόμενοι του PRAKTIKER δε σκύβουν το κεφάλι!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12 το μεσημέρι στο πράκτικερ Ιωαννίνων          
    ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την εκδικητική και ανθρωποφαγική πολιτική της PRAKTIKERΙωαννίνων, που έφτασε στο σημείο να απολύσει 13 εργαζόμενους σε διάστημα ενάμιση μόλις χρόνου! Με τη μέθοδο της ρώσικης ρουλέτας η εταιρεία απολύει τον τελευταίο καιρό έναν εργαζόμενο κάθε μήνα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό είχαμε ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (31/01 και 04/02).
Αναμενόμενο. Η εταιρεία, μαζί με τις άλλες πολυεθνικές, χρόνια τώρα υπονόμευαν τις εργατικές κατακτήσεις, που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα ολόκληρων γενεών και που ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να τις αποτυπώσουν σε νόμους. Η διασφάλιση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας των εργαζομένων, οι συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, η ενιαία συνδικαλιστική πάλη στους εργασιακούς χώρους ήταν τόσα χρόνια καρφί στο μάτι τους.
Τώρα, που οι νόμοι της χώρας υπαγορεύονται από τη EUROBUSΙNESS, την ένωση των επιχειρηματικών κολοσσών της Ευρώπης, σπεύδουν να εφαρμόσουν τους αντεργατικούς νόμους πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι τους. Τώρα, που ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων μας γυρίζει στα μεσάνυχτα της ιστορίας, στις πιο μαύρες μέρες της βίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης απολύουν «δι’ ασήμαντον αφορμήν» και υποχρεώνουν όσους παραμένουν στη δουλειά να ζουν υπό το κράτος του τρόμου.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ !!!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από εκατομμύρια αγωνιζόμενου λαού στις απεργίες, στις πορείες, στις πλατείες, στα διόδια, στα μπλόκα της αγροτιάς, στους αγώνες για τη ΔΩΔΩΝΗ, στα παγωμένα, λειψά σχολεία και στα υπό διωγμό πανεπιστήμια και νοσοκομεία, στη Χαλυβουργία, στο Μετρό, στα λιμάνια των ναυτεργατών, στις ρημαγμένες και συκοφαντημένες δημόσιες υπηρεσίες, στα κινήματα για την αλληλεγγύη και ενάντια στα χαράτσια και όπου ανάβει η φλόγα του αγώνα.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από εκατομμύρια συνειδήσεις σε όλο τον κόσμο, που βλέπουν τη βαρβαρότητα των ξυλοδαρμών, της πείνας, της εξαθλίωσης, των φασιστικών δολοφονιών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του εξευτελισμού της ανθρώπινης ζωής.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, που ανήκουμε στον κόσμο της ζωντανής εργασίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλλεγγύης, 
ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΖΗΤΑΜΕ:
  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ !
  • ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20 Φεβρουαρίου, 10:30 π.μ., Εργατικό Κέντρο
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας” καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση των απεργιών, με τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις όσων κλάδων και εργαζομένων αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. 

Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες, το ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι ναυτεργάτες. Ο αυταρχικός κατήφορος και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι η μόνη απάντηση της τρόικας εσωτερικού στην αγωνία για το μεροκάματο, στη διεκδίκηση αξιοπρεπών αποδοχών και όρων εργασίας. 

Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Πρέπει να ανατραπεί, πρώτα απ΄ όλα από τους εργαζόμενους, τους μαζικούς αγώνες, ένα νέο μεγάλο κύμα εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα αγωνιστικά σωματεία, να ξεδιπλώσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους ναυτεργάτες. Να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους, γιατί χθές χτύπησαν τους εργαζόμενους στις Συγκοινωνίες, σήμερα τους ναυτεργάτες και τους αγρότες, αύριο κάθε αγώνα, κάθε απεργία και κινητοποίηση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας