Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

Σχόλιο των ΑΡ.Π.Η-ΑΡ.ΠΑ σε δημοσίευμα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ : « Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Σ.Μ.Α»

Διαβάσαμε την Τετάρτη 23 Ιούλη ότι ιδιωτική επιχείρηση ανακύκλωσης απορριμμάτων παίρνει τζάμπα ρεύμα από το Δήμο Πρέβεζας μέσω του βιολογικού καθαρισμού .Με λίγα λόγια το ρεύμα που παίρνει η εταιρεία το πληρώνουν οι δημότες της Πρέβεζας μέσω τελών του βιολογικού καθαρισμού.
Η εταιρεία ανακύκλωσης είναι μία από τις εταιρείες που ανήκουν στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου κ. Πέτσο πρωτοπαλίκαρο και στενό συγγενή του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη. Σε άλλη εταιρία του κ. Πέτσου (κατασκευής κάδων) στα Γιάννενα οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους.

Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού

Ύστερα από τους ανελέητους βαρβαρισμούς των σιωνοφασιστών του κράτους του Ισραήλ, χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού εδώ και τέσσερις μέρες κλιμακώνεται η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 500 και τους τραυματίες να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.

Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Ανακοίνωση για την ένσταση

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή κατέθεσε την Τετάρτη 16-7-2014 ένσταση κατά της ανακήρυξης του νέου δημοτικού συμβουλίου, διεκδικώντας αυτό που δικαιωματικά της ανήκει, βάσει του αποτελέσματός της, αλλά και του νόμου. Μια έδρα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την ένσταση που κατατέθηκε, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ διεκδικεί μια έδρα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων την οποία τελικά χάνει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.
Έχουμε τονίσει και προεκλογικά το αντιδραστικό πλέγμα του «Καλλικράτη» που φυσικά συμπεριλαμβάνει και την εκλογική νομοθεσία.  Θεωρούμε ότι η απλή ανόθευτη αναλογική είναι το εκλογικό σύστημα που θα μπορούσε να εκφράσει στις συγκεκριμένες συνθήκες τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
Η διεκδίκηση της έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην πόλη μας, την πρωτοπόρα συμμετοχή των μελών της παράταξής μας στους αγώνες αυτούς, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψε η παράταξή μας.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα συνεχίσει να παλεύει για τα κρίσιμα προβλήματα των εργαζομένων και της περιοχής μας.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή


Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ   ΤΗΝ  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ , 10.30 ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΙ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΕΕ και του κεφαλαίου, η κυβέρνηση του μνημονίου, της ανεργίας της φτώχειας με τον κατάπτυστο νόμο  4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο επιχειρεί: Να φτιάξει ένα νόμο στα μέτρα του σημερινού κράτους του κεφαλαίου. Ένα μικρό ευέλικτο κατασταλτικό κράτος, με πειθαρχημένους και πειθήνιους εργαζόμενους. Ένα κράτος που δεν θα επωμίζεται μεγάλο εργατικό κόστος, άρα ένα κράτος με λιγότερους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους, εργαζόμενοι που δεν θα έχουν ενιαίες συνθήκες εργασίας άρα πιο εύκολα χειραγωγήσιμοι. Ένα κράτος επιτελείο της επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά δικαιώματα  που θα έχει ιδιωτικοποιήσει σημαντικούς τομείς του, μετατρέποντας δημόσια αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία σε εμπορεύματα. Μετακυλώντας στους εργαζόμενους το κόστος της υγείας και της εκπαίδευσης.