Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Eργαζόμενοι, άνεργοι, γιαννιώτικε λαέ,
Σας καλούμε στην συνεστίαση της δημοτικής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» και της περιφερειακής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»,
την Παρασκευή 27 Μάρτη, ώρα 8:30 μ.μ., που θα γίνει στο Κέντρο Λιθαρίτσια στα Γιάννενα.
Συμμετέχει 7μελής λαϊκή ορχήστρα και φυσικά θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε όλοι μαζί.
Όλοι και όλες χρειαζόμαστε και τη συλλογική διασκέδαση
Ενάντια στον συμβιβασμό και την υποταγή, προτάσσουμε την πάλη για να ανακτήσουμε όσα χάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και να κατακτήσουμε όσα δεν είχαμε ποτέ.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Σας περιμένουμε!!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ

Οι εξελίξεις στoν αγροτικό τομέα καθορίζονται άμεσα από τις επιλογές και τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολυεθνικών γιγάντων του γεωργο-επισιτιστικού τομέα.
Σημαίες για την προώθηση αυτών των επιλογών είναι η ανταγωνιστικότητα, η φιλελευθεροποίηση και το άνοιγμα των αγορών των αγροτικών προϊόντων. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τη κρίση τους ξαναμοιράζοντας τη  πίτα σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Το μοίρασμα αυτό περνάει μέσα από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ,από την απαξίωση-κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (βλ. Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ΔΩΔΩΝΗ κα). , τη διάλυση της εργασίας των μισθωτών γεωτεχνικών  και το ξεκλήρισμα ή την «προσαρμογή» όσων μικρομεσαίων παραγωγών και επαγγελματιών αντέξουν.

Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για τον ελεύθερο – δημόσιο χώρο της ΟΑΣΗ

Γιάννενα, 20/03/2015

Η ΟΑΣΗ επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί ξανά. Μια ιστορία ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε από την δημοτική αρχή Γκλίναβου και συνέχισαν πιστά όλες οι υπόλοιπες δημοτικές αρχές. Μια ιστορία που θα έπρεπε να είχε διδάξει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία αποσκοπεί μόνο στο κέρδος και δεν την απασχολεί καθόλου το δημόσιο συμφέρον.

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για τους ελεύθερους χώρους







Γιάννενα, 02/03/2015


Kάθε καινούργια «κανονιστική απόφαση» είναι μια νέα παραχώρηση εις βάρος των ελεύθερων, κοινόχρηστων χώρων στα Γιάννενα. Έτσι είναι και η τελευταία απόφαση του Δήμου που στην πραγματικότητα νομιμοποιεί τη σαλαμοποίηση της έννοιας του κοινόχρηστου χώρου και την προσφορά των καλύτερων κομματιών της αποκλειστικά και μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία.