Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015

Για την πρόταση της ΔΡΑΣΥ για την εκδήλωση για τον ΑΡΗ

Προς ΔΡΑΣΥ
Στο κάλεσμά σας να είμαστε συνδιοργανωτές σε εκδήλωση για τα 70χρόνια της θυσίας του Άρη Βελουχιώτη δεν μπορούμε δυστυχώς να απαντήσουμε θετικά.
Ο λόγος γι΄ αυτό είναι ότι όπως διαπιστώσαμε στο κάλεσμά σας αυτό είσαστε διατεθειμένοι να συμπεριλάβετε τις επίσημες παραταξιακές εκφράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο.
Παρότι με τις δυνάμεις αυτές στο μαζικό κίνημα σε διάφορες διεκδικήσεις συμμαχούμε και διεκδικούμε μαζί όταν χρειαστεί διάφορα ζητήματα, το ζήτημα της συνδιοργάνωσης με αυτές τις δυνάμεις μιας τέτοιας εκδήλωσης μας βρίσκει κατηγορηματικά αρνητικούς
Κατά την άποψή μας το πολιτικό μήνυμα του αγώνα και της θυσίας του Άρη Βελουχιώτη είναι σε βαθιά αντίθεση με τη γενικότερη πολιτική τακτική και πρακτική αυτών των δυνάμεων

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ!

Γιάννενα, 22/05/2015
Η υπόθεση της μονάδας παραγωγής αερίου σύνθεσης και όχι βιοαερίου δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα.
1) Ποιος πραγματικά, ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επιχείρηση;
2) Πόσο θα επιβαρύνει το περιβάλλον;
3) Ποιος ευθύνεται που η άδεια δόθηκε, η οποία δεν είναι απλά τυπικά λάθος, αλλά επικίνδυνα ελλιπής και ψευδής;  Ή πόσο ελεύθερες είναι οι υπηρεσίες να γνωμοδοτούν σωστά και σύμφωνα με το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον; Οι απογυμνωμένες από προσωπικό και δικαιοδοσίες υπηρεσίες, είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια αντιλαϊκών εξουσιών κάθε βαθμίδας.
4) Πόσες άδειες έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρία και πόσες από αυτές λειτούργησε το αντικείμενό τους; Δεν είναι μακριά οι εκατοντάδες εξασφαλισμένες άδειες για αιολικά πάρκα που δεν έγιναν ποτέ, απλά «διακινούνται» στο παζάρι αδειών που εκτυλίσσεται γύρω από την ψευδεπίγραφη «πράσινη ανάπτυξη».
5) Προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό η πολιτική βούληση υπέρ του εργοστασίου κυρίως της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και σε δεύτερο βαθμό της Δημοτικής, που τελικά υποχώρησε μπροστά στις πιέσεις των κατοίκων και στο αυτονόητο, η κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα.
6) Πόσο δημοκρατία αντέχει πρωτίστως το περιφερειακό συμβούλιο και η Περιφερειακή Αρχή; Ανοίγοντας ένα ζήτημα για το πως συζητούνται τα ζητήματα και το πόσο δημοκρατία αντέχουν οι άρχοντες του τοπικού κράτους.

Για μια ακόμη φορά είναι ολοφάνερο πως η δήθεν «περιβαλλοντική ευαισθησία» και η οικολογία, που απογυμνώνεται από τα ταξικά κριτήρια έχουν μετατραπεί σε ένα ακόμα όπλο κερδοφορίας εις βάρος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Σας καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση για τα 
ζητήματα αυτά

την Τετάρτη 6 Μάη  και  ώρα  8 μ.μ.
στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Ομιλητές: Αδαμόπουλος Νίκος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ
     Βασιλόπουλος Χρήστος, Χημικός Μηχανικός


Ο κύκλος συλλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων μετατρέπεται σε μέσο κερδοσκοπίας σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας και σε όφελος λίγων ντόπιων εταιρειών και των ξένων συνεργατών τους.
Ήδη οι Δήμοι της περιοχής μας προχωρούν γοργά στην ιδιωτικοποίηση της συλλογής απορριμμάτων ενώ η περιφέρεια σχεδιάζει και υλοποιεί το ιδιωτικό εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Η δε ανακύκλωση τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση έχει παραδοθεί στον έλεγχο ιδιωτικών  εταιρειών τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή μας.