Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

ΟΧΙ - ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ
01/07/2015
ΟΧΙ
- ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
- ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
-       ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ

 Όλους τους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.). Η κυβέρνηση να υποχωρεί συνεχώς και από τις δικές της εξαγγελίες και να αντιπροτείνει, επίσης, σκληρά αντιλαϊκά και παρόμοια μέτρα. Η πολιτική των διαπραγματεύσεων, της αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της παραμονής στο € και στην ΕΕ, με κάθε θυσία, έφτασε στα όρια της και η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ναι ή το Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Το αδιέξοδο και ανεφάρμοστο της εξαγγελίας «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είναι φανερό, αποτελεί αποφυγή της ρήξης και κατευθείαν προσαρμογή στην υποταγή.

Ξεσηκωμός ενάντια στα ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεσηκωμός ενάντια στα ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αγώνας ανυποχώρητος για τη ζωή και τα δικαιώματά μας
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η αστική τάξη της χώρας μας, τα κόμματά τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι του ΔΝΤ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχουν, τρομοκρατούν από το πρωί μέχρι το βράδυ το λαό μας για να υποταχθεί στους τοκογλύφους-δανειστές

ΟΤΑ: … οι άνεργοι συνεχίζουν να βαφτίζονται «ωφελούμενοι» …

Εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναμένεται να καλέσει τους 32.433 ανέργους-ωφελούμενους στα πλαίσιο της εκ νέου έναρξης του προγράμματος προσωρινής κοινωφελούς εργασίας για διάστημα  5 μηνών στους Δήμους της χώρας (ΟΤΑ).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα “απασχόλησης” που προκύπτει, όπως λέει, από τις δεσμεύσεις της χώρας από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών (Ν.4152/b2013) και δεν διαφέρει σε τίποτα από τα προηγούμενα του. Αφορά την απασχόληση ανέργων με πλήρες ωράριο και περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα (χωρίς ρεπό, άδειες, επίδομα αδείας) που, ανεξαρτήτως ειδικότητας και προσόντων, καλούνται να εργαστούν με μισθό πείνας  495€ για άνω των 25 ετών και 431€ για κάτω των 25, δηλαδή χαμηλότερο ακόμα και από σημερινό κατώτατο μισθό (586€ και 511€ αντίστοιχα).