Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2010

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του «Ξενία»*


Στα Γιάννενα, την πόλη των θρύλων και των ασημουργών, γίνεται προσπάθεια να προστεθούν οι δίκες, τα πειθαρχεία, οι διώξεις σε όποιον αντιστέκεται και η «ιερά εξέταση» στο «οικόσημο» στην είσοδο της πόλης. Έτσι ώστε οι κάτοικοί της, η νεολαία και οι επισκέπτες της να χειραγωγηθούν και να υποταχτούν μια και καλή.

Να το πάρουμε απόφαση πως απαγορεύεται να σκεφτόμαστε, να διαμορφώνουμε άποψη, να διαδηλώνουμε, να προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την πόλη, τους δημόσιους χώρους και την δημόσια περιουσία από την κερδοσκοπική αποτίμηση και λεηλασία.
Απ' αυτούς που απ' την καταστροφή βγάζουν ουγγιές χρυσού.
Έτσι τούτες τις μέρες ξανάρχεται στο προσκήνιο η δικαστική προσπάθεια εξόντωσης των αγωνιστών της επιτροπής αγώνα πολιτών και όχι μόνο, που εναντιώθηκαν στο γκρέμισμα του Ξενία και στην αποικιακού τύπου στον αμαρτωλό όμιλο Μήτση με μια «προκάτ» αγωγή που είχαν καταθέσει στην Αθήνα Μήτσης και Γκόντας δύο(!!!!!) ώρες πριν την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας.
Η προληπτική και προκάτ δίωξη εδώ και 5 χρόνια στεκούμενη ως πέλεκυς πάνω από τα κεφάλια των αγωνιστών, ούτε φόβισε, ούτε συρρίκνωσε τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Αντίθετα έχει δυναμώσει τις φωνές για μια πόλη που ν' ανήκει στους κατοίκους της, για μια λίμνη που θ' ανήκει στα ψάρια της.
Για ένα κοινωνικό πλούτο που θ' ανήκει στους παραγωγούς του.
Σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι με το πιο μαζικό τρόπο έχουν εκφράσει την αλληλεγγύης τους στους διωκόμενους. Αγωνιστές, όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που θα πρέπει να πράξουν και τώρα.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως με τα πρωτοδικεία προσπαθούν να φιμώσουν το σωματείο των ΟΤΑ με τις απολύσεις των 76 ΑΜΕΑ(άτομα με ειδικές ανάγκες) στο Δήμο Ιωαννιτών, με την τρομοκρατία της οικονομικής τρομοκρατίας, των αυξημένων δημοτικών τελών, του νερού που το πληρώνουμε πιο ακριβά και από πετρέλαιο, των αντεργατικών μέτρων, των πλατειών που συνεχίζονται να γίνονται θυσία στα οικονομικά συμφέροντα, όπως τελευταία και η πλατεία Χατζή.
Με την απόπειρα πολιτικής νομιμοποίησης του ξενοδοχείο του Μήτση, από την ΤΕΔΚ, αλήθεια τι έχουν να πουν οι αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Αριστερά στην ΤΕΔΚ, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αρνήθηκε να φιλοξενηθεί σε αυτό;
Αλήθεια το συγκεκριμένο ξενοδοχείο χρησιμοποιεί γεννήτρια ελλείψει αδειών από την ΔΕΗ ή βρέθηκε φόρμουλα να ξεπλυθούν οι αμαρτίες του;
Σ' όλα αυτά φραγμός είναι μόνο η ανάπτυξη και η παρουσία ενός κινήματος που σαν καταλύτης θα τους θάψει στις χωματερές και τα ΧΥΤΑ τους μέχρι να τις κλείσουμε.
Αλλάζοντας τρόπο που σκεφτόμαστε, φανταζόμαστε, στοχαζόμαστε και ρυθμίζουμε τα πράγματα.
Με βάση τις ανάγκες, τα δικαιώματα των πολλών και όχι τα συμφέροντα των ολίγων.
Κίνημα υπεράσπισης των λαϊκών, εργατικών, δημοκρατικών ονείρων, δικαιωμάτων και αναγκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: