Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ

Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα.


1.       Τα ποσοστά και οι ψήφοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πολιτών δήμου Πρέβεζας 307 ψήφοι (1,7%),     με την επιτυχία των 240 ψήφων (2,4%) στον πρώην καποδιστριακό δήμο Πρέβεζας λόγω της μόνιμης παρέμβασης μας στον πρώην δήμο, ανέδειξαν ταυτόχρονα την αδυναμία μας για μια αριστερή αντικαπιταλιστική παρέμβαση για τα τοπικά ζητήματα στους πρώην δήμους Λούρου- Ζαλόγγου, την οποία θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα.

2.        Η επιτυχία των 873 ψήφων (2,2%) της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ στο νομό Πρέβεζας(τρεις φορές επάνω από την κοινοβουλευτική δύναμη των δυνάμεων που στήριξαν το ψηφοδέλτιο), συνοδεύτηκε με την εκλογή περιφερειακού συμβούλου, επιδοκιμάζουν την τίμια, αγωνιστική και μαχητική στάση μας όλο το προηγούμενο διάστημα, σε μια δύσκολη, άγρια αλλά και ενδιαφέρουσα εποχή.

3.       Χαιρετίζουμε τους πολίτες των δήμων Πρέβεζας-Πάργας-Ζηρού  που επέλεξαν τους συνδυασμούς της  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο δήμο Πρέβεζας και στην Ήπειρο. Είναι ψήφοι αγωνιστικής ανάτασης, ψήφοι ελπίδας για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα μας, ψήφοι για μια άλλη  αριστερά. Υποσχόμαστε πως θα τους τιμήσουμε. Με την εκλογική αυτή δύναμη ανεβαίνει και ο δικός μας αγωνιστικός πήχης των ευθυνών και των υποχρεώσεων μας απέναντι στο λαό, στην εργατική τάξη και στο μαζικό κίνημα για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.    

4.       Οι εκλογές έδειξαν εκτεταμένη καταδίκη του ΠΑΣΟΚ ειδικά στους μεγάλους δήμους και στην περιφέρεια Αττικής. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής.

5.        Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Σημαντικό είναι επίσης ότι το ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες και η ενίσχυση του ΚΚΕ δείχνει ότι ο κόσμος της αριστεράς θέλει μια πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον δικομματισμό και την κυρίαρχη πολιτική.

6.       Οι συνδυασμοί που στηρίχτηκαν σε 11 περιφέρειες από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και  συνεργαζόμενουςι ανένταχτουςι αγωνιστές, με τις 100.000 ψήφους που έλαβαν και τους περιφερειακούς συμβούλους που εξέλεξαν, αποδεικνύει ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης  μιας ενωμένης αντικαπιταλιστικής αριστεράς.     

7.       Η αποχή είναι μεγάλη. Σίγουρα ο κόσμος αυτός που δοκιμάζεται περισσότερο από την πολιτική του μνημονίου, επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας. Είναι όμως ο καλύτερος; Όχι βέβαια γιατί έτσι πριμοδοτεί εκλογικά και πολιτικά τα κόμματα του δικομματισμού, να ερμηνεύσουν όπως αυτά θέλουν το αποτέλεσμα και να εφαρμόσουν αντίστοιχες πολιτικές. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση κι ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός των αγώνων, της ανατροπής αυτής της πολιτικής, η επιβολή της θέλησης των εργαζομένων, στους κεφαλαιοκράτες και τους υπαλλήλους τους.  Για μας είναι ξεκάθαρο πως η αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αλλά και απογοήτευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Αριστεράς να συγκροτήσει εναλλακτική  αντικαπιταλιστική λύση.

8.       Απέναντι στο αστικό καπιταλιστικό μπλοκ που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν προσφέρει κανενός είδους φιλολαϊκή διέξοδο στα πολύπλευρα προβλήματα του Ελληνικού λαού, δεν μπορούμε, δεν επιτρέπετε να διαλέξουμε διαχειριστή. Δεν μπορούμε και δεν θα μπούμε σε διλήμματα εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Για αυτό στο δεύτερο γύρο δεν ξεχνάμε τίποτα δεν ψηφίζουμε κανέναν.                Ψηφίζουμε ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ.

9.       το Σαββάτο 27 Νοέμβρη στις 7 μ.μ  πραγματοποιούμε συνέλευση της κίνησης μας με θέματα τον εκλογικό απολογισμό, τον προγραμματισμό δράσης και την εκλογή γραμματείας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας
και ΗΠΕΙΡΟΥ(τοπική επιτροπή Πρέβεζας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: