Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

Το χειμώνα μας πνίγουν, το καλοκαίρι μας καίνε: Και όλο το χρόνο μας έχουν στην ανεργία και στην απλήρωτη εργασία

Ναι καλοκαίρι είναι, ζέστη κάνει και με την βοήθεια της αμέλειας ή της εγκληματικής στάσης κάποιων ανεύθυνων και άνομων συμφερόντων η φωτιά εύκολα αρπάζει και εξαπλώνεται. Σαν εκδίκηση της φύσης στον ανθρώπινο πολιτισμό που έχει πάψει να την σέβεται, να την υπολογίζει, δουλεύοντας μόνο για να την εκμεταλλευτεί, όπως συνεχίζει με αμείωτη βαρβαρότητα να εκμεταλλεύεται και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Από κει και ύστερα όμως όπως αποδείχτηκε με την πύρινο όλεθρο- που οι τοπικοί προύχοντες βιάστηκαν να ανακοινώσουν πως είχαν ξεμπερδέψει- είναι ολοφάνερη η εγκληματική αδυναμία της κρατικής μηχανής, του ντόπιου και κεντρικού κράτους να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά την πυρκαγιά.
Διαλυμένη πυρασφάλεια, πυροσβεστικό σώμα με μειωμένο και μη επαρκή ανθρώπινο προσωπικό και τεχνικό υλικό ακατάλληλο και επικίνδυνο, ανίκανο να δώσει άμεση απάντηση, πυροσβεστικά αεροπλάνα που αργούν να μπουν στην μάχη της κατάσβεσης, μένουν από βλάβες μόλις μπαίνουν στην μάχη της κατάσβεσης και ελικόπτερα που θα έπρεπε να ήταν μόνιμα αραγμένα στην Λίμνη των Ιωαννίνων.
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά: Βλέπεται η πυρασφάλεια δεν είναι δυνάμεις καταστολής και τυγχάνει ο εχθρός για την πολιτεία, το κράτος και την κυβέρνηση του ΔΝΤ να μην είναι οι φυσικές καταστροφές όπως οι φωτιές αλλά ο αγωνιζόμενος λαός που τον πνίγει στα δακρυγόνα και τον δέρνει, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρω. Με τα μισά λεφτά θα μπορούσαν να οργανώσουν την πυρασφάλεια, να οργανώσουν τα διαλυμένα δασαρχεία, δίνοντας εργασία στους χιλιάδες απολυμένους δασεργάτες.
Ναι κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να το πούμε και αυτό: Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο όπως ρημάζει τις ζωές και τα δικαιώματα μας καίει το καλοκαίρι τα Γιάννενα και παράλληλα δυστυχώς τα πνίγει το χειμώνα
Παράλληλα δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε τον αγώνα των κατοίκων, των εθελοντών και των πυροσβεστών που με αυτοθυσία έδωσαν και δίνουν το αγώνα για να ελέγξουν και να σβήσουν την φωτιά.
Αποσοβώντας περαιτέρω δραματικές εξελίξεις και τραγικά γεγονότα που μπροστά τους μόνο υποκριτικές δηλώσεις ξέρουν να κάνουν οι υπηρέτες του συστήματος που αποτιμάνε σε χρήμα τους κόπους των εργαζομένων και τις ανθρώπινες ζωές.

Ιωάννινα 21 Ιουλίου 2011


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: