Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2011

Την απαξίωση του περιφερειακού συμβουλίου την κάνει η πολιτική σας που καταστρέφει τις ζωές μας

Με πιο αλήθεια τρόπο απαξιώνεται ένα θεσμικό όργανο δημοκρατικά εκλεγμένο που υπάρχει για να εκφράζει τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.Σίγουρα όχι όταν κανει καλά την δουλειά του και επιτρέπει στο λαό να μιλάει και να εκφράζεται, έστω και αν αυτο δεν γίνεται πάντα με τους όρους του savoir vivre.



Σίγουρα ναι όταν όχι μόνο περι άλλων τυρβάζει αλλα ασκει μια πολιτική που εναντιώνεται στην θιγόμενη πλειοψηφια, δινώντας τον λόγο στους δυνάστες του λαου ή οργανώνει φιέστες για να εξαπαττηθουν οι μάζες.

Όπως ήταν η φιέστα που προσπάθησε να διοργανώσει η κυβέρνηση στα Γιάννενα με το γενικό γραμματέα του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ο Σκανδαλίδης πού ήτανε;) για να μας πείσει πως είναι για το καλό μας να καταστραφεί η γεωργία και η κτηνοτροφία, πως είναι για το καλό μας να πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ, να διαλυθεί η Ένωση της Πρέβεζας- ακολουθώντας την διάλυση της ΕΑΣ Ιωαννίνων και της διάλυσης των ενώσεων Πωγώνιου, καθώς και των δασικών συνεταιρισμών.

Με την συμμετοχή και τη κάλυψη του Περιφερειάρχη Ιωαννίνων που ευελπιστούσε και αυτός να “πάρει” κάτι απο τα “χωράφια” που θα μοίραζε η κυβέρνηση. Φυσικά την επομένη μέρα στο ραντεβου του με τον υπουργο γεωργίας γνωρίσε και ο ίδιος την ματαιωση, πετώντας τους περιφερειαρχες εξω από το πρόγραμμα. Ένας Περιφερειάρχης που μέχρι τα τουδε δεν μας έχει παρουσιάσει ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Αλήθεια το περιφερειακό συμβούλιο δεν το απαξιώνει ο Β. Αργύρης που στήριξε όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφική για την αγροτιά ΚΑΠ(κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ), που ψήφισε το επίσης καταστροφικότατο μνημόνιο φτάνει στο σημείο να επιτίθεται κατά των κτηνοτρόφων που παλεύουν για τη δουλειά τους.

Που δεν ντρέπεται να πατήσει το πόδι του στα Γιάννενα, φοράει το μανδύα του «ανεξάρτητου» όταν μπαίνει στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ είναι ακόμα βουλευτής της κυβέρνησης που ξεπουλάει τη ΔΩΔΩΝΗ.

Τα ίδια και ως ένα σημείο χειρότερα ο τυφεκιοφόρος του Μ. Κασσής: Αντί να απολογείται που οι εργαζόμενοι στην Πίνδο μένουν απλήρωτοι, μιλάει για τους κτηνοτρόφους. Αντί να ελέγχεται για το ναυάγιο της ΣΒΕΚΗ για το οποίο ευθύνεται προσωπικά, γίνεται τιμητής του δίκαιου αγώνα των κτηνοτρόφων και τους απειλεί δια τηλεοράσεως με… ξύλο.

Την ίδια στιγμή που ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο Νίκος Ζήκος- τιμώντας με τρόπο ουσιαστικό τις λειτουργίες του περιφερειακού συμβουλίου-είχε βάλει εδώ και καιρό το θέμα της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους.

Ας μην ξεχνάμε πως τρία από τα μέλη του συμβουλίου, ο κ. Πέτσιος της SPIDER, ο κ. Κασσής της ΠΙΝΔΟΣ και ο Μίχας του Πτηνοτροφικού συνεταιρισμού της Άρτας με πάνω από 1500 εργαζόμενους είναι από τους βασικότερους υπευθύνους για αυτή την τραγική κατάσταση καθώς είναι είναι εργοδότες σε εταιρίες που είτε δεν πληρώνουν, είτε κάνουν μειώσεις μισθών.

Τα επικοινωνιακά κόλπα σας δεν πιάνουν πια. Έρχονται μέρες κρίσιμες ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ, μα και όμορφες που θα τραγουδηθεί το δίκαιο του αγώνα μας.
Μέρες που η λαϊκή οργή θα σμπαραλιάσει το χουντικό οικοδόμημα της κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Το κίνημα θα είναι σε κάθε στροφή και θα σας περιμένει. Είναι έτοιμο να δώσει τον πιο ωραίο αγώνα, στα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς, στη ΔΩΔΩΝΗ και τη ΔΕΘ, στους δρόμους και τις πλατείες, τον δίκαιο αγώνα που εξαφανίζει κάθε φόβο .

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: