Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

«Εμάς, μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι»



Γιατί παρεμβαίνει η ΑΡΠΗ στις περιφερειακές εκλογές;

Ζούμε στιγμές καταστροφής των ανθρώπων και της κοινωνίας μας. Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι άνθρωποι του πλούτου, τα κόμματά τους (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) μαζί με τις τσόντες ΔΗΜΑΡ και ΠΟΤΑΜΙ ενδιαφέρονται πως θα σωθεί το σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Σπρώχνουν την νεολαία στην μετανάστευση, στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα και ταυτόχρονα κλαψουρίζουν μην πάθει κακό το ευρώ. Ε λοιπόν, μας ενδιαφέρει η νεολαία να βρει δουλειά και να δημιουργήσει στη χώρα μας προς όφελος της κοινωνίας και της ίδιας και δεν δίνουμε δεκάρα για το ευρώ και τα κέρδη των τραπεζιτών. Μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι , τι δικαίωμα μας για μόνιμη εργασία και ανθρώπινα ωράρια κι δεν δίνουμε δεκάρα για την ευρωπαϊκή οικογένεια της Μερκελ και του Μπαρόζο. Το χρέος είναι δικό τους, ας βρουν ποιοι τα έφαγαν και ας το πληρώσουν. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν θα πληρώσουμε το δικό τους χρέος
Η παράταξη παίρνει θέση ενάντια σε ευρώ και ΕΕ;

Εμάς, μας ενδιαφέρει η νεολαία να βρει δουλειά και να δημιουργήσει στη χώρα μας, προς όφελος της κοινωνίας και της ίδιας. Δεκάρα δεν δίνουμε για το ευρώ και τα κέρδη των τραπεζιτών. Μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή εργασία και ανθρώπινα ωράρια κι δεν δίνουμε δεκάρα για την ευρωπαϊκή οικογένεια της Μερκελ και του Μπαρόζο. Αυτή η ΕΕ μαζί με το ΔΝΤ και τις ελληνικές κυβερνήσεις σπρώχνουν τους εργαζόμενους σε μισθούς των 500 ευρώ σε μια ζωή χωρίς όνειρα, χωρίς μέλλον σε μια ζωή στην μιζέρια και την εκμετάλλευση και ταυτόχρονα ανησυχούν για να πληρωθεί το χρέος. Το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν δίνουμε δεκάρα για το δικό τους χρέος που δημιούργησαν οι ίδιοι οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.

Η παράταξη πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις για τη ΔΩΔΩΝΗ. Τι περιμένετε τώρα, με τη γαλακτοβιομηχανία ιδιωτικοποιημένη;

 Εμείς θέλουμε μια κτηνοτροφία σε όφελος των κτηνοτρόφων που θα μπορούν να ζήσουν από το μόχθο τους και σε όφελος των ηπειρωτών για να μπορούμε να έχουμε καλά και φθηνά κτηνοτροφικά προϊόντα. Πρέπει να πω ότι αυταπάτες  για τις δυνατότητες και τα όρια του περιφερειακού συμβουλίου, δεν έχουμε. Θα μετατρέψουμε όμως και πάλι τη συμμετοχή μας σ΄ αυτό, σε μετερίζι αγώνα και αποκάλυψης. Δεν είναι τυχαίο ότι . Για μας η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει περιουσία των κτηνοτρόφων και του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δεν είναι αποδεκτό.  Στόχος είναι μια ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής σε συνεταιριστική βάση με δημοκρατικό έλεγχο και κρατική υποστήριξη, ανάπτυξη που θα ενώνει την παραγωγή με την μεταποίηση και την διάθεση των προϊόντων στον καταναλωτή σε ενιαία βάση σε όφελος όλης της κοινωνίας.

Ένα από τα επόμενα «επίδικα» θα είναι η ενέργεια και τα απορρίμματα. Ποια είναι η θέση της παράταξης σε αυτά τα ζητήματα; 

Αγωνιζόμαστε πρώτα από όλα ώστε να μην περάσει η επεξεργασία των απορριμμάτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Γίνονται «επιχειρηματίες» με τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσω ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουν σίγουρα κέρδη μονοπωλώντας την επεξεργασία των  απορριμμάτων. Θα κάνουμε τα πάντα για να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Επίσης, λέμε ότι η  παραγωγή ενέργειας, τόσο από αιολικά πάρκα ή μικρά υδροηλεκτρικά να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας με διαδημοτικές εταιρείες με δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο με σεβασμό στο περιβάλλον. Λέμε ξεκάθαρο όχι σε ξεπούλημα μονάδων όπως το Πουρνάρι και φυσικά είμαστε κάθετα αντίθετοι στο τερατούργημα που ετοιμάζουν, την εκτροπή του Αώου.  

ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ 

συνέντευξη του στην ΗΧΩ Αρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: