Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

Ναι ΤΩΡΑ μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ




Χαιρετίζουμε τις πραγματικά μαζικές, μεγαλειώδης και αποφασιστικές απεργιακές εκδηλώσεις- διαδηλώσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η μαχόμενη μάζα των πλατειών μίλησε, βροντοφώναξε:
Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε τις ρεμούλες, τις απάτες και την λεηλασία του πλούτου που παράγουμε. Δεν σας δίνουμε λεύκη επιταγή να ολοκληρώσετε το καταστροφικό σας έργο. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, τσιράκια της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ, πάρτε το μνημόνιο σας και το μεσοπρόθεσμο σας και στον αγύριστο. Δεν θέλουμε κυβερνήσεις και διαχειριστές της εξουσίας που θα συνεχίσουν το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές.
Όπλο των εργαζόμενων, αυτού του μαχόμενου λαϊκού- εργατικού κινήματος, ο μαζικός συλλογικός αγώνας τους που έφερε την αρχούσα τάξη σε μια κατάσταση που να μην μπορεί να κυβερνήσει οπως ήταν μαθημένη.
Η απεργία, η διαδήλωση, οι πορείες και η «δημοκρατία του δρόμου». Η άμεση δημοκρατία των εργατικών συνελεύσεων των σωματείων. Η άμεση δημοκρατία των πλατειών. Όλα αυτά τα όργανα που παράγει η εργατική τάξη και ο λαός όταν αποφασίσει να μιλήσει και τώρα μίλησε.
Απέναντι σε αυτό το λαϊκό- εργατικό ποτάμι οργής η κυβέρνηση με τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του αντέταξε την ωμή βία, τα ΜΑΤ, τη προβοκάτσια και την δυσφήμηση των κυρίαρχων ΜΜΕ.
Μα ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν «μάσησε», δεν επέστρεψε στο σπίτι, έμεινε στο «δρόμο», γιατί μόνο ο «δρόμος» θα δώσει την λύση και όχι οι εκλογές όπως λένε τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς.
Τώρα ξανά στο δρόμο, στα σωματεία και στις γενικές συνελεύσεις , κλιμακώνουμε τον αγώνα και την πάλη. Απέναντι στο καθεστωτικό εκβιασμό ή υποτάσσεστε ή χρεοκοπούμε απαντάμε με λαϊκό, ταξικό αγώνα, αποφασιστικότητα κκαι ωριμότητα: ή παίρνετε πίσω τα μνημόνια σας και φευγέτε ή δεν αποκλείεται να σας δούμε κρεμασμένους στην πλατεία συντάγματος σας προδότες των υποθέσεων του λαού και της εργατικής τάξης.
Ναι τώρα μπορούμε να νικήσουμε: Ναι τώρα μπορούμε να πετάξουμε την κυβέρνηση, την τρόικα, το ΔΝΤ και τους άλλους διαχειριστές στην θάλασσα. Ναι τώρα μπορούμε να δούμε ένα δρόμο πέρα από την δικτατορία των αγορών, των πολυεθνικών και της ΕΕ.
Με στόχο
να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν.
Να διαγράφει το χρέος.
Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι άλλοι πλουτοπαραγωγικοί τομείς κάτω από εργατικό έλεγχο.
Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά.
Να περάσει η εξουσία στα χέρια του εργαζόμενου λαού, για την πραγματική δημοκρατία των εργατικών και ανακλητών αμεσοδημοκρατικών οργάνων….

-Τώρα άμεσα να προχωρήσουν τα συνδικάτα σε νέες γενικές συνελεύσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις
-Τώρα άμεσα να προχωρήσουν σε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς

ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: