Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για τον ελεύθερο – δημόσιο χώρο της ΟΑΣΗ

Γιάννενα, 20/03/2015

Η ΟΑΣΗ επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί ξανά. Μια ιστορία ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε από την δημοτική αρχή Γκλίναβου και συνέχισαν πιστά όλες οι υπόλοιπες δημοτικές αρχές. Μια ιστορία που θα έπρεπε να είχε διδάξει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία αποσκοπεί μόνο στο κέρδος και δεν την απασχολεί καθόλου το δημόσιο συμφέρον.

Ο τελευταίος ενοικιαστής της ΟΑΣΗ την άφησε ερειπωμένη, λεηλατημένη και έφυγε αφήνοντας μεγάλο χρέος προς το Δήμο (γύρω στις 250.000 ευρώ). Η δημοτική αρχή Μπέγκα, αφού θα ολοκληρωθεί η αναστήλωση του διατηρητέου κτιρίου μέσω των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών (2 εκατομμύρια ευρώ !!! - πρόγραμμα ΕΣΠΑ), αποφάσισε να την ξαναδώσει σε ιδιώτες. Μια απόφαση που πάρθηκε ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς θεωρήθηκε αρκετό να παρθεί από το Δ.Σ. της ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι.
Και η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει την ίδια αντιδραστική πολιτική στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν ακολουθήσει και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ιδιωτικοποιώντας τους ελεύθερους - δημόσιους χώρους.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/03/2015, η δημοτική αρχή υπερασπίστηκε έντονα την άποψη να περάσει σε ιδιωτικά χέρια η ΟΑΣΗ, καθώς, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, δήλωσε ότι υπάρχει και καλή (!!!) ιδιωτική πρωτοβουλία, και η ΟΑΣΗ μέσω αυτής μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνεδρίαση, οι δημοτικές παρατάξεις των Γκόντα και Μπαρτζώκα δεν σχολίασαν το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΟΑΣΗ, δείχνοντας, γι' ακόμη μία φορά, την πλήρη σύμπλευσή τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων των «ελεύθερων» χώρων στα Γιάννενα δεν αρχίζει, αλλά και ούτε σταματάει στην ΟΑΣΗ. Είναι η ΟΑΣΗ, η Κεντρική Πλατεία, το «ΞΕΝΙΑ», η «Κυρά Φροσύνη», το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Στρατόπεδο Βελισαρίου, οι στρατιωτικές φυλακές, το πάρκο Λιθαρίτσια, τα οικόπεδα που θέλει να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων και στους Αμπελόκηπους. 
Οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι, δημοτικοί, ανοιχτοί σε όλους τους κατοίκους και όχι να προσφέρονται ως δυνητικοί τρόποι αποκόμισης κέρδους.
Η ΟΑΣΗ πρέπει να λειτουργήσει ως κέντρο πολιτισμού, όπου θα χρησιμοποιείται από τις διάφορες πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, για ποικίλες πολιτιστικές – πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Επίσης, στο χώρο της ΟΑΣΗ θα πρέπει να υπάρχει και ένα δημοτικό κυλικείο, με μόνιμο προσωπικό. Ο Δήμος θα πρέπει να έχει την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας της ΟΑΣΗ.
Θέλουμε μια ΟΑΣΗ για τις ανάγκες των κατοίκων, των εργαζόμενων, της νεολαίας και όχι για τις επιδιώξεις του κέρδους.
Κάτω τα χέρια από την ΟΑΣΗ!
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑΣΗ!
Η ΟΑΣΗ είναι λαϊκή περιουσία!

Ακύρωση του διαγωνισμού εκμίσθωσης της ΟΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: