Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Τελειώνει και ο δεύτερος μήνας των διακοπών των εργαζόμενων που για τους περισσότερους ήταν στο πατρικό χωριό ως οικονομικότερη επιλογή. Για μερικούς τολμηρότερους, η πρόκληση των διακοπών κάπου «καλύτερα» ενισχύθηκε οικονομικά με τα πολυδιαφημισμένα τραπεζικά δάνεια. Δάνεια, όμως, με επιτόκια που έχουν πάρει την ανηφόρα και δεν σταματάνε την ίδια στιγμή που τα επιτόκια των μικροκαταθέσεων έχουν πιάσει πάτο, κάτω και από αυτόν το επίσημο πληθωρισμό.

Τώρα ο Σεπτέμβρης έρχεται φέρνοντας κάτω από την πόρτα του τέως παραθεριστή τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το πάγιο να έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 40% και τους λογαριασμούς του κινητού με τα τέλη κλήσης να καίνε! Έμμεση φορολογία είναι αυτό. Λες και το ρεύμα και το κινητό είναι είδη πολυτελείας. Την άλλη μέρα, πρωί-πρωί στην εργασία του μπορεί να μάθει πως υπογράφτηκε η σύμβαση εργασίας του, αλλά θα γελάσει πικρά αφού το ποσό της αύξησης που θα πάρει θα είναι γύρω στο 3% και δεν θα φτάνει να καλύψει τη διαφορά που θα έχουν τα ψώνια που θα κάνει το μεσημέρι. Άσε που υπάρχει η πιθανότητα να μην πάρει και τα καθυστερούμενα, μια και έχουν αφεθεί όλα στην καλή πρόθεση των εργοδοτών, γιατί ελεγκτικοί μηχανισμοί και συνδικάτα έχουν καταντήσει πια σκέτο ανέκδοτο. Όσο για τα καθυστερούμενα, αν τα πάρει, δεν θα φτάσουν ούτε για τα απαραίτητα από τα σχολικά είδη των παιδιών του, άλλη πολυτέλεια τώρα η παιδεία.

Κι αν καθίσει για ένα καφέ, πικρό της παρηγοριάς και ανοίξει την εφημερίδα, θα διαβάσει πως η κυβέρνηση θα προσφέρει στους μη έχοντες, δηλαδή στο 21% του ελληνικού λαού, 1 δις δραχμές για την επομένη τριετία, ενώ άμεσα θα αρπάξει από την τσέπη μας 3 δις από τους έμμεσους φόρους που μόλις τώρα επιβάλλει. Θα διαβάσει επίσης έντρομος πως η πολυδιαφημιζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση θα ευνοήσει τελικά τους έχοντες και κατέχοντες και όχι τον εργαζόμενο και πως το επίδομα θέρμανσης θεωρείται λαϊκισμός και η εποχή δεν ευνοεί άσκοπες παροχές, όπως λίγη ζέστη στο καταχείμωνο. Και είχε τόσο ελπίσει σε αυτό το επίδομα… Ενώ ακριβώς απέναντι, στην άλλη σελίδα, το βλέμμα του θα πέσει σε ένα άλλο άρθρο που λέει πως οι τράπεζες δεκαπλασίασαν τα ήδη τεραστία κέρδη τους!!!

Θα το ρίξει στο τσιγάρο, παφ και 50-άρι ή θα μετατρέψει την απογοήτευση, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που βιώνει, σε δράση, διεκδικώντας πίσω τον πλούτο που παράγει, την ίδια του τη ζωή που την καθορίζουν ποικιλότροπα κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, τράπεζες, εργοδότες, πολυεθνικές, αναλογιζόμενος πως, αφού δεν θέλουν και δεν μπορούν οι ηγεσίες της χώρας, των Δήμων, των Νομαρχιών, των συνδικάτων, να εκφράσουν τα συμφέροντα του, μήπως είναι αναγκαίο μαζί με αυτούς που παράγουν τον πλούτο να εκλέξουν μια άλλη ηγεσία που να μπορεί και να θέλει να συγκρουστεί με τους έχοντες και κατέχοντες;Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σ’ αυτές τις εκλογές να υποστηρίξουν αυτούς που θα υπερασπίζονται και θα διευρύνουν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων, ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα και την όλο και αυξανόμενη τρομοκρατία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: