Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(Δ.Ρ.Α.ΣΥ)
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ)


Η κ. Μ. Δαμανάκη ήρθε στα Ιωάννινα να μας πείσει για την αναγκαιότητα της αντιδεξιάς ψήφου στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Η κ. Δαμανάκη αυτή την στιγμή εκπροσωπεί ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται για την αντεργατική και αντιασφαλιστική λαίλαπα των τελευταίων δεκαετιών και για τον εκφυλισμό και την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέριζε ότι έσπειρε το ΠΑΣΟΚ με τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά νομοσχέδια.


Η κ. Δαμανάκη όσο ηταν στα Ιωάννινα δεν πέρασε από τους τόπους εργασίας για να διαπιστώσει τα τεράστια προβλήματα του εργαζόμενου λαού. Να δει τις καθαρίστριες των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού στο νοσοκομείο , που αναγκάζονται να υπογράφουν ότι παίρνουν άλλα ποσά και λιγότερα να μπαίνουν στην τσέπη τους! Δεν πέρασε από τα εργοτάξια της Εγνατίας για να δει τα 15-ωρα που εξαντλούν τον άνθρωπο, ούτε ανάφερε ότι με την εφαρμογή του 5μερου-7ωρου-35ωρου και με την ριζική αύξηση των μισθών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας.

Πήγε μήπως στην «συνεταιριστική» Πίνδο, της φιλικής προς το ΠΑΣΟΚ διοίκησης, που έκοψε μεροκάματα από τους εργαζόμενους με αφορμή την κρίση , με αποτέλεσμα να συρθεί στα δικαστήρια από την επιθεώρηση εργασίας; Είδε μήπως τους οικονομικούς μετανάστες να ζούνε μέσα στο εργοστάσια, που κάτω από άθλιες συνθήκες μετατρέπονται σε στρατόπεδα εργασίας;

Ρώτησε τους εργαζόμενους στις ανακαινισμένες καφετέριες κάτω στο μόλο εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι ή έστω την γνώμη του συντονιστή του ΠΑΣΟΚ για αυτό; Δεν ξέρουμε εάν συνάντησε τον δήμαρχο Μπιζανίου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που το τελευταίο χρόνο εχει ξεχάσει ότι είναι και πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων!!!

Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η λύση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα γιατί είναι μέρος του προβλήματος όπως και η ΝΔ. Όπως μέρος του προβλήματος είναι και οι τοπικοί εκπρόσωποι τους. Ο Γκόντας, ο Καχριμάνης, ο Χατζηεφραιμίδης, πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, ο Φίλιος που δεν θέλει ούτε μπορει να έρθει σε ρήξη με την διαχειριστική αντίληψη των πραγμάτων , ο Μελανίδης που συμφώνησε με το γκρέμισμα του Ξενία στο όνομα της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που κατασπαταλεί τους φυσικούς πόρους, την ανθρώπινη δημιουργικότητα, διευρύνοντας τον χάσμα μεταξύ των λίγων που καρπώνονται πολλά και των πολλών που ζούνε με τα λίγα, καλύπτοντας τις ανάγκες τους με δανεικά αλλα όχι αγύριστα από τον νόμιμο τοκογλύφο , τις τράπεζες.

Στις περιοδείες μας, από τον ίδιο τον κόσμο της εργασίας, όλο πιο έντονα και αντιφατικά μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αντίληψης, μιας άλλης προοπτικής, σε τελευταία ανάλυση μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς μάχιμης και ανατρεπτικής. Σε αυτή την προοπτική καλούμε τον εργαζόμενο λαό να καταψηφίσει τις δυο δεξιές(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και στο πρώτο και στο δεύτερο γύρο, ενισχύοντας τις ενωτικές κινήσεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ(Δ.Ρ.Α.ΣΥ) και της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ(ΝΟ.Ρ.Α.ΣΥ).



ΙΩΑΝΝΙΝΑ 28/7/06

Δεν υπάρχουν σχόλια: