Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24/9, 9π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΠOY ΓΙΝΕΤAI Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Την εποχή που το εκπαιδευτικό κίνημα έδινε μάθημα ήθους και αγώνα, και όλα τα σχολεία, ΑΕΙ-ΤΕΙ ήταν υπό κατάληψη, με απεργούντες τους καθηγητές-ες- με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους- στο πρόσωπο τριών μαθητών στα Γιάννενα η καπιταλιστική εξουσία αποφάσισε να ποινικοποιήσει  τους αγώνες.
Στο πρόσωπο των τριών μαθητών και τώρα φοιτητών που ξανασύρονται στα δικαστήρια την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη δικάζονται οι γενικές συνελεύσεις, το μαθητικό κίνημα, οι μαχητικοί αγώνες που μπλοκάρουν την κανονικότητα του σχολείου που παράγει πειθαρχημένους πολίτες, αντί να παράγει αγωνιζομένους και συνειδητοποιημένους πολίτες.
Όπως και στην περίπτωση των αγωνιστών του Ξενία, το μάθημα της έννομης πολιτείας προς τους μαθητές, εργαζόμενους, πολίτες είναι: καθίστε καλά, καθίστε «στα αυγά» σας και μην ασχολείστε με τα κοινά.  Μην αγωνίζεστε για καλύτερο σχολείο, για δημόσια αγαθά, για ελεύθερους χώρους για δουλειά και ελεύθερο χρόνο που να καλύπτει τον πολύμορφο  πλούτο των ανθρώπινων σχέσεων.   
Μεταμορφωθείτε σε ρομποτάκια στο σχολείο για να γίνεται ρομποτάκια στην εργασία- αν την έχετε και αυτήν- και καταναλώστε αν σας περισσεύουν χρήματα πλέον, αλλιώς κλεισμένοι στον ιδιωτικό χώρο που διαμεσολαβείτε από την τηλεόραση. Μακριά από το δημόσιο χώρο, μακριά από τους αγώνες, μακριά από τις γενικές συνελεύσεις και τις καταλήψεις που οικοδομούν τον δημόσιο χώρο σε μια πιο συμμετοχική, αγωνιστική βάση, μακριά από τα πρέπει των κυβερνώντων, ανθρωποφύλακων και αφεντικών.  

Ένα  έχουμε να τους πούμε….,  δεν θα τους περάσει…

·        Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.
·        Άμεση απόσυρση των κατηγοριών.


ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: