Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Ποιος «Ηπειρώτης» θα πάρει τη ΔΩΔΩΝΗ;


Έντρομοι από τη λαϊκή κατακραυγή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και της διορισμένης από το ΠΑΣΟΚ διοίκησης στη ΔΩΔΩΝΗ οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν ότι η επιχείρηση που πάσαραν στον Σάλλα είναι «Ακρόπολη της Ηπείρου» και λένε τώρα ότι «θα πάει μόνο σε Ηπειρώτες».
Σε ποιους Ηπειρώτες θέλουν άραγε να την «σκοτώσουν»;;; 
Στο  «Στόχο», τη «συνεταιριστική» τράπεζα που κερδοσκοπεί σε περιόδους κρίσης με το ένδυμα της συνεταιριστικής ενώ παίρνει κανονικά τις χρηματικές ενέσεις του κράτους, αυτές που απομυζούν από τους εργαζόμενους με το μνημόνιο;
Στην «ΠΙΝΔΟ» των άθλιων εργασιακών σχέσεων και της βάρβαρης εκμετάλλευσης των μεταναστών; Στο παραμάγαζο του Β. Αργύρη που κρατάει στο χέρι τους εργαζόμενους της ΣΒΕΚΗ και είναι έτοιμο να δημιουργήσει καρτέλ προϊόντων καλύπτοντας το αίσχος της κομματικής συνδιαλλαγής με την ετικέτα της «ποιότητας»;
Στον Σάλλα και στον κάθε «Σάλλα» και «Βγενόπουλο» που και αυτοί είναι πατριώτες που εργάζονται σκληρά για το καλό της πατρίδος που –ω, τι σύμπτωση!!!- ταυτίζεται πάντοτε με το δικό τους οικονομικό συμφέρον;
Καλά θα κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των κυρίαρχων καθεστωτικών σχηματισμών να μας εξηγήσουν τι θα γίνει με τη ΔΩΔΩΝΗ γιατί οι υποσχέσεις τους είναι κούφιες και δεν συμβαδίζουν με αυτά που λέει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα κυβέρνηση είναι πια το μνημόνιο, η τρόικα και όχι οι αχυράνθρωποι που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό για να κλέψουν την ψήφο του. Γι αυτό και οι προεκλογικές τους υποσχέσεις είναι κενές και έτοιμες να σπάσουν στο πρώτο μαρσάρισμα των τρακτέρ.
H λαϊκή κατακραυγή αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ και την  διοίκηση της εταιρία παραμονές εκλογών να ανοίξει ζήτημα μονίμων προσλήψεων στην ΔΩΔΩΝΗ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την υποψηφιότητα του Β. Αργύρη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με  μειωμένα όμως δικαιώματα σε σχέση με τους υπάρχοντες μονίμους, καθώς δεν θα ισχύει για αυτούς ο εσωτερικός κανονισμός, άρα θα πληρώνονται λιγότερο. Ένα κυνικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων που δεν έχει προηγούμενο, με την ηγεσία του σωματείου των μονίμων εργαζόμενων να αρνείται να κάνει μέλη του σωματείου τους εποχιακούς και να έχει αναλάβει ενεργό ρόλο για τη προώθηση της πρότασης της διοίκησης.  
Μόνο που εν τέλει το απροκάλυπτο του εκβιασμού μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο του Β. Αργύρη. Ο φόβος στις μέρες μπορεί να λειτουργεί ως εργαλείο υποταγής και το ξέρουν καλά αυτό τα σαΐνια της εξουσίας, αλλά όπως λέει και ο λαός «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και η κακή του ώρα» 
Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ η Πασοκική διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ γιατί οι παραγωγοί χόρτασαν ψέματα. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να φέρνουν γάλα εκτός Ηπείρου, Οκτώβρη μήνα. Τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν φτιάχνονται με τα μηχανήματα, αλλά με τη γη και το νερό της Ηπείρου και τον κόπο του Ηπειρώτη παραγωγού. Να περάσουν από λαϊκό δικαστήριο γι’ αυτή την εγκληματική τους απόφαση που βάζει σε κίνδυνο την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων και εκβιάζει τους κτηνοτρόφους.
Όσο για τους όψιμους «υποστηρικτές» της ΔΩΔΩΝΗΣ  Καλογιάννη, Καχριμάνη και Νέα Δημοκρατία, οι παραγωγοί δεν ξεχνάνε ότι έξι χρόνια προσπαθούσατε να πουλήσετε τη ΔΩΔΩΝΗ, να τη βάλετε στο Χρηματιστήριο, να εξοντώσετε τους παραγωγούς. Πριν τον Κόντο ήταν ο Δρούγκας που κράτησε τις τιμές παγωμένες ενώ το κόστος παραγωγής διπλασιαζόταν κάθε μήνα.  Φτηνές και κούφιες οι κραυγές σας, για ανθρώπους που δεν έχουν καλή μνήμη.
Να συμπαρασταθούμε όλοι στον αγώνα των παραγωγών. Οι τιμές που ζητάνε είναι απόλυτα λογικές γιατί εξασφαλίζουν και κέρδος για την επιχείρηση και καλά προϊόντα για μας και αξιοπρεπή ζωή γι αυτούς. Επειδή τα καρτέλ της ΔΕΛΤΑ και της ΜΕΒΓΑΛ παίρνουν τζάμπα το γάλα από άλλα μέρη της Ελλάδας δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει και εδώ αυτό, όπως σχεδιάζει ο Κόντος.
Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να περάσει άμεσα στον έλεγχο των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών (με κρατική στήριξη), στα χέρια των ανθρώπων που τη στηρίζουν και την έχουν ανάγκη και να απαλλαγεί από τα αρπακτικά των  συνεταιριστικών ενώσεων. Αυτοί έφεραν τη ΣΒΕΚΗ στην καταστροφή, αυτοί πλουτίζουν τόσα χρόνια με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, αυτοί τρομοκρατούν τους αγροτοκτηνοτρόφους για να μην κατεβούν στα συλλαλητήρια.
Να μονιμοποιηθούν άμεσα με τα ίδια εργατικά δικαιώματα με τους παλαιούς όλοι οι εποχιακοί εργαζόμενοι. Τέρμα στην ομηρία και τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις. Οι «εποχιακοί» υπάλληλοι δεν καλύπτουν έκτακτες αλλά πάγιες ανάγκες, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του εργοστάσιου. Πολύ περισσότερο, το δικαίωμα στην εργασία, οι ανάγκες και η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτα. Για ποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ μιλάμε με συμβάσεις υποταγής για τους εργαζόμενους και με εξευτελιστικές τιμές για τους παραγωγούς;
Όλοι στο συλλαλητήριο την 1η Οκτώβρη στις 11 το πρωί στη ΔΩΔΩΝΗ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: