Κυριακή, Σεπτεμβρίου 05, 2010

Των οικιών ημών επιμπραμένων…


Τα γεγονότα δείχνουν πως η συστημική και «ανανεωτική» αριστερά των Γιαννίνων βρίσκεται τρικυμία εν κρανίω. Ενώ η Ευρωπαϊκή ένωση και τα όργανά της, ανάμεσά τους και η δοτή κυβέρνηση Παπανδρέου επιτάσσουν την οριστική και αμετάκλητη υποδούλωση των εργαζόμενων με δήθεν «θυσίες» και «αλλαγές» στο όνομα της κάλπικης οικονομικής τους ανάτασης και του εθνικού συμφερόντων τα μέλη της πελαγοδρομούν και γίνονται «κατοικίδια» της εξουσίας.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, σπαρασσόμενο από τις εσωτερικές διαμάχες περιφέρει τον κ. Φίλιο στις εκδηλώσεις του μήπως και γλυτώσει το εκλογικό μαύρισμα, λόγω μνημονίου και ΔΝΤ. Με την σειρά του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει «διλήμματα». Αναζητά την «Ευρώπη των λαών» τη στιγμή που η τρόικα έχει υποκαταστήσει πλήρως κάθε έννοια κυβέρνησης στην Ελλάδα και με εντολοδόχους τον πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ και φανερή και κρυφή στήριξη από ΝΔ και ΛΑΟΣ, έχει ταράξει στις εισφορές τους εργαζόμενους και ετοιμάζει κι άλλες.

Υπεκφεύγουν οι αγαπημένοι σύντροφοι, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η αγκύλωση τους στα προ 30ετίας ιδεολογήματα της ακροαριστεράς και του «αντινεοφιλελεύθερου» μετώπου, τα κάνουν κουρελόχαρτα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα «ανακάλυψαν» και τα στήριξαν.

 Από τον κ. Φίλιο που εξυπηρετεί του δασοκομικούς σκοπούς για φιλολαϊκό προφίλ σε τοπικό επίπεδο ενώ η κυβέρνηση έχει σμπαραλιάστηκε κάθε έννοια λαϊκού δικαιώματος, μέχρι τον κ. Κωνσταντοπούλου που φυτοζωεί στον τριφυλλώνα των Βαρδινογιάννηδων, οι αριστερές δικαιολογίες είναι παντού.  Η αριστερά ως άλλοθι και επιλογή συστημική προσαρμογής συνεχίζει να πουλάει ακόμη και στις μέρες του Μνημονίου.

Το ίδιο κάνουν και οι τοπικοί Οικολόγοι-Πράσινοι. Στο Δήμο με ένα κούφιο αντιδεξιό επιχείρημα συμμετέχουν στην πιο αντιδραστική δημοτική παράταξη μετά από εκείνη του δημάρχου και στην περιφέρεια προσπαθούν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η οικολογία που πρεσβεύουν, είναι «πράσινη δικαιολογία» σε μια δεξιά πολιτική πρόταση, γι αυτό χωράει και παντού σαν διακοσμητικό χώρου.

Τώρα, πρέπει να δοθεί συνολική και σκληρή απάντηση στην ΕΕ, το ΔΝΤ και τους συνοδοιπόρους τους, ηθελημένους και αθέλητους. Απάντηση ανατρεπτική και από τα αριστερά. Απάντηση που θα λέει εδώ και τώρα έξω από την ΕΕ που ποτέ δεν θα γίνει των λαών, γιατί φτιάχτηκε για να τους καταπιέζει. Στην προοπτική της ανατροπής της αστικής εξουσίας, στην προοπτική μιας άλλης εξουσίας, της εργατικής εξουσίας, στην προπτική της κοινωνίας των συνεταιρισμένων παραγωγων. Σε αυτή την συνάντηση κάθε αριστερός που θέλει να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και το σύστημα του είναι ευπρόσδεκτος.

Ιωάννινα 3 Σεπτέμβρη

ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: