Παρασκευή, Ιανουαρίου 17, 2014

Κάτω τα χέρια από τους κτηνοτρόφους

Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και οι εργαζόμενοι της ΔΩΔΩΝΗΣ σε καθημερινή πλέον βάση βιώνουν τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η ιδιωτικοποίηση της.

Ας τα περιγράψουμε για μια ακόμη φορά: Κτηνοτρόφοι απλήρωτοι για μήνες, με αποτέλεσμα την οριστική φτωχοποίηση τους και την ολοκληρωτική καταστροφή της ηπειρώτικης κτηνοτροφίας. Απολύσεις εργαζόμενων αορίστου χρόνου και μείωση των συμβασιούχων εργαζόμενων κατά το μισό. Μειώσεις στους μισθούς που ξεκινάνε από το 15% και φτάνουν στο 35%, με εργασιακές συνθήκες όπου επικρατεί η εργοδοτική τρομοκρατία, ο έλεγχος και η πειθάρχηση προς τις εντολές της εργοδοσίας, με ένα νέο αυταρχικό, αντεργατικό εσωτερικό κανονισμό στα μέτρα των αναγκών και της αυθαιρεσίας των νέων αφεντικών της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απόπειρα τρομοκράτησης - δια των δικαστηρίων - των κτηνοτρόφων και των συνεταιριστών που αγωνιστήκαν για να μην περάσει στα χέρια των ιδιωτών η ΔΩΔΩΝΗ. Η νέα δίκη που έχει οριστεί για τις 17 του Γενάρη είναι ακόμη ένα επεισόδιο σε αυτό το σήριαλ των δικαστικών διώξεων.

Οι Ρώσοι «επενδυτές» (;;;) της ΔΩΔΩΝΗΣ διαλύουν την παραγωγική βάση της Ηπείρου με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Περιφερειάρχη και μεγάλης μερίδας του τοπικού τύπου. Από την άλλη, οι δυνάμεις της «επίσημης» αριστεράς στην καλύτερη περίπτωση περιορίζονται σε ανώδυνες κοινοβουλευτικές διαμαρτυρίες, ενώ στη χειρότερη αρνούνται να στηρίξουν τους διωκόμενους όπως φάνηκε από τη στάση των δυνάμεων των ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ στο ΕΚΙ...

Καμμία διώξη ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει των αγώνα των παραγωγών για ψωμί, ζωή και αξιοπρέπεια. Κάτω τα χέρια από τους διωκόμενους κτηνοτρόφους και συνεταιριστές. Η ΔΩΔΩΝΗ να περάσει στα χέρια των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, με κρατική στήριξη και σχέδιο και εργατικό έλεγχο. 

Όλοι-ες στην δικαστήριο των Ιωαννίνων

στις 17 Ιανουαρίου και ώρα 9 το πρωί

Παρασκευή, Ιανουαρίου 03, 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο καταγγέλλει την νέα φασιστική πρόκληση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την οποία παραμονή της πρωτοχρονιάς σιώπησε η ΕΡΑ Ιωαννίνων. 

Τον δρόμο για να κλείσει η  αυτόνομη- ενοχλητική για την κυβέρνηση-φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων, έστρωσαν καθοδηγούμενες φωνές στα τοπικά ΜΜΕ, που έπαιξαν αντίστοιχο ρόλο και στο παρελθόν για την υπόθεση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Εγκαλούμε τον Περιφερειάρχη γιατί μέχρι τα σήμερα δεν έπραξε τα δέοντα για να μη κλείσει η ΕΡΑ Ιωαννίνων. Τον καλούμε τώρα την υστάτη στιγμή να διαμαρτυρηθεί εντόνως για το κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων και με ευθύνη του περιφερειακού συμβουλίου άμεσα να ανοίξει, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του να παραμείνει ανοικτή.
 Αν ο κύριος Περιφερειάρχης δεν το πράξει τότε α) γράφει στο παλαιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, β) στηρίζει καθαρά την κυβερνητική απόφαση για το μαύρο στην ΕΡΤ και την ΕΡΑ Ιωαννίνων
Καλούμε όλα τους μαζικούς φορείς, τους δημοκρατικούς πολίτες και τα κόμματα σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο για να ξανανοίξει η ΕΡΑ Ιωαννίνων και να  επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Ας μην ξεχνάμε πως οι συχνότητες είναι περιούσια του ελληνικού λαού και αυτός μόνο πρέπει αποφασίσει τι και σε ποιον θα δοθούν, και αν πρέπει να κλείσει η ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Νίκος Ζήκος – περιφερειακός σύμβουλος