Διακήρυξη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Γιαννιώτες και ΓιαννιώτισσεςΑπό τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Νοέμβριος 2010) τα πράγματα γύρω μας έχουν χειροτερέψει σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτική των Μνημονίων καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας για τους εργαζόμενους. Η εργατική τάξη κι ο λαός βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Το δίδυμο των «σωτήρων» Σαμαρά – Βενιζέλου «προεδρεύει» στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και κλιμακώνει μια βάρβαρη επίθεση με συνδυασμό παλιών και νέων μνημονιακών μέτρων (αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, μείωση των μισθών, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, νέες μαζικές διαθεσιμότητες – απολύσεις, πεντάμηνα προγράμματα «ανακύκλωσης» της ανεργίας, εκτόξευση των ορίων συνταξιοδότησης, νέο πετσόκομμα των συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κ.α.). Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις της, αδυνατεί να εκτονώσει και να ακυρώσει τη διευρυνόμενη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, βρίσκεται σε προϊούσα κατάρρευση.
Το περίφημο success story της συγκυβέρνησης αποδεικνύεται επικοινωνιακό παραμύθι που μόνο γέλια δεν φέρνει σε μια Ελλάδα με πάνω από 30% ανεργία και το 62% των νέων χωρίς δουλειά, ύφεση, φτώχεια και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας συνεχίζεται. Ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ και τα λιμάνια, κατάργησαν την ΕΡΤ και βαθαίνουν το καθεστώς «επιτροπείας» της Ελλάδας από την Ε.Ε. Βαφτίζουν έξοδο από την κρίση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, τις μεγάλες αντιδραστικές αλλαγές που επέβαλαν στους εργαζόμενους, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Τις συνέπειες της κρίσης τις πληρώνει και ο γιαννιώτικος λαός. Η ανεργία αγγίζει το 30%, υπάρχει απλήρωτη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν, διαθεσιμότητες – απολύσεις στο δημόσιο τομέα, χτύπημα των κτηνοτρόφων μέσω της ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης», ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014, που συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές, αποτελούν κρίσιμη πολιτική μάχη με τεράστια σημασία για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.


Η κυβέρνηση πασχίζει να σωθεί μοιράζοντας προεκλογικά πεντακοσάρικα. Δείχνει πόσο φοβάται το λαό. Είναι αδύναμοι!! Μπορούν να ανατραπούν από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, πολιτικά επικίνδυνο, εργατικό και λαϊκό κίνημα. Για μας οι μεγάλοι αγώνες, οι πανεργατικές  απεργίες, οι πλατείες, η κατάληψη της ΕΡΤ, οι απεργίες των καθηγητών, των καθαριστριών και άλλων  κλάδων,  τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μπει φραγμός στην επίθεση, να διεκδικηθούν ξανά οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας αλλά και να μην τους χαρίσουμε ούτε μία ψήφο καταδίκης του ολέθριου έργου τους.
Αυτή η πολιτική, που απλώνεται και στο τοπικό κράτος δεν παίρνει διορθώσεις. Για αυτό βασικός μας στόχος, είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και της δικομματικής κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική καθώς και της τοπικής τους εκδοχής στο Δήμο Ιωαννιτών. Να γιατί με τους αγώνες και με την ψήφο μας πρέπει και μέσα από τις εκλογές του Μαΐου να πάρουμε θέση για:
§  Καταδίκη και ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και των δανειακών συμβάσεων.
§  Παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού - τοκογλυφικού χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία). Για να μπορούμε να έχουμε μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς.
§  Κρατικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων παραγωγικών κλάδων και της εκκλησιαστικής περιουσίας χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.  Για να δοθούν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις να δουλέψουν το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι χωρίς να περιμένουν μάταια τους «επενδυτές», που μόνο ξεζούμισμα και μισθούς πείνας θα φέρουν.
§  Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επίδομα ανεργίας και δωρεάν ασφάλιση για όλους τους άνεργους. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης, δουλειά για όλους. Να πληρώσουν τη κρίση οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των ανέργων. Ρύθμιση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων. 
§  Για την ρήξη και την αποδέσμευση από το ευρώ και την Ε.Ε. από διεθνιστική σκοπιά. Για την αποδέσμευση απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – μηχανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ κ.α.
§  Πάλη για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό. Πάλη για ένα σύγχρονο κίνημα που θα παλεύει για το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» της εποχή μας.
§  Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά τους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» φαίνεται καθαρά ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής. Η «τοπική αυτοδιοίκηση» μόνο αυτοδιοίκηση δεν είναι. Αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα των πολιτικών της Ε.Ε. και των εγχώριων κυβερνήσεων στους κατά τόπους δήμους, ένα τοπικό κράτος το ίδιο αντιλαϊκό όσο και το κεντρικό.
·         Οι περικοπές έχουν τραγικές συνέπειες σε κοινωνικές παροχές και υποδομές όπως στη πρόνοια, την καθαριότητα, το πράσινο, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι δημοτικές υπηρεσίες οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα, με συνέπεια οι δημότες να πληρώσουν για τα πάντα.
·         Ενισχύονται οι περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία, και στρώνεται ο δρόμος για τα διαρκώς συγχωνευμένα  Σχολεία, Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία της αγοράς.
·         Έγιναν και προωθούνται κι άλλες απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων. Υπάρχει ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών.
·         Οι δήμοι υποτάσσονται πλήρως στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται κριτήρια, προτεραιότητες και  επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού κεφαλαίου ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων και των εργαζόμενων. Επιβάλλεται βαθύτερη σύνδεση του δήμου με τις τράπεζες και το κεφάλαιο.
·         Υπάρχει ένα αντιδημοκρατικό, δημαρχοκεντρικό μοντέλο.
·         Προωθείται η υφαρπαγή της δημόσιας γης. Καταργείται στην πράξη, κάθε πολεοδομική ρύθμιση υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
Η μαζική καταδίκη του «Καλλικράτη» αποτελεί όρο για την υπεράσπιση των ελευθεριών των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Η δημοτική αρχή Μπέγκα – Φίλιου (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ξεκίνησε με απολύσεις εργαζομένων της ΑΔΕΙ και τελειώνει την θητεία της με απολύσεις εργαζομένων ΑμεΑ. Συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική που ασκήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια. Την χαρακτήριζε η απουσία οποιασδήποτε διεκδίκησης κονδυλίων για τις λαϊκές ανάγκες και βασίστηκε μόνο στο λεγόμενο ΕΣΠΑ με τα ιδιαίτερα προαπαιτούμενα του. Την χαρακτήριζε η διασφάλιση πριν απ’ όλα της εκλογικής της πελατείας (π.χ. προσλήψεις μέσω των 5μηνων προγραμμάτων «ανακύκλωσης» της ανεργίας). Παρείχε ασυλία σε ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς να προβάλει αξιώσεις απέναντί τους.
Απουσίαζαν από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου οι διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος και ιδιαίτερα του νεολαιίστικου κινήματος που πλήττεται με το πιο βάναυσο τρόπο (ιδιωτικοποίηση «Δωδώνης», απολύσεις εργαζομένων, ανεργία κ.α.).
Η δημοτική αρχή διεκδικεί την ψήφο των πολιτών μέσα από «νέες» συμμαχίες (παράταξη Κολόκα) χωρίς αρχές και με αποκλειστικό σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών. Θέλουν να προβληθούν σαν «νέα» παράταξη, όταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της έχουν τεράστια ευθύνη για την διαφθορά στο Δήμο, αλλά και για τον μεσολαβητικό τους ρόλο με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η παράταξη του Γκόντα (Ν.Δ.) υπόσχεται αυτό που έκανε καλά όλα τα χρόνια της Δημοτικής της θητείας. Μαζική εισδοχή των νόμων της αγοράς στο Δήμο. Ένα Δήμο στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αποτελούμενη από δεξιά και ακροδεξιά στοιχεία, που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα των δήθεν «ανεξάρτητων» υποψηφίων.
Παρακολουθώντας την κατάρρευση των κομμάτων τους που τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, οι παρατάξεις του Μπέγκα, του Γκόντα και του Μπαρτζώκα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από δήθεν «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια για να μπορέσουν να επιβιώσουν στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην χώρα μας. Προβάλλουν προγράμματα που τάζουν τα πάντα και κρύβουν το πραγματικό δίπολο που είναι από την μία το παλαιό πολιτικό σύστημα και οι δυνάμεις που θέλουν τους κανόνες της αγοράς, δηλαδή την ζούγκλα και στο Δήμο και από την άλλη τις αγωνιστικές, ανατρεπτικές δυνάμεις της περιοχής μας, που παλεύουν μαζί με το λαό ενάντια στην πείνα, την εξαθλίωση, την ανεργία, για να ανοίξουν τον δρόμο για τις ριζικές αλλαγές που έχουν ανάγκη ο τόπος και οι εργαζόμενοι.

Με την πολιτική που ακολουθεί η Τοπική Διοίκηση εδώ και δεκαετίες έχει παραδώσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα ελεύθερους δημόσιους χώρους (κεντρική πλατεία, Ξενία), έχει συμβάλλει στην «κατακρεούργηση» της λίμνης και οδεύει ολοταχώς στην ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του Δήμου, όπως η διαχείριση και ο έλεγχος των απορριμμάτων.
Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση, με την χρησιμοποίηση της «τοπικής αυτοδιοίκησης» σαν δύναμης κρούσης για την ανατροπή κάθε εργατικού – λαϊκού δικαιώματος και την εκποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας ζητάνε, στις κάλπες του Μαΐου, έγκριση για να συνεχίσουν το «έργο» τους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!!

Αναποτελεσματική να συγκροτήσει οποιαδήποτε ταξική και αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων σ’ αυτή την πολιτική, είναι η συνδιαχειριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξής του «Γιάννενα - Πολίτες για την ανατροπή» στο Δήμο Ιωαννιτών. Αντί να συμβάλλει στην αναγκαία οργάνωση του λαού μπροστά στις αναπόφευκτες συγκρούσεις για το σύγχρονο «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», παραμυθιάζει τον κόσμο για «αριστερούς δημάρχους» που θα μας σώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ επωμίζεται πλέον βαρύτατες ευθύνες απέναντι στο λαό, γιατί καλλιεργεί την αυταπάτη ότι υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια και τη κρίση, καθώς και ότι θα φτιάξει ένα φιλολαϊκό δήμο, χωρίς να συγκρουσθεί με την Ε.Ε. και τις κοινοτικές οδηγίες, με το εθνικό ή και υπερεθνικό κεφάλαιο και το τοπικό-οικονομικό κατεστημένο.
Στο αναγκαίο σημερινό κίνημα ανατροπής δεν συμβάλει ούτε το ΚΚΕ. Από την μία ρητορεία για τη «λαϊκή εξουσία» και από την άλλη περιφρόνηση της ταξικής και αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων με τους κάθε φορά ώριμους και αναγκαίους πολιτικούς στόχους. Η ηττοπάθεια ότι τίποτα δεν μπορεί σήμερα να γίνει και η κομματική ψηφοθηρία που συστηματικά ασκεί το ΚΚΕ και η δημοτική του παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενθαρρύνουν τις αντιλαϊκές επιθέσεις. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αδυνατεί να εκφράσει όλο αυτό το κύμα οργής που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή είναι ένα δημοτικό σχήμα αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ένα δημοτικό σχήμα εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων, «καθημερινών ανθρώπων» που αγωνίζονται και αγωνιούν για την ζωή και την αξιοπρέπεια τους. Ένα μαχόμενο αριστερό δημοτικό σχήμα που πιστεύει πως σε αυτή την μεγάλη κρίση απαιτούνται ριζικές αλλαγές και δεν υπάρχουν περιθώρια ακόμη και για μικρές βελτιώσεις, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο.
Αρνούμαστε τόσο το υπάρχον όσο και το προηγούμενο μοντέλο τοπικής διοίκησης. Θεωρούμε καθοριστικό παράγοντα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας την πάλη των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό δίνουμε και βαρύτητα στην ενεργή συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, οι επιτροπές αγώνα, η άμεση δημοκρατία και η απλή αναλογική σε όλες τις αρχαιρεσίες θα είναι στο κέντρο της πολιτικής μας.
Με την εκλογική μας παρέμβαση θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα και αν εμφανιστεί), στη συνολική καταδίκη της Ε.Ε., σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση της Αριστεράς της ανατροπής και του αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού αγώνα.
Η εκλογή αγωνιστών της ανατρεπτικής αριστεράς στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ανοίξει νέους δρόμους στον αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και του γιαννιώτικου λαού. Θα αποκαλύψει μπροστά στο λαό της πόλης μας τις σχέσεις του Δήμου με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου, θα προβάλλει τα λαϊκά προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, θα προτείνει λύσεις ανακούφισης σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους εργαζόμενους.
Εργαζόμενε και εργαζόμενη, άνεργε και άνεργη, αγρότη, κτηνοτρόφε, μικροεπαγγελματία, επιστήμονα, νεολαίε, γιαννιώτικε λαέ σε καλούμε να στηρίξεις και να ψηφίσεις την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή για να παλέψουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο:

ü        Για κατάργηση του «Καλλικράτη» και του Οικονομικού Παρατηρητήριου για τους ΟΤΑ. Παύση πληρωμών του χρέους των Δήμων προς το κεντρικό κράτος. Διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών. Όλες οι υποδομές δημόσιες και δωρεάν. Απορρίπτουμε την λογική των ΣΔΙΤ, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και το πάγωμα των δημοσίων επενδύσεων.
ü     Όχι στο Δήμο εργασιακό κάτεργο. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών. Όχι στα ΕΣΠΑ της ελαστικής εργασίας ορισμένου χρόνου και των μισθών πείνας.
ü   Καμία απόλυση στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Όχι στην αξιολόγηση – ανθρωποφαγία στο Δημόσιο, που δεν είναι τίποτε άλλο από μηχανισμός απολύσεων, υποταγής και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
ü     Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δημόσια δωρεάν, σύγχρονη περίθαλψη για όλους, με μόνιμο και επαρκές ιατρικό προσωπικό. Καμία συρρίκνωση των Νοσοκομείων και του Πανεπιστημίου. Καμία συγχώνευση σχολείων. Αύξηση νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών  ώστε να επαρκούν για όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών. Κατάργηση των τροφείων.
ü      Για να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι  ΑμεΑ. Για να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αύξηση των δημοτικών τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Όχι στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού.
ü      Για ανοιχτή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, διαρκής κοινωνικός έλεγχος, ανοιχτοί, δημόσιοι και ανακλητοί προϋπολογισμοί, ισολογισμοί και απολογισμοί.
ü   Για να μην περάσει η διαχείριση και ο έλεγχος των απορριμμάτων σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ολοκληρωμένη διαχείριση – ανακύκλωση των απορριμμάτων.
ü       Για μια πόλη που οι πολίτες θα απολαμβάνουν το περιβάλλον, την ζωή και τον ελεύθερο χρόνο τους. Δημιουργία, αποκατάσταση και ολοκληρωμένη χωροθέτηση δημόσιων υποδομών αθλητισμού και αναψυχής. Για να μην τσιμεντοποιηθεί το Βελισάριο. Μετατροπή του Στρατοπέδου Βελισαρίου σε πάρκο αναψυχής και αθλητισμού. Για να επιστραφεί στο Δήμο το Ξενία, η Κυρά Φροσύνη, να πάψει να λειτουργεί ως γκαράζ η πλατεία, να μην ιδιωτικοποιηθεί εκ νέου η Όαση και το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Για να φύγει το παράνομο ΚΤΕΛ από την Παπανδρέου.  
ü     Για δημόσιο, σύγχρονο, ασφαλές και φθηνό συγκοινωνιακό σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς. Ουσιαστική ενοποίηση του Δήμου μέσω δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει το κέντρο με τις δημοτικές κοινότητες. Λειτουργικές πεζοδρομήσεις στο κέντρο και στις συνοικίες. Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Ράμπες προσπέλασης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες σε όλη την πόλη.
ü       Για μια πόλη που η διαχείριση του νερού και ο υδάτινος πλούτος θα ανήκουν σε όλους μας και όχι σε μια ομάδα επιχειρηματιών. Να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα. Ουσιαστικός έλεγχος του Δήμου στις ποσότητες άντλησης νερού από τις βιομηχανίες εμφιάλωσης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΙ.
ü       Η κοινωνική αλληλεγγύη να μην στηρίζεται στην ελεημοσύνη, αλλά στις παροχές του Δήμου και της Περιφέρειας.
ü    Για να οδηγηθεί η ΔΩΔΩΝΗ στους παραγωγούς και τους εργαζόμενους με κρατικο/συνεταιριστική στήριξη και εργατικό έλεγχο. Μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στον καταναλωτή. Κρατική ενίσχυση στους συνεταιρισμούς των μεσαίων αγροτών για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη βάση ενός δημοκρατικού συνεταιριστικού πλαισίου. Επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ.
ü      Για να σταματήσουν οι εκπτώσεις στην προστασία της λίμνης. Το οικοσύστημα της λίμνης να γίνει πηγή ζωής και πλούτου για του κατοίκους και όχι πεδίο εκμετάλλευσης μιας ομάδας επιχειρηματιών. Προστασία της ζώνης των 300 μέτρων περιφερειακά τη λίμνης και να αποφευχθεί η περαιτέρω οικοδομική δραστηριότητα μέσα στα μέτρα αυτά. Η λίμνη να αποκτήσει άμεσα την σύνδεσή της με τις πηγές του Μιτσικελίου από την πλευρά του Περάματος – Αμφιθέας και τις υγρολιβαδικές εκτάσεις στην πλευρά της Ανατολής. Να γίνει άρση των αναχωμάτων. Να οριοθετηθεί ρητά το υδάτινο στοιχείο της λίμνης με βάση το υψόμετρο των 469,54 μέτρων με τέτοιο τρόπο ώστε να προσδιορισθούν οι δημόσιες εκτάσεις, να αποδοθούν στη λίμνη και να σταματήσουν οι επιχωματώσεις και οι ασφαλτοστρώσεις. Να γίνει έλεγχος των εισροών της λίμνης, διαχείριση του ιζήματος και του καλαμώνα, καθώς και αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.
ü   Για έναν Πολιτισμό όχι παθητικής κατανάλωσης φτηνιάρικων θεαμάτων κερδοσκοπικών εταιριών, αλλά για έναν πολιτισμό που δημιουργούν ζωντανές, αυτο-οργανωμένες, αγωνιζόμενες καλλιτεχνικές δυνάμεις, που έχουν ανάγκη να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, υπηρετώντας τις ανθρωπιστικές αξίες. Που έχουν ανάγκη όχι μόνο να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε αλλά και να την αλλάξουν. Ενίσχυση και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας που να σέβεται και να αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορικότητα της πόλης μας. 
Ø    Για την Ανατροπή της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και της αντιλαϊκής πολιτικής τους.
Ø    Για μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση στα χέρια του εργαζόμενου λαού.
Ø    Για ένα σύγχρονο κίνημα που θα παλεύει για το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» της εποχή μας.

Συντονιζόμαστε με άλλα σχήματα που υιοθετούν αντίστοιχο προσανατολισμό, στηρίζοντας από κοινού στην Περιφέρεια Ηπείρου την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Νίκο Ζήκο.
Κόντρα στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια προτάσσουμε τη συλλογική πάλη και την αξιοπρέπεια. Για την πραγματική λαϊκή αυτοδιοίκηση! Για την κοινωνία των αναγκών μας! Για να πιάσουν οι αγώνες μας τόπο! Για να νικήσουμε!

                          Στις 18 Μάη στηρίζουμε - ψηφίζουμε 
                                       


Υποψήφιος Δήμαρχος
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΑΤΣΟΥΡΑΣ


Ιστοσελίδαwww.arph-ioanninon.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: