Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΥ – ΝΟΡΑΣΥ

Η συνέλευση της ΔΡΑΣΥ – ΝΟΡΑΣΥ στις 14 Απρίλη καταγγέλλει στον δημοκρατικό γιαννιώτικο λαό την χρησιμοποίηση του κρατικού και δημοτικού μηχανισμού σε αγαστή συνεργασία με τον άτομο με την αθλητική φανέλα με το νούμερο 7 των γεγονότων του Ξενία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και σθένος των αγωνιζόμενων πολιτών.

Όπως είναι ευρέως πλέον γνωστό σε όλα τα Γιάννενα αυτός ο «κύριος» που κατέδιδε στην μάχη του ΞΕΝΙΑ αγωνιστές και στην συνέχεια κτύπησε τρεις αγωνιστές του κινήματος για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων -παραμονές της δίκης του για τις προηγούμενες επιθέσεις στους αγωνιστές- ξανακτύπησε άνανδρα μαζί με τον πατέρα του και έκοψε το αυτί σε αγωνιστή, στήνοντας ενέδρα έξω από την εργασία του.

Λίγες μέρες αργότερα ολόκληρος ο δημοτικός, παρα- δημοτικός μηχανισμός με την ενίσχυση της αστυνομίας και του ίδιου του καταδότη του ΞΕΝΙΑ ξήλωναν αφίσες που κατήγγειλαν το γεγονός του κανιβαλισμού και την σχέση των παρακρατικών μηχανισμών με την δημοτική αρχή και τα οικονομικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται το πρώην ΞΕΝΙΑ. Παράλληλα επιδόθηκαν σε ένα ολονύκτιο τρομοκρατίας ενάντια σε νεολαίους που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός , με απειλές συλλήψεων για μια ακόμη φορά υποδεικνυόμενες από τον γνωστό σε όλη την πόλη χαφιέ.

Πρόκειται για γεγονότα που ντροπιάζουν τα Γιάννενα με την βαθιά δημοκρατική παράδοση τους. Φέρνοντας μας κοντά στις εποχές που οι τραμπούκοι κτυπούσαν το εβραίο ποιητή και κομμουνιστή Γ. Ελιγία στην μέση του δρόμου και στις εποχές των δικών και των εκτελέσεων της Πρίντζου, εντός όμως μιας νέας βαθιάς κρίσης του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού συστήματος που τρώει ακόμη και τις σάρκες του για να επιβιώσει.

Ανεξάρτητα με το εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την πολιτική αντίληψη και την αισθητική των αφισών είναι αναγκαίο να καταδικαστεί από κάθε δημοκρατικό πολίτη και συλλογικότητα η κινητοποίηση των κρατικών, δημοτικών και παρακρατικών μηχανισμών για να φιμωθεί κάθε αντιστασιακή φωνής.

Τελικά στόχος όλης αυτής της δημοτικής και παρα-δημοτικής κινητοποίησης, των τραμπουκισμών και του κανιβαλισμού είναι να φοβίσει την θιγόμενη- από τα μέτρα και την πολιτική της δημοτικής αρχής- πλειοψηφίας.

Ήρθε νομίζουμε η ώρα για ένα πλατύ αμεσοδημοκρατικό μέτωπο-κίνημα υπεράσπισης και διεύρυνσης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Και μπροστά σε αυτό το καθήκον θα κριθούμε όλοι μας, πολίτες και συλλογικότητες. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: