Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ




Ευτυχώς που ο κ. Καχριμάνης είναι στρατευμένος οπαδός του ρεύματος της «αξιοβίωτης ανάπτυξη» και προστατεύει τη λίμνη. Διαφορετικά ούτε ο «θεός» δεν θα ήξερε σε τι μαρτύριο θα επέβαλε τη Λίμνη, μετά τη μετατροπή της σε «στέρνα» όταν κατασκεύασε τον παράνομο παραλίμνιο πεζόδρομο.

Τώρα, ο περιφερειάρχης εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό «Καλλικράτη» που τον έκανε δώρο η «χούντα» της κυβέρνησης του παΣΟΚ οριστικοποιεί την καταστροφή του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Λίμνης.

Χωρίς καν να περάσουν από το περιφερειακό συμβούλιο, τρία ξενοδοχεία παίρνουν άδεια με «φαστ τρακ» διαδικασίες, από όργανα στα οποία η εκπροσώπηση των παρατάξεων είναι μικρότερη έως ανύπαρκτη.

Η μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» δόμησε κατά αυτό τον τρόπο την αυτοδιοίκηση ώστε οι κρίσιμες αποφάσεις να παίρνονται εκεί που δεν βλέπει και περισσότερο δεν ελέγχει ο πολίτης. Τέτοια σημαντικά ζητήματα αποφασίζονται σε επιτροπές και επιτροπάτα και το περιφερειακό συμβούλιο έχει καταντήσει να έχει διακοσμητικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για την περιοχή.
Δε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το ΚΤΕΛ συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα σε περιοχή λίμνης που προστατεύεται από περιβαλλοντικές συνθήκες, δε μπορούμε να ξεχάσουμε πολεοδομικές ατασθαλίες που συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ούτε φυσικά τους περιφερειακούς συμβούλους που διατηρούν επιχειρήσεις με απλήρωτους εργαζόμενους στην περιοχή.
Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει και δεν θα τους περάσει. Αν οι νόμοι της «ευνομούμενης πολιτειας» δεν μπορούν να αντισταθούν στον Περιφερειάρχη, το καθήκον πέφτει στους εργαζόμενους πολίτες να το πράξουν.
Το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης είναι προστατευμένο και ξενοδοχεία δεν θα γίνουν εκεί. Φτάνει κ. Καχριμάνη, αρκετά καταστρέψατε τη Λίμνη δίνοντας άδειες εγκατάστασης στο ΚΤΕΛ.
ΑΜΕΣΑ ζητάμε να συγκληθεί άμεσα περιφερειακό συμβούλιο με θέμα την αντιδημοκρατική αδειοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων στη Λίμνη και να δοθούν στις παρατάξεις όλα τα σχετικά έγγραφα.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: