Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2013

όχι στους νοσταλγούς του ΧΙΤΛΕΡ


Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ προχωράνε ακάθεκτοι στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου. Νέα μέτρα, ακόμη πιο βάρβαρα, για τους εργαζομένους και το λαό αυτής της χώρας. Μείωση μισθών και κατάργηση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων, αντιδραστική προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο που θα προστεθούν στο ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων και θα διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια, ελεύθεροι χώροι), ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.

Οι εργαζόμενοι στις 20 Φλεβάρη δίνουν τη δική τους απάντηση απέναντι σε αυτή την πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας. Σε αυτή την απεργία πρέπει να βουλιάξει η χώρα προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Να τους δώσουμε το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική δε μπορεί και δε θα αφήσουμε να συνεχιστεί.

Μέσα σε όλα αυτά η περιφερειακή αρχή καλεί επίσημα τη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρέλαση. Καλεί, δηλαδή, τους πολίτες αυτής της πόλης στην επέτειο της απελευθέρωσης να χαιρετίσουν στην παρέλαση τους σύγχρονους εκφραστές της νεοναζιστικής ιδεολογίας. Μας καλούν να χαιρετίσουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Αυτό δε θα περάσει.

Καλούμε το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο καθώς και τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους να πάρουν θέση προκειμένου να ανακληθεί αυτή η πρόσκληση.
Καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης να δώσουν δυναμικό παρόν τόσο στην απεργία, όσο και στην παρέλαση προκειμένου να δηλώσουμε την αντίθεση μας.

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: