Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

Λίγο πριν την απόφαση

Περιμένοντας την απόφαση της ένστασης για την έδρα του δημοτικού συμβουλίου, που αναμένεται να βγει μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχουμε να επισημάνουμε:

1) Αλίμονο από μια πολιτεία, που οι πολίτες της δεν κατανοούν το νόμο και χρειάζονται ερμηνείες επί ερμηνειών για να «εξασφαλιστεί» το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Πως μπορεί έτσι ο πολίτης να είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο;;

2) Ελπίζουμε οι δικαστές να δουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, σταματώντας «εν τη γενέσει της» μια κατάφωρη αδικία. 

3) Το θέμα της έδρας, δεν είναι  μόνο ζήτημα αν η Αριστερή Παρέμβαση εξασφαλίσει ή όχι την έδρα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Το νέο δημοτικό συμβούλιο ξεκινάει την θητεία με νοθευμένη την λαϊκή εντολή, ακόμη και με βάση αυτό τον άδικο νόμο. Γιατί σιωπούν οι άλλες παρατάξεις, γιατί σιωπούν οι παρατάξεις της αριστεράς;; Πότε θα μιλήσουν, πότε θα πάρουν θέση;;

4) Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, όχι μόνο να αλλάξει αυτός ο άδικος και ακατανόητος καλπονοθευτικός νόμος, αλλά και να θεσπιστεί η απλή αναλογική. Επίσης να θεσπιστούν μορφές άμεσης δημοκρατίας που οι πολίτες θα συμμετέχουν αμεσότατα στην διοίκηση της πόλης.  Μόνο έτσι θα δοθεί μια νέα πνοή στην δημοκρατία μας, στην δημοκρατία γενικά. Μόνο έτσι δεν θα νοθεύεται η λαϊκή εντολή, μόνο έτσι οι νόμοι δεν θα καλύπτουν «ανομήματα» και ιδιωτικές επιβουλές, μόνο έτσι ο πολίτης θα είναι πραγματικά υπεύθυνος κατά τον νόμο.
Ιωάννινα 1/8/2014


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική ανατροπή
Δημοσίευση σχολίου