Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ

Το ψέμα, η υποκρισία και η υποταγή σ΄ ένα σύστημα που έχει ανάγει το κέρδος σε υπέρτατη αξία και τον άνθρωπο σε αντικείμενο και εμπόρευμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτές τις μέρες παίζεται στην πόλη μας ένα θέατρο γελοιότητας και παραλόγου με τους εκπροσώπους της αστικής τάξης να ψάχνουν δήθεν την αιτία που η Λίμνη μας αργοπεθαίνει.

Ο ένας (Περιφερειάρχης) ψάχνει τους βοθρατζήδες σαν άλλος «πράκτορας Σαίνης», ενώ ο άλλος (Δήμαρχος) κομπάζει για τα έργα του που είναι τα μόνα που έχουν αξία κόντρα στις διαμαρτυρίες κάποιων «οικολογουντων» όπως λέει.

Λίγο πριν την απόφαση

Περιμένοντας την απόφαση της ένστασης για την έδρα του δημοτικού συμβουλίου, που αναμένεται να βγει μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχουμε να επισημάνουμε:

1) Αλίμονο από μια πολιτεία, που οι πολίτες της δεν κατανοούν το νόμο και χρειάζονται ερμηνείες επί ερμηνειών για να «εξασφαλιστεί» το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Πως μπορεί έτσι ο πολίτης να είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο;;

2) Ελπίζουμε οι δικαστές να δουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, σταματώντας «εν τη γενέσει της» μια κατάφωρη αδικία. 

3) Το θέμα της έδρας, δεν είναι  μόνο ζήτημα αν η Αριστερή Παρέμβαση εξασφαλίσει ή όχι την έδρα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Το νέο δημοτικό συμβούλιο ξεκινάει την θητεία με νοθευμένη την λαϊκή εντολή, ακόμη και με βάση αυτό τον άδικο νόμο. Γιατί σιωπούν οι άλλες παρατάξεις, γιατί σιωπούν οι παρατάξεις της αριστεράς;; Πότε θα μιλήσουν, πότε θα πάρουν θέση;;

4) Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, όχι μόνο να αλλάξει αυτός ο άδικος και ακατανόητος καλπονοθευτικός νόμος, αλλά και να θεσπιστεί η απλή αναλογική. Επίσης να θεσπιστούν μορφές άμεσης δημοκρατίας που οι πολίτες θα συμμετέχουν αμεσότατα στην διοίκηση της πόλης.  Μόνο έτσι θα δοθεί μια νέα πνοή στην δημοκρατία μας, στην δημοκρατία γενικά. Μόνο έτσι δεν θα νοθεύεται η λαϊκή εντολή, μόνο έτσι οι νόμοι δεν θα καλύπτουν «ανομήματα» και ιδιωτικές επιβουλές, μόνο έτσι ο πολίτης θα είναι πραγματικά υπεύθυνος κατά τον νόμο.
Ιωάννινα 1/8/2014


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική ανατροπή