Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ “ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ”

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα,
επικεφαλή της δημοτικής κίνησης: «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» για την αντικαπιταλιστική ανατροπή 

Γιάννενα, 22/04/2015

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ από 17/03/2015), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταληστεύει τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των δημόσιων φορέων συμπεριλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμων και Περιφερειών, και τα προωθεί προς τους “δανειστές” της χώρας μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.
Είναι σαφές πως με αυτήν την αντιλαϊκή “εσωτερική στάση πληρωμών” θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου Δημοσίου. Τα προβλήματα αυτά θα έχουν άμεσες συνέπειες στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού που ήδη ταλαιπωρείται αφάνταστα από την φτώχεια και την ανεργία.

Επιβεβαιώνεται έτσι πανηγυρικά:
1. Η εκτίμηση πως οι γόρδιοι δεσμοί ΚΟΒΟΝΤΑΙ, δεν ΛΥΝΟΝΤΑΙ. Δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή “χαραμάδα” λιγότερο αντιλαϊκής πολιτικής χωρίς αποφασιστική ρήξη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Η κυβέρνηση που καμία διάθεση δεν δείχνει για τέτοια ρήξη, αναπόφευκτα θα ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες ό,τι και να λέει στα λόγια.
2.  Η εκτίμηση πως η λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για τους Δήμους, η λογική του “Δήμου – φοροεισπράκτορα” που δήθεν θα κάνει ... έργο σε όφελος των δημοτών με τα χαράτσια που επιβάλλει στους ίδιους τους δημότες. Το αποτέλεσμα: οι καθεστωτικοί Δήμαρχοι χαρατσώνουν τους πολίτες τόσα χρόνια με αβάστακτα δημοτικά τέλη, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.λ.π, για να έρθει μια ωραία πρωία το κεντρικό κράτος να αρπάξει το ταμείο του Δήμου που γέμισε με το αίμα και των ιδρώτα των δημοτών και να το πάει πεσκέσι στο ΔΝΤ.
3. Η εκτίμηση πως είναι αδιέξοδη η υποταγή στο καλλικρατικό – μνημονιακό πλαίσιο που επιβάλλει δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους. Η χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι παρά το ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ αυτής της υποταγής. Το κεντρικό κράτος αφού πρώτα στράγγισε τους Δήμους κόβοντάς τους την κρατική χρηματοδότηση και βάζοντάς τους να χαρατσώνουν τους δημότες, έρχεται τώρα να πάρει διά της βίας όλα τα λεφτά του ταμείου ολοκληρώνοντας μια ληστεία σε βάρος των δημοτών που έχει αρχίσει από χρόνια. 
Δήμαρχοι της περιοχής μας και Περιφερειάρχης «φωνάζουν», ενώ είναι κι αυτοί συνένοχοι γιατί εφάρμοσαν όλες τις μνημονιακές πολιτικές και τις επιταγές της Ε.Ε. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ούτε ένα ευρώ από το υστέρημα του Γιαννιώτικου λαού υπέρ των τοκογλύφων δανειστών.”
Κανένας Δήμος της περιοχής μας δεν πρέπει να υπακούσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!
·        Μονομερής διαγραφή όλου του χρέους, στάση πληρωμών στους διεθνείς τοκογλύφους
·        Ρήξη και αποδέσμευση από ευρωζώνη και Ε.Ε.
·        Εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων
·        Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε. – ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: