Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ!

Γιάννενα, 22/05/2015
Η υπόθεση της μονάδας παραγωγής αερίου σύνθεσης και όχι βιοαερίου δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα.
1) Ποιος πραγματικά, ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επιχείρηση;
2) Πόσο θα επιβαρύνει το περιβάλλον;
3) Ποιος ευθύνεται που η άδεια δόθηκε, η οποία δεν είναι απλά τυπικά λάθος, αλλά επικίνδυνα ελλιπής και ψευδής;  Ή πόσο ελεύθερες είναι οι υπηρεσίες να γνωμοδοτούν σωστά και σύμφωνα με το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον; Οι απογυμνωμένες από προσωπικό και δικαιοδοσίες υπηρεσίες, είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια αντιλαϊκών εξουσιών κάθε βαθμίδας.
4) Πόσες άδειες έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρία και πόσες από αυτές λειτούργησε το αντικείμενό τους; Δεν είναι μακριά οι εκατοντάδες εξασφαλισμένες άδειες για αιολικά πάρκα που δεν έγιναν ποτέ, απλά «διακινούνται» στο παζάρι αδειών που εκτυλίσσεται γύρω από την ψευδεπίγραφη «πράσινη ανάπτυξη».
5) Προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό η πολιτική βούληση υπέρ του εργοστασίου κυρίως της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και σε δεύτερο βαθμό της Δημοτικής, που τελικά υποχώρησε μπροστά στις πιέσεις των κατοίκων και στο αυτονόητο, η κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα.
6) Πόσο δημοκρατία αντέχει πρωτίστως το περιφερειακό συμβούλιο και η Περιφερειακή Αρχή; Ανοίγοντας ένα ζήτημα για το πως συζητούνται τα ζητήματα και το πόσο δημοκρατία αντέχουν οι άρχοντες του τοπικού κράτους.

Για μια ακόμη φορά είναι ολοφάνερο πως η δήθεν «περιβαλλοντική ευαισθησία» και η οικολογία, που απογυμνώνεται από τα ταξικά κριτήρια έχουν μετατραπεί σε ένα ακόμα όπλο κερδοφορίας εις βάρος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»
Δημοσίευση σχολίου