Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζόμενων της «SPIDER ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.»

Κοινή ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» και της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ» Γιάννενα, 11/11/2015

Η Ανακύκλωση - διαχείριση απορριμμάτων είναι κοινωνική υπόθεση, όχι μέσο κερδοσκοπίας και πλουτισμού των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι απολύσεις εργαζομένων στην επιχείρηση ανακύκλωσης απορριμμάτων  στα Ιωάννινα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Πριν από αυτό είχαμε τις άσχημες συνθήκες εργασίας, την απλήρωτη εργασία και τους εκβιασμούς. Οι εργοδότες συμπεριφέρονται όπως έχουν μάθει χρόνια τώρα υπερασπίζοντας τα άνομα συμφέροντά τους. Τσεπώνουν τα χρήματα των επιδοτήσεων, φτιάχνουν επιχειρήσεις με τα δικά μας χρήματα και απαιτούν να βγάζουν υπερκέρδη εκμεταλλευόμενοι την διαχείριση - ανακύκλωση απορριμμάτων μετατρέποντας την κοινωνία σε όμηρο. Η πόλη είναι όμηρος στα κερδοσκοπικά σχέδια τους, οι εργαζόμενοι βιώνουν απολύσεις και εκβιασμούς και η Δημοτική Αρχή ψάχνει να βρει την σύμβαση που υπέγραψε και σε ποιον να στείλει εξώδικο.


Υποκρισία, ανευθυνότητα και συγκάλυψη των εργοδοτών σε όλο της το μεγαλείο.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή του κερδοσκοπικού σχεδιασμού γύρω από την διαχείριση απορριμμάτων που ετοιμάζεται μάλιστα με φανατισμό από την Περιφερειακή Αρχή Καχριμάνη.

Είναι μόνο μια μικρή γεύση του τι έρχεται για εργαζομένους και κατοίκους του λεκανοπεδίου εάν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για παράδοση του κυκλώματος διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Απαιτείται η συμπαράσταση - συμπαράταξη όλων των εργαζομένων για να ματαιωθούν τα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών. Απαιτείται ενωτικό μέτωπο αγώνα για:

l  να αφαιρεθεί εδώ και τώρα η διαχείριση των απορριμμάτων από τους επιχειρηματίες - κερδοσκόπους,

l οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων να περάσουν στα χέρια του δημοσίου, να εξυπηρετούν τα εργατικά συμφέροντα και να λειτουργούν με διαφάνεια και εργατικό έλεγχο.Δεν υπάρχουν σχόλια: