Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2008

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Οι επικεφαλείς της ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ Σ. Σκοπούλης και Κ. Λούκας συνοδευόμενοι από κλιμάκιο της παράταξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έδρα του δήμου Μπιζανίου για να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το ρυθμιστικό σχέδιο του οικιστικού συγκροτήματος Ιωαννίνων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μπιζανίου κ. Σίντος Αχιλλέας, ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Παππάς, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καραμπίνας Ευάγγελος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του δήμου.

Παρουσιάζοντας τις αποφάσεις ο κ. δήμαρχος τόνισε τη ριζική αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής:

Στη δημιουργία ημικόμβου της Εγνατίας στην Πεδινή.

Και στη δημιουργία βιοτεχνικής ζώνης στην περιοχή Πεδινής – Κοσμηράς - Ασβεστοχωρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μπιζανίου εξάλλου ζητά:

Την αλλαγή χάραξης της Ιόνιας οδού σύμφωνα με την πρόταση του ΤΕΕ/ΤΗ.

Τον περιορισμό της έκτασης, που προτείνει η μελέτη του ρυθμιστικού σχεδίου, για τη δημιουργία ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ.

Και την επέκταση οικισμών όπου αυτό είναι απαραίτητο για τις οικιστικές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων των ΔΔ.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Μπιζανίου αναφερόμενοι στις σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων από τις ήδη υπάρχουσες ρυπογόνες δραστηριότητες (χωματερή Δουρούτης, διέλευση Εγνατίας, εργοστάσιο ασφαλτομίγματος, εργοστάσιο χρωμάτων και άλλων διάσπαρτων μονάδων) ανέδειξαν την επιπρόσθετη επιβάρυνση που οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα επιφέρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η όλη εργασία σύνταξης ρυθμιστικού σχεδίου, έγινε ερήμην των δημοτικών αρχών που ζουν και γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής τους. Τέλος θύμισε τις παρεμβάσεις που είχε ο δήμος σε θεσμικά όργανα και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου η δεύτερη φάση του ρυθμιστικού να πάρει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες απόψεις της τοπικής κοινωνίας και να αποσύρει τις προαναφερόμενες προτάσεις, που ζημιώνουν κοινωνικά, εργασιακά και περιβαλλοντολογικά τους κατοίκους και βάζουν σε επικίνδυνη περιπέτεια την προοπτική και το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ αναφέρθηκε στις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο και τόνισε ότι ο άναρχος τρόπος ανάπτυξης αποτελεί σύμφυτο φαινόμενο του καπιταλιστικού συστήματος.

Για τη ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση κάθε προτεινόμενου μέτρου είναι εάν αυτό υπηρετεί η όχι τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες στην διαχρονικότητά τους.

Το λεκανοπέδιο και τα πλατειά λαϊκά στρώματα που κατοικούν σε αυτό για να «ανασάνουν» δεν έχουν την ανάγκη των μεγαλεπήβολων σχεδιασμών της άρχουσας τάξης και των επεκτατικών πολιτικών ανάπτυξης, χρειάζονται μια ριζικά διαφορετική πολιτική στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής τους, η δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Η αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΥ –ΝΟΡΑΣΥ δηλώνοντας την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή της στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του δήμου Μπιζανίου, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της διεύρυνσης του μετώπου πάλης με το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπέδίου για να επιβάλλουν τους όρους και τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

8 Οκτώβρη 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: