Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Πέρασαν δεκάδες χρόνια από τα μαύρες μέρες της ναζιφασιστικής κατοχής που η Γκεσταμπίτικη μπότα πάταγε την περήφανη γη του Ελληνικού. Σήμερα τόσα χρόνια μετά, οι κάτοικοι της περιοχής γεύτηκαν την βάρβαρη επιδρομή ενός νέου εισβολέα, ντόπιου αυτή την φορά. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Μια ιστορική γωνιά του νομού μας στρατοκρατείται. Μια πανέμορφη τοποθεσία της πατρίδας μας που χαρίζει ανεμελιά, γαληνεύει την ψυχή και ανανεώνει τον νου. Πάνε οι άθλιοι να διώξουν τον κόσμο από έναν ευλογημένο τόπο.

Το κράτος της καταστολής και της αυθαιρεσίας επεμβαίνει με την βία για να εγκαταστήσει τον εργολάβο στον τόπο του εγκλήματος, όταν ακόμη εκκρεμεί η απόφαση στο συμβουλίου επικρατείας. Δεν σέβονται οι φαύλοι ούτε αυτή την δική τους νομοθεσία. Η παρουσία των ΜΑΤ στο Ελληνικό επιβεβαιώνει την αδυναμία του συστήματος να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της ολιγαρχίας του πλούτου. Αυτή η αδυναμία του κράτους της βίας γίνεται καταλυτική δύναμη των ενωτικών αγώνων του λαού που αργά ή γρήγορα οδηγούν στην νίκη.

Ανεργία, φτώχεια, πείνα, διαφθορά, βία και αυταρχισμός είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας του αδίσταχτου κεφαλαίου. Από όπου και να το πιάσεις λερώνει. Αυτό το κράτος της ωμής βίας και της αυθαιρεσίας έστειλε 17 διμοιρίες ειδικών δυνάμεων καταστολής, για να υποτάξουν με κλομπ και χημικά τον φιλειρηνικό λαό της μικρής κοινωνίας των δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας. Γέροντες, γυναίκες, παιδιά γίνανε με μιας εχθρός της πατρίδας.

Η περίφημη δημοκρατία της δύσης κήρυξε πόλεμο, ρίχτηκε στην μάχη να συντρίψει με τα ΜΑΤ τους νομοταγείς κατοίκους της υπαίθρου ενώ έχει αποστολή και καθήκον να τους προστατεύει.
Οι άνδρες των ΜΑΤ, παιδιά και αυτοί στερημένων οικογενειών που η φτώχεια και η ανεργία τους ανάγκασε να στρατευτούν στις κατασταλτικές ορδές του συστήματος, είναι άνθρωποι που ζουν διπλά την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οικονομικά, γιατί αμείβονται με ένα πικρό μεροκάματο τρόμου και ηθικά, γιατί είναι επιφορτισμένοι να ασκούν βία στα ταξικά τους αδέλφια.

Ανάμεσά τους ασφαλώς και υπάρχουν και τυχοδιωκτικά στοιχεία με παραβατική διάθεση που στα χέρια των αδίσταχτων εκπαιδευτών του επιτελείου τρομοκράτησης και καταστολής της άρχουσας τάξης, μετατρέπονται σε νόμιμους εγκληματίες που δυστυχώς οι αγωνιστές συχνά υφίστανται την κτηνωδία τους.

Η επιλογή του Ελληνικού για τον ΧΥΤΑ είναι απολύτως αντιεπιστημονική γι’ αυτό αυθαίρετη και περιβαλλοντολογικά επικίνδυνη. Είναι κοινωνικά άδικη γι’ αυτό και πολιτικά αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή. Είναι το αποτέλεσμα της ελαστικής επιστημονικής συνείδησης της ομάδας των μελετητών και συνέπεια των πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων των κομματικών παραμάγαζων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και να σκεφθεί κανείς πως ο δήμος Κατσανοχωρίων, προκειμένου να οδηγηθεί σε λύση το πρόβλημα, ήταν ο μόνος που δέχθηκε να εγκατασταθεί στα μέρη του ο ΧΥΤΥ προτείνοντας και συγκεκριμένη τοποθεσία, στην λογική της μικρότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Αλήθεια με πόση αναλγησία, αλαζονεία, κυνισμό, αυταρχισμό και δημαγωγία συμπεριφέρεται το περιβάλλον των πολιτικών μηχανισμών των κομμάτων εξουσίας;; Που το βρίσκουν τόσο θράσος για τόση υποκρισία;; Και οι δυο δηλώνουν, σε όλους τους τόνους, πως για ότι κακό συμβαίνει σ’ αυτή τη δόλια κοινωνία φταίνε πάντα οι άλλοι.

Δεν φταίνε αυτοί για την επιλογή μιας μελετητικής ομάδας με χαλαρό επιστημονικό ήθος!! Ούτε φταίνε για τις διαρκείς παλινωδίες στην αξιολόγηση των χώρων για τον ΧΥΤΑ!!
Δεν φταίνε ακόμη αν η θέση του ΧΥΤΑ δώδεκα ολόκληρα χρόνια περιφέρεται από τόπο σε τόπο και
μπαινοβγαίνει από φάκελο σε φάκελο στα γραφεία της Περιφέρειας, των Δήμων και της Νομαρχίας!!
Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η θλιβερή ιστορία είναι καταδικό τους έργο, δική τους η ευθύνη. Και οι δυο εξουσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι, και οι δυο τους είναι πολιτικοί κλώνοι του ίδιου άδικου αντιλαϊκού κοινωνικού συστήματος.

Ας αφήσουν λοιπόν το θέατρο και ας πάψουν να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο.
Δυο κόμματα, η ίδια ιδεολογία, οι ίδιες πρακτικές. Χθες η Όαση, η πλατεία, το Ξενία, η Λίμνη, ο Καλαμάς, οι καταπατημένοι ελεύθεροι χώροι, ο σταθμός των ΚΤΕΛ, σήμερα ο ΧΥΤΑ, αύριο το Βελισάριο και πάει λέγοντας….

Μπορεί να είναι σκληρός ο χαρακτηρισμός φασιστική εκτροπή, αλλά τι άλλο μπορεί να σημαίνει αστυνομικό κράτος, τρομοκρατία, πολιτική αυθαιρεσία, κυβερνητική αλαζονεία; Αλήθεια πόσο απέχει η διολίσθηση στον φασισμό, από την φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική αναλγησία, την πολιτιστική βαρβαρότητα;

Η δημοκρατικότητα μιας κυβερνητικής εξουσίας δεν κατοχυρώνεται ούτε διασφαλίζεται από το γεγονός και μόνον, ότι αναδείχθηκε από πολιτικές εκλογές.Ο δημοκρατικός χαρακτήρας μιας κυβέρνησης καθορίζεται από τον τρόπο άσκησης της πολιτικής της εξουσίας. Κρίνεται από την κοινωνική, την πολιτική, την οικονομική, και την πατριωτική της συμπεριφορά. Εξαρτάται ακόμη από τη συνέπεια όσων προεκλογικά εξαγγέλλει και εκείνων που μετεκλογικά πράττει.

Η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι συγκλονισμένη με την βάρβαρη επιδρομή που οργάνωσαν οι νοσηροί εγκέφαλοι της εξουσίας και στέκει αμήχανη μπροστά σε τόση αυθαιρεσία… Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση πάνω τους και να βγούνε στους δρόμους.

Ο Γιαννιώτης πρέπει να καταλάβει καλά πως η ιστορία του ΧΥΤΑ είναι δική του υπόθεση. Τα δικά του σκουπίδια, αν τελικά πήγαιναν στη θέση επιλογής του περιβόητου πανεπιστήμονα Πανοζάχου, τότε όλα τα τοξικά απόβλητα θα του γύριζαν πίσω μέσω του υδροφόρου ορίζοντα, που έχει ως λεκάνη απορροής την λίμνη.

Για όσα τραγελαφικά και απάνθρωπα συνέβησαν και συμβαίνουν γύρω από τον ΧΥΤΑ έχουν ευθύνη οι τοπικές αρχές: Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμοι και ΤΕΔΚ. Ευθύνη όμως έχουμε και όλοι εμείς που ολιγωρήσαμε και δεν αντισταθήκαμε μαζικά ενάντια στην κοινωνικά άδικη και επιστημονικά διάτρητη επιλογή της κοινότητας Ελληνικού ως χώρου απόθεσης των απορριμμάτων.

Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει πως την λύση των προβλημάτων την καθορίζει πάντα ο δικός του αγώνας. Σήμερα περισσότερο από χθες επιβάλλεται να αναπτύξει δυναμικούς ενωτικούς αγώνες. Πρέπει να απαιτήσει τη άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την παραδεισένια περιοχή που καταπατεί.

Ο αγώνας και η κοινωνική κατακραυγή θα αναγκάσουν την τοπική και κεντρική εξουσία να αλλάξουν την αντιδημοκρατική και αδιέξοδη θέση και στάση τους. Θα τους υποχρεώσει να οδηγηθούν σε λύση επιστημονικά έγκυρη και κοινωνικά αποδεχτή.

Οι αγωνιστικές ριζοσπαστικές παρατάξεις ΔΡΑΣΥ ΝΟΡΑΣΥ ήταν και θα είναι αποφασιστικά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των κατοίκων των δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας.
Η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός και η βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων βίας και καταστολής δεν θα περάσουν.

Ο ενωμένος αγώνας των πολιτών θα νικήσει.

Ο ΧΥΤΥ του νομού θα γίνει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

can u leave ur phone number to me???

Ανώνυμος είπε...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心