Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Οι δημοτικές επιχειρήσεις πρωταγωνίστησαν στην κατάλυση των εργασιακών σχέσεων στους ΟΤΑ. Αφού έπαιξαν το ρόλο τους και πολυδιασπάσαν τους εργαζόμενους σε συμβάσεις κι εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων, τώρα παραχωρούν τη σκυτάλη στις Ανώνυμες Εταιρείες, στις Ειδικού Σκοπού ή στις Κοινωφελείς και στην πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει, οι δήμοι εκτελούν…

Στο Δήμο Ιωαννιτών σήμερα, γίνεται η πρώτη απόπειρα. Χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, αλλά και μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μια δημοτική αρχή που μισεί τους εργαζόμενους που απασχολεί, ετοιμάζει τρεις κοινωφελείς επιχειρήσεις (Πνευματικό Κέντρο, ΔΗΠΕΘΕ & Οργανισμό Άθλησης), μια Ανώνυμη Εταιρεία, σπρώχνοντας σ' αυτή, το ΚΕΚΩΠ (πρώην εργαζόμενοι στο ΞΕΝΙΑ), ενώ αφήνει την Α.Δ.Ε.Ι. γι' αργότερα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμείβονται με 650-700 ευρώ, χωρίς να διασφαλίζεται το πότε θα πληρωθούν κι έχει δώσει δείγματα γραφής η δημοτική αρχή, πολλές φορές ως σήμερα. θα συνεχίσουν να είναι όμηροι και ο καθημερινός εκβιασμός με κάθε μορφή θα χαρακτηρίζει την μέρα τους, θα στιγματίζει την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους. Η μόνιμη δουλειά, η Συλλογική Σύμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., τα Έξοδα Κίνησης θα είναι μακρινό όνειρο.

Θα αποτελούν "μπαλώματα", γραφεία ρουσφετιού κι εξαγοράς συνειδήσεων, αλλά και κακέκτυπα των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου κι όχι οργανωμένες υπηρεσίες στα πλαίσια του δήμου. Θα ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση κι ας βαφτίζουν σήμερα το ΚΕΚΩΠ & τη Δ.Ε.Τ.Α.Ι. … μονομετοχική Α.Ε. (!!!)

Φυσικά, τα πολύ δικά της παιδιά, δεν θα τα αφήσει στις επιχειρήσεις που θέλει να στείλει μαζικά εκατοντάδες εργαζόμενους που τους θεωρεί "…παιδιά ενός κατώτερου θεού…", -είπαμε για "ανημποριά" τα ταμεία να πληρώσουν μ' όσα δικαιούνται τους νέους ανθρώπους, αλλά εδώ, κάτι θα κάνει-. Έτσι λοιπόν, αναμένεται χαρακτηρισμός κάποιων ευνοούμενων (κόρες, γαμπροί, ανήψια, κ.ο.κ.), σε πλεονάζον προσωπικό, που θα μεταφερθεί στο δήμο σε αντίθεση με την πλειοψηφία. Βέβαια, δεν έχουμε αυταπάτες. Οι συγκεκριμένοι και τώρα, όπου κι αν απασχολούνται, κανονικά πληρώνονται και κανονικά εργάζονται… κι εκτός ωραρίου…!!!

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα και για το μέλλον των εργαζόμενων της Α.Δ.Ε.Ι., πρόκειται επίσης, για εκατοντάδες νέα παιδιά, διαφόρων ειδικοτήτων απαραίτητων για τη λειτουργία του δήμου. Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι με αισιοδοξία να απαιτήσουν:

Ø Εφαρμογή άμεσα της Σ.Σ.Ε. της ομοσπονδίας και στις δημοτικές επιχειρήσεις (π.χ. Δήμος Βύρωνα, από την 1 Ιουλίου πήραν αυξήσεις 75-80%, διπλασιάζοντας τις απολαβές τους κερδίζοντας κι άλλα μέτρα κοινωνικής και οικονομικής υποστήριξης).

Ø Λήψη των ατομικών ειδών προστασίας απ' τα μισά του 2006 κι έπειτα, στους συμβασιούχους. Άμεση εξόφληση των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Ø Εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων και οριστικό κλείσιμό τους. Να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες και το προσωπικό τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου. Να διατηρηθεί ο δημόσιος/κοινωνικός χαρακτήρας στην Τ.Α. Ότι έγινε στη Νέα Ιωνία, στο Βύρωνα, στη Νίκαια, στη Χαλκηδόνα, στη Φιλαδέλφεια, στα Νέα Λιόσια, κ.α. να κερδηθεί και στα Γιάννενα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στις δημοτικές επιχειρήσεις και στους Ο.Τ.Α.

τολμήστε να νικήσετε, χαρίστε μας αυτή τη νίκη… δεν είστε μόνοι σας!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: