Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

1η Μάη 2009 ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

ως απάντηση στην βαθιά κρίση του, το κεφάλαιο προωθεί νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, σκληρότερες από τις προηγούμενες, για την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Με στόχο την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.

Αυτή είναι η «εθνική προσπάθεια» της κυβέρνησης της ΝΔ (με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) για τη διέξοδο από την κρίση. Με όπλο τις πολιτικές αποφάσεις της Ε.Ε προσπαθούν να θέσουν τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες σε καθεστώς παρανομίας.


Να πληρώσει το κεφάλαιο- Δε χρωστάμε σε κανέναν.

Ελλείμματα έχει ο μισθός μας και όχι η περιουσία τους.


Είναι ώρα να απαιτήσουμε άμεση κλιμάκωση των αγώνων. Για συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων. Ο «Δεκέμβρης» της εξεγερμένης νεολαίας μπορεί και πρέπει να συναντηθεί και να συμπορευθεί με το εργατικό κίνημα. Ο συντονισμός 100 σωματείων για αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα Κωνσταντίνα Κούνεβα, έδειξε το δρόμο για την ενότητα και την αλληλεγγύη μέσα στους αγώνες.

Στον αντίποδα η πρακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ είναι αντίπαλος των νικηφόρων αγώνων. Η συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όχι μόνο υπέγραψε συμβάσεις «εργασιακής ειρήνης», όχι μόνο δεν ανοίγει πραγματικό μέτωπο κατά των απολύσεων, όχι μόνο αποδέχεται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την ελαστική εργασία, αλλά προωθεί κοινή συμφωνία με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων για «διέξοδο από την κρίση» υπέρ του κεφαλαίου. Αλλά και αρνείται να ενώσει την εργατική τάξη. Έφτασαν στο σημείο να αποκλείσουν από τα συνέδρια των Ομοσπονδιών τα συνδικάτα που εγγράφουν τις νέες εργασιακές σχέσεις και μορφές πληρωμής.


Το εργατικό κίνημα μπορεί να πάει αλλιώς!!!


Για την αντίσταση και ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου. Για νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Για να σπάσει τώρα η λιτότητα και η άθλια σύμβαση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ. Για λιγότερη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με 1400 ευρώ κατώτερο μισθό. Για 35ωρο- 5μερο- 7ωρο.

Οι μετανάστες να πληρώνονται απευθείας από τους εργοδότες με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι από τους «εργολάβους», Έλληνες ή ξένους. (όπως φάνηκε και από την περίπτωση των Πακιστανών στην περιοχή μας με τα τελευταία επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων και μπράβων των «εργολάβων»). Να σταματήσουν οι δολοφονίες των μεταναστών , όπως πρόσφατα στην Ηγουμενίτσα με τον Κούρδο. Μονιμοποίηση όλων των μεταναστών. Πλήρη πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες που μένουν χρόνια στην Ελλάδα και στα παιδιά τους.

Για κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των stage και όλων των μορφών σύγχρονου δουλεμπορίου. Για ενιαία συνδικαλιστική έκφραση όλων των εργαζομένων. Για την προώθηση του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων και των επιτροπών αγώνα. Για ένα ταξικό εργατικό κίνημα ανεξάρτητο από το κράτος, την εργοδοσία και από τα συνδικάτα- κομματικά παραμάγαζα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(ΔΡΑΣΥ)

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(ΝΟΡΑΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: