Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

Για τους εργαζόμενους στον Καρυπίδη

Χαιρετίζουμε τη νίκη των εργαζομένων στο εργοστάσιο Καρυπίδη. Μετά από μήνες κινητοποιήσεων η διοίκηση του εργοστασίου κάτω από την ασφυκτική πίεση της απεργίας που είχε εξαγγείλει το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, υποχώρησε και δικαίωσε τα αιτήματα των εργαζομένων.
Φάνηκε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας και να βελτιώσει τις ζωές μας.
Στον αγώνα αυτό σχεδόν όλοι οι πολιτικοί φορείς της πόλης γύρισαν πεισματικά την πλάτη στους εργαζόμενους. Όταν θέσαμε το θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο νομάρχης θεώρησε τον εαυτό του αναρμόδιο να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα. Δεν είχε το θάρρος να εναντιωθεί σε έναν επιχειρηματία της πόλης. Δεν είχε το θάρρος να πει ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πρέπει και να πληρώνονται.
Τέτοια κρούσματα απολύσεων και απλήρωτης εργασίας στο νομό μας και στο δήμο αυξάνονται συνέχεια. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο νομάρχης φαίνεται να κλείνουν τα μάτια σε αυτά θεωρώντας ότι δεν είναι θέματα της αρμοδιότητάς τους. Οι εργαζόμενοι αυτής της πόλης και του νομού συνολικά βλέπουν τις εργασίες τους να είναι πιο ανασφαλείς από ποτέ και τους μισθούς τους να μένουν στάσιμοι.
Το μόνο που κάνει ο δήμος σε όλα αυτά αντί να είναι αρωγός στα προβλήματα του πολίτη, τα εντείνει περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια είδαμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις που έχουμε δει ποτέ στα δημοτικά τέλη, και η ζωή στην πόλη μας γίνεται όλο και ακριβότερη. Το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα εξακολουθεί να μη λύνεται και το μόνο που έγινε ήταν να χρειάζεται να πληρώνουμε ακόμα και για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό. Ο δήμος σήμερα έχει καταντήσει ένας φορέας ο οποίο το μόνο που κοιτάει είναι πώς θα πάρει περισσότερα λεφτά από τους πολίτες του.
Καιρός είναι να αντιδράσουμε και εμείς σε αυτή την κατάσταση ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων στον Καρυπίδη οργανώνοντας μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά.

ΔΡΑΣΥ – ΝΟΡΑΣΥ
Δημοσίευση σχολίου