Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

Κάτω η κυβέρνηση του παπαΔΗΜΙΟΥ των λαϊκών αναγκών- Κάτω η κρατική τρομοκρατία


Όχι δεν μας έκανε και ιδιαίτερη έκπληξη η βάναυση, τρομοκρατική επέμβαση των ΜΑΤ  ενάντια στους καταληψίες εργαζόμενους στην ΔΕΗ. Δεν περιμέναμε και τίποτε διαφορετικό από μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος επί της ουσίας και ας μην μασάμε το λόγια μας.  

Μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται- όσο καμία άλλη- τα συμφέροντα των τραπεζών, των κεφαλαιοκρατών- ντόπιων και ξένων- της ιμπεριαλιστικής σφηκοφωλιάς της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μια κυβέρνηση ενός Παπαδήμ(ι)ου  των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων, αναγκών και δικαιωμάτων.

Και όχι μόνο δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την νέα κυβέρνηση, αλλά περιμένουμε όλο και πιο συχνά, το βαρύ οπλισμένο χέρι των δυνάμεων καταστολής να κτυπάει τον αγωνιζόμενο λαό.  Το ξέρουν και το ξέρουμε καλά: 

Μόνο με την κρατική βία, την τρομοκρατία, και τον εκβιασμό ελπίζουν πως  θα υποταχτεί ο αγωνιζόμενος λαός για να περάσουν  τα μέτρα της χρεοκοπίας και της φτωχοποίησης.  Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θέλουν να το περάσουν σε ολάκαιρη την Ευρώπη για να ξεπεράσουν την κρίση τους.

Δεν πρέπει όμως  να μας πιάσει φόβος και τρόμος. Ο αγωνιζόμενος λαός και στο παρελθόν αλλά και τώρα, οργανωμένα, ενωτικά, μαχητικά και ταξικά θα απαντήσει στους καταπατητές των δικαιωμάτων του. Θα αντισταθεί σε αυτούς που θέλουν να μας μετατρέψουν σε «μπανανία» και τον ελληνικό λαό σε ραγιάδες και σκλάβους. ΌΧΙ και πάλι ΟΧΙ θέλουν δεν θέλουν ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου θα συνεχίσουν να αποτελούν παραδείγματα ηρωισμού, θυσίας και αυταπάρνησης..

 Τα ντόπια και ξένα αφεντικά τελικά το γνωρίζουν καλά:  Η λαϊκή βούληση, η εργατική, ταξική οργάνωση και αντίδραση δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι. Η οικονομική «κατοχή» δεν θα περάσει και μέσα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων  θα βγει η νέα φυσική ηγεσία αυτού του τόπου, παίρνοντας την θέση που αφήνει  η δουλική, υποτελής αστική ηγεσία της χώρας.     

Όλοι στα συνδικάτα και στις επιτροπές «δεν πληρώνω». Όλοι στις απεργιακές φρουρές, καταλήψεις εργατικές , στις διαδηλώσεις και τις πορείες.  Και αυτός ο αγώνας θα μας βρει νικητές..Δεν πρέπει και δεν θα πληρώσουμε άλλο την κρίση, τα χαράτσια τους και το φαγοπότι τους.    

Και αυτή η κυβέρνηση όπως και η άλλη θα πέσει από την λαϊκή, εργατική οργανωμένη πάλη… Όλοι  στην πανεργατική απεργία την 1 Δεκέμβρη 20011….   

 ΔΡΑΣΥ- Αριστερή Παρεμβαση στην Ήπειρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: