Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

Δημοτικά τέλη δυσβάσταχτα για το λαϊκό εισόδημα ψήφισε η δημοτική αρχή!


Για μια ακόμα χρονιά η δημοτική αρχή ενέκρινε δημοτικά τέλη δυσβάσταχτα για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
Ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τις αντιδραστικές κυβερνητικές επιλογές και αποδεχόμενη το πλαίσιο του οικονομικού εμπάργκου  που έχει επιβληθεί  προς την τοπική διοίκηση, προχωρά ανάλγητα στη λαϊκή φοροεπιδρομή αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πλατιά λαϊκά στρώματα του δήμου μας.

Οι κομπασμοί της περί της απειροελάχιστης μείωσης ορισμένων τελών δεν μπορούν να αποκρύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα.
Εκτός από το ότι τα δημοτικά τέλη του δήμου συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον υψηλών σε ολόκληρη τη χώρα, η τραγική συγκυρία με τις δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με την καλπάζουσα ανεργία και τα απανωτά χαράτσια καθιστούν τα δημοτικά τέλη έναν ακόμα υπέρογκο βραχνά που εξανεμίζει το όποιο λαϊκό εισόδημα έχει ακόμα απομείνει.
Την ίδια στιγμή που ο τομέας της καθαριότητας του δήμου απαξιώνεται μεθοδευμένα και παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που το κοινωνικό αγαθό του νερού εκχωρείται στις κερδοσκοπικές εταιρίες και που η κυκλοφοριακή ασκούμενη πολιτική ενθαρρύνει τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου , την ίδια ώρα  η δημοτική αρχή  χρεώνει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια τις αντίστοιχες υπηρεσίες και επιδίδεται σε ένα χωρίς προηγούμενο φοροεισπραχτικό κυνηγητό της στάθμευσης.
Η δημοτική αρχή προκειμένου να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές της επιλογές στο ζήτημα της επιβολής των δυσβάσταχτων για τη λαϊκή οικογένεια δημοτικών τελών δεν δίστασε, όταν και δικοί της ακόμα σύμβουλοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε ένα τέλος, να προχωρήσει σε ψηφοφορία νόθευσης του αποτελέσματος παραβιάζοντας και αυτή την ίδια αστική νομιμότητα που με τόση θέρμη υπερασπίζεται.
Για τη ΔΡΑΣΥ οι εργαζόμενοι και τα άλλα πλατιά λαϊκά στρώματα σηκώνουν ήδη εξοντωτικό βάρος μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογία.  Για το λόγο αυτό αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και της τοπικής διοίκησης  να τους παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες χωρίς πρόσθετα ανταποδοτικά τέλη.
Είναι πλέον καιρός να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που για χρόνια τώρα καρπώνεται τους κόπους και τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού.
 Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε και η πρόταση της δημοτικής αρχής για την συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για το γιορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. 
Θεωρούμε ότι σε μια περίοδο που τα πλατειά λαϊκά στρώματα εξοντώνονται από τον οδοστρωτήρα των δυνάμεων του κεφαλαίου και της μαύρης συγκυβέρνησης είναι τουλάχιστον προκλητικό ο δήμος της πόλης μας να θέλει να επιβάλλει το πνεύμα της λεγόμενης εθνικής ομοψυχίας και να αναλώνεται σε πομπώδεις και πολυέξοδες επετειακές εκδηλώσεις.
Είναι εξάλλου πρόσφατη η μεγαλειώδης και περήφανη λαϊκή πράξη στις 28 του Οχτώβρη που έδειξε με τον πιο αυθεντικό τρόπο πως ο λαός κατανοεί το απελευθερωτικό περιεχόμενο και πως ξέρει να αναγνωρίζει και να τιμά τους αγωνιστές και τους αγώνες τους.
Σήμερα γίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά αδήριτη η ανάγκη να κορυφωθεί το πνεύμα της λαϊκής αντίστασης και της ανυπακοής για να καταργηθεί άμεσα η συγκυβέρνηση της συμφοράς για να πάρει ο ίδιος ο λαός τις τύχες του στα χέρια του!
ΔΡΑΣΥ                                                              2-12-2011.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: